Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System Alarmowy - czy mamy alarm?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Aż dzisiaj sprawdzę, bo nawet nie wiem jak brzmi syrena w mojej Hani

Comment

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
      opuszczenie szyby kierowcy, zamknięcie drzwi, poczekanie minutę aż alarm się uzbroi
      ale to w przypadku gdy mamy nadajnik i odbiornik ruchu. Jak tych pluskiew nie ma, to może nie zadziałać alarm. Czyli wybicie szyby nic nie wyje, dopiero po otwarciu drzwi wyje, czyli alarm podpięty jest pod styczniki w drzwiach.
      Generalnie próby trzeba robić dwie:
      1. opuścić szyby (przynajmniej 1 szt) - zazbroić alarm, poczekać 1 min i już powinno wyć nawet nie wkładając nic do środka, system sam powinien nam zakomunikować że się nie zazbroi bo okno otwarte, zasygnalizuje już sam jako włamanie. Jak szyba opuszczona nawet 3cm i nic się nie dzieje to nie ma alarmu na ruch.
      2. opuścić szybę zazbroić alarm, poczekać 1 min i otworzyć drzwi od środka odryglować i otworzyć od środka za wew. klamkę. Jak nie wyje nic, to nie ma alarmu.
      3. W tym momencie warto też sprawdzić czy jak włożymy kluczyk do stacyjki - uruchomi się silnik. - cały czas mamy zazbrojony alarm (Centralny na zamknij). Jak się da uruchomić silnik to niech pochodzi 1-2min bo być może alarm aktywuje się po 2min od uruchomienia i odcina pompę paliwa a nie wyje! ..złodziej ujedzie 400m i silnik gaśnie.
      Zamieszczone przez Thord Zobacz posta
      nawet nie wiem jak brzmi syrena
      nie ma syreny jak już to trąbi klakson.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        ale to w przypadku gdy mamy nadajnik i odbiornik ruchu. Jak tych pluskiew nie ma, to może nie zadziałać alarm. Czyli wybicie szyby nic nie wyje, dopiero po otwarciu drzwi wyje, czyli alarm podpięty jest pod styczniki w drzwiach.
        Nie ma czujników ruchu i przechyłu w IX genie. Syrena znajduje się w prawej wewnętrznej wnęce tylnego nadkola.
        Last edited by Lukas; 08-05-2018, 14:28.

Comment

A „deadlock’a” nie macie w autkach? W moim alarmu chyba nie ma, ale jak zarygluję drzwi, to od środka się ich nie otworzy (trzeba dłużej trzymać guziczek zamknięcia na pilocie).

Comment

Zamieszczone przez Sanfran Zobacz posta
            A „deadlock’a” nie macie w autkach? W moim alarmu chyba nie ma, ale jak zarygluję drzwi, to od środka się ich nie otworzy (trzeba dłużej trzymać guziczek zamknięcia na pilocie).
            Każdy IX-gen to ma.

Comment

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
              Najprostszym sposobem na sprawdzenie czy alarm istnieje i działa poprawnie jest opuszczenie szyby kierowcy, zamknięcie drzwi, poczekanie minutę aż alarm się uzbroi a następnie sięgnięcie do wnętrza i otwarcie przedniej maski.
              Alarm powinien się odezwać, przynajmniej tak to u mnie działa.
              Ten sposób faktycznie działa i pozwala na sprawdzenie czy ma się fabryczny alarm. Zrobiłem jak napisałeś i zaczął "klaksonować". Szału ten alarm nie robi ale przy sprzedaży zawsze to dadatkowy plus

Comment

przy ubezpieczeniu też to biorą pod uwagę.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

U mnie jest alarm. Wyje przy próbie otwarcia drzwi od środka, a nawet przy recznym odblokowywaniu drzwi.

Comment

Nie wiem jak u Was, ale dźwięk alarmu jest strasznie cichy. Moim zdaniem totalnie beznadziejny. Moj 4 letni synek pociągnął za bagażnik i uruchomił się alarm. Dźwięk był taki, jakby ktoś syrene poduszka przykryl. Wydaje mi się, że kupię jakaś inna syrene, albo przeniose ja w miejsce, skąd będzie słyszalne.

Comment

Working...
                    X