Witam, kolejna zagadka. Niby w aucie jest system alarmowy, ale jak on działa. Bo miesiąc minął od zakupu a Ja nie wiem jak wyje syrena gdyby mi ktoś grzebał w aucie. Gdzie znajdują się czujki w aucie? A może nie ma alarmu?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
System Alarmowy - czy mamy alarm?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez chrisvertex Zobacz postaOtwórz szybę, zamknij auto i włóż rękę przez otwartą szybę do środka, zobaczysz jak "wyje alarm".był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Zamieszczone przez darko12 Zobacz postataka pierdołowata jak klaksonNajlepiej coś z amerykańskiego TIRa
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaCytat Zamieszczone przez darko12 Zobacz posta
taka pierdołowata jak klakson
Dokładnie, bo to jest klakson jak napisał poprzednik... Trzeba zamontować jakiś akcesoryjny mocniejszy hmm Najlepiej coś z amerykańskiego TIRa. Machanie rękami przy otwartych oknach nie powoduje ,żadnej reakcji bo brak jest czujników ruchu.
Załączone pliki
Comment
-
Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz postaI otwórz drzwi klamką wewnętrzną. Polift nie ma w standardzie czujników ruchu.
Comment
-
Nikogo nie obrażając... kiczowaty ten alarm...
Comment
-
Zgadzam się, kiczowaty... Ostatnio sam 3 minuty próbowałem go uruchomić, bo mam auto pół roku i nie wiem jak wyje. Bujałem, kołysałem, ciągałem za klamkę, wsiadałem do środka - zamykałem na alarm - otwierałem szyby, przekręcałem kluczyk przy włączonym alarmie...nic... dopiero jak wsiadłem i przy włączonym alarmie spróbowałem wysiąść to zaczął wyć..
Comment
-
Pytanie.
Podobno w swojej Hance mam fabryczny alarm ale czy prócz sprawdzenia w sposób który opisaliście, jest jeszcze coś co pozwoliłoby sądzić, że ten alarm faktycznie jest zamontowany? U mnie po zamknięciu drzwi z pilota miga mała żarówka po lewej na górze gdzie jest prędkościomierz.
Posiadający alarm w IX gen. też tak macie?
Comment
-
Najprostszym sposobem na sprawdzenie czy alarm istnieje i działa poprawnie jest opuszczenie szyby kierowcy, zamknięcie drzwi, poczekanie minutę aż alarm się uzbroi a następnie sięgnięcie do wnętrza i otwarcie przedniej maski.
Alarm powinien się odezwać, przynajmniej tak to u mnie działa.
Comment
Comment