Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System Alarmowy - czy mamy alarm?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• System Alarmowy - czy mamy alarm?

Witam, kolejna zagadka. Niby w aucie jest system alarmowy, ale jak on działa. Bo miesiąc minął od zakupu a Ja nie wiem jak wyje syrena gdyby mi ktoś grzebał w aucie. Gdzie znajdują się czujki w aucie? A może nie ma alarmu?

Otwórz szybę, zamknij auto i włóż rękę przez otwartą szybę do środka, zobaczysz jak "wyje alarm".

Comment

Zamieszczone przez chrisvertex Zobacz posta
      Otwórz szybę, zamknij auto i włóż rękę przez otwartą szybę do środka, zobaczysz jak "wyje alarm".
      I otwórz drzwi klamką wewnętrzną. Polift nie ma w standardzie czujników ruchu.
      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
      sigpic
      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Nie działa ani machanie ręką, ani otwarcie auta od środka. Zadziałało dopiero w momencie otwarcia klapy maski z przodu. Syrena wyje jakby nie mogła, taka pierdołowata jak klakson

Comment

Czujników ruchu nie ma też w przed lifcie, a syreny też nie ma tylko jest klakson.

Comment

Zamieszczone przez darko12 Zobacz posta
            taka pierdołowata jak klakson
            Dokładnie, bo to jest klakson jak napisał poprzednik... Trzeba zamontować jakiś akcesoryjny mocniejszy hmm Najlepiej coś z amerykańskiego TIRa
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
              Cytat Zamieszczone przez darko12 Zobacz posta
              taka pierdołowata jak klakson
              Dokładnie, bo to jest klakson jak napisał poprzednik... Trzeba zamontować jakiś akcesoryjny mocniejszy hmm Najlepiej coś z amerykańskiego TIRa
              Potwierdzę również.Jest to klakson i jest umiejscowiony w tylnym prawym nadkolu .Sam kiedyś sprawdzałem działanie fabrycznego alarmu i działa on tylko po otwarciu drzwi. Zdziwiony byłem niezmiernie sygnałem jak i umiejscowieniem żródła dzwięku . Machanie rękami przy otwartych oknach nie powoduje ,żadnej reakcji bo brak jest czujników ruchu.
              Załączone pliki

Comment

Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                I otwórz drzwi klamką wewnętrzną. Polift nie ma w standardzie czujników ruchu.
                Wystarczy wejsc oknem...

Comment

Nikogo nie obrażając... kiczowaty ten alarm...
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

Zgadzam się, kiczowaty... Ostatnio sam 3 minuty próbowałem go uruchomić, bo mam auto pół roku i nie wiem jak wyje . Bujałem, kołysałem, ciągałem za klamkę, wsiadałem do środka - zamykałem na alarm - otwierałem szyby, przekręcałem kluczyk przy włączonym alarmie...nic... dopiero jak wsiadłem i przy włączonym alarmie spróbowałem wysiąść to zaczął wyć..

Comment

dlatego tak hondy kradna

Comment

Pytanie.

Podobno w swojej Hance mam fabryczny alarm ale czy prócz sprawdzenia w sposób który opisaliście, jest jeszcze coś co pozwoliłoby sądzić, że ten alarm faktycznie jest zamontowany? U mnie po zamknięciu drzwi z pilota miga mała żarówka po lewej na górze gdzie jest prędkościomierz.

Posiadający alarm w IX gen. też tak macie?

Comment

Tak, u mnie również miga czerwona lampka. Intuicja podpowiada - alarm, ale pewności brak.

Comment

W mojej Hani również miga czerwona lampka w tym samym miejscu.

pozdrowienia

Comment

Najprostszym sposobem na sprawdzenie czy alarm istnieje i działa poprawnie jest opuszczenie szyby kierowcy, zamknięcie drzwi, poczekanie minutę aż alarm się uzbroi a następnie sięgnięcie do wnętrza i otwarcie przedniej maski.
                              Alarm powinien się odezwać, przynajmniej tak to u mnie działa.

Comment

Working...
                              X