Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa ogrzewanie bocznego lusterka - namiar do dobrego elektryka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa ogrzewanie bocznego lusterka - namiar do dobrego elektryka

Koleżanki, koledzy,
    niestety gwarancja się skończyła a muszę sprawdzić, dlaczego nie działa mi ogrzewanie prawego lusterka. Macie może jakieś namiary do godnego polecenia elektryka z Warszawy lub okolic (preferowana Warszawa Zachodnia i obrzeża). Z góry dzięki za pomoc.
    Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Zamieszczone przez civicrob Zobacz posta
    Koleżanki, koledzy,
    niestety gwarancja się skończyła a muszę sprawdzić, dlaczego nie działa mi ogrzewanie prawego lusterka. Macie może jakieś namiary do godnego polecenia elektryka z Warszawy lub okolic (preferowana Warszawa Zachodnia i obrzeża). Z góry dzięki za pomoc.
    Nie wiem, czy elektryk coś pomoże. U mnie nie grzało lewe lusterko. ASO w autach na gwarancji wymienia wkłady lusterek.

Comment

u mnie nie grzało prawe - uszkodzony wkład wymienili na gwarancji

Comment

Dzięki!
        No własnie, u mnie gwarancja się skończyła. Zaraz się dowiem, ile taki wkład kosztuje.

Czy ktoś się orientuje jaki rodzaj szkła jest stosowany w lusterkach bocznych w naszych Hondach? Płaskie, sferyczne czy asferyczne?
        Last edited by civicrob; 21-01-2016, 13:46.

Comment

Zamieszczone przez civicrob Zobacz posta
          Czy ktoś się orientuje jaki rodzaj szkła jest stosowany w lusterkach bocznych w naszych Hondach? Płaskie, sferyczne czy asferyczne?
          A to nie wystarczy zmienić samej maty podgrzewającej zamiast całego szkła? Koszt samej maty ze 20 zeta.
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

No właśnie nie wiem, czy wystarczy. Komplet na allegro (zamiennik) 20-40 zł za całość. Pytanie ile w Hondzie?

Już wiem ile kosztuje w Hondzie. W Plazie 265 zł
            Last edited by civicrob; 21-01-2016, 15:07.

Comment

Panowie,
              i jak sobie radziliście z brakiem podgrzewania lusterka zawnętrznego ?? Pytanie kieruję do osób, które nie korzystały z usług ASO.

Comment

Zauważyłem, że u mnie nie grzeją oba...

Comment

U mnie z rok temu padło ogrzewanie prawego lusterka, w większości przypadków winowajcą jest mata grzewcza lusterka.. niestety tego już raczej się nie naprawi, trzeba kupić cały wkład lusterka i go po prostu wymienić. Ja kupiłem oryginał w ASO i sam sobie wymieniłem. Robota na 5min dla sprawnych rąk.
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

padło prawe - na gwarancji wymienili cały wkład

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      U mnie z rok temu padło ogrzewanie prawego lusterka, w większości przypadków winowajcą jest mata grzewcza lusterka.. niestety tego już raczej się nie naprawi, trzeba kupić cały wkład lusterka i go po prostu wymienić. Ja kupiłem oryginał w ASO...
                      Ile taka przyjemność w ASO, bo mi padło w obu, a idzie zimno i przydałoby się jednak mieć sprawne to grzanie.

Comment

Zamieszczone przez Rogerson Zobacz posta
                        Ile taka przyjemność w ASO.
                        ktoś tam wcześniej pisał za ponad 200zł za 1szt., ja na gwarancji wiec nawet nie wiem, z tego co widzę te wkłady grzewcze padają na potęgę

Comment

Zamieszczone przez Rogerson Zobacz posta
                          Ile taka przyjemność w ASO, bo mi padło w obu, a idzie zimno i przydałoby się jednak mieć sprawne to grzanie.
                          Ja płaciłem w ASO rok temu 250zł. U mnie się zepsuło jakoś zaraz po gwarancji..

Jakby ktoś chciał znać szczegóły demontażu itd. to odsyłam do tego tematu:

Cześć, czy ktoś wie, pod który bezpiecznik podłączone jest podgrzewanie lusterek? W instrukcji nie znalazłem bezpiecznika, którego opis bezpośrednio wskazuje na lusterka. Dzięki
                          Last edited by Grzechu; 04-12-2018, 10:31.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          Coś na temat olejów..

Comment

Jeżeli dalej szukacie zamienników to mogę polecić sprzedającego na alledrogo "mhmtuning2". Jakoś naprawdę niezła. Kupowałem od innego sprzedającego, jakoś mizerna, brak ramek wokół szkła, za małe piny. Powyżej 80 km/h lusterko drżało że nic nie było widać.

Lewe to oryginał Hondy, prawe zamiennik. Cena 38 zł.
                            IMG_2816.jpg

Comment

Cena rewelacja w porównaniu do oem Honda, ciekawe jak z trwałością.
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                              X