Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• O VSP już wszystko wiem - doczytałem.
    Podjąłem dzisiaj próbę tego, czym większość z Was cieszy się już od dłuższego czasu, czyli instalacją dodatkowych aplikacji. Niestety po przejściu procedury z kompendium (dwukrotnie resetowałem connecta później zaznaczyłem możliwość instalowania z nieznanych źródeł, nie robiłem żadnych aktualizacji poprzez honda app center - no u mnie to się nazywa honda app store, pendrive fat32) tylko od razu włożyłem pena z honda permission ale przycisk do instalacji jest nie aktywny!
    Proszę Was znawców tematu o pomoc.
    Last edited by mroziu76; 06-02-2019, 10:19.

Comment

• Na penie masz plik z taką nazwą?: HondaAppCenter_A1.apk

Comment

• mam: HondaPermissions_v1.1.apk
        chyba już wiem na czym polega mój błąd, czyli nawet permission musi mieć nazwę: HondaAppCenter_A1.apk i każdy następny również.
        Last edited by mroziu76; 06-02-2019, 18:35.

Comment

• Tak, tak

Comment

• dziękuję Wam ślicznie.
            Zobaczcie jak to jest tyle razy to czytałem i oglądałem filmik na YT jak plik permission wgrywają i jak byk stoi napisane HondaAppCenter_A1.apk. Diabeł ogonem przykry.
            jutro dam znać co udało mi się osiągnąć.
            Aha, czy ktoś potrafi na szybko podpowiedzieć, który działający janosik i waze nie wymaga konta na google - wiem, ze jest w wątku napisane ale już oczopląsu dostaję od tych literek i cyferek.
            Bo ja to taki mało multimedialny jestem/byłem, hehe. Ale auto mnie zobowiązuje wiem.
            Dziękuję.
            Last edited by mroziu76; 06-02-2019, 18:50.

Comment

• Zamieszczone przez mroziu76 Zobacz posta
              Aha, czy ktoś potrafi na szybko podpowiedzieć, który działający janosik i waze nie wymaga konta na google - wiem, ze jest w wątku napisane ale już oczopląsu dostaję od tych literek i cyferek.
              Ja niedawno wrzuciłem Yanosika 3.4.3.5 - to ostatni działający na Androidzie 4.0.4. (nie wymaga konta Google, podobnie jak kilka poprzednich wersji). Jeżeli chodzi o Waze to mam 4.28.0.1 ściągnięte z cmdroid.com - podobnie jak Yanosik, to ostatnia działająca wersja na HC, nie wymaga konta Google, przy czym dotknięcie przycisku zgłoszeń wywala Waze, więc jeśli chciałbyś zgłaszać to wersja 3.9.9 działa w 100%.

Comment

• Witam, szanowni po resecie całego systemy i ponownym zainstalowaniu spotify....nie wyświetlają mi się etykiety wykonawców, wszystko gra jak należy...tylko etykiety w większości są czarne(zamiast obrazka....szary symbol nutki lub mikrofomu). Z czym to może być związane?...Ktoś coś?

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta
                  Ja niedawno wrzuciłem Yanosika 3.4.3.5 - to ostatni działający na Androidzie 4.0.4. (nie wymaga konta Google, podobnie jak kilka poprzednich wersji). Jeżeli chodzi o Waze to mam 4.28.0.1 ściągnięte z cmdroid.com - podobnie jak Yanosik, to ostatnia działająca wersja na HC, nie wymaga konta Google, przy czym dotknięcie przycisku zgłoszeń wywala Waze, więc jeśli chciałbyś zgłaszać to wersja 3.9.9 działa w 100%.
                  Ok zainstalowałem Waze 4.28.0.1 - po uruchomieniu programu wyświetla się komunikat o braku sieci, który po potwierdzeniu go zamyka.
                  W ustawieniach systemu mam zaznaczone ustalanie pozycji GPS, czy w związku z tym jeszcze potrzebne są jakieś dodatkowe ustawienia?
                  Dodam, że auto na postoju, nie próbowałem w ruchu lub innej lokalizacji.

A jeszcze jedno, jak odinstalowywać poprawnie aplikacje - jak na przykład czegoś nie chcemy albo nie działa jak należy?

Szkoda, że nie miałem autka wcześniej jak temat był "hot" teraz Wam tyłek zawracam.
                  Last edited by mroziu76; 07-02-2019, 08:27.

Comment

• aplikacje odinstalowac tak samo jak w smartfonie

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                    MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Musisz nadać odpowiednie ustawienia dla Waze.
                      Odinstalki robisz w ustawieniach systemu Connecta. Wyciągnij sobie na pulpit widget - takie suwaki.

Comment

• Zamieszczone przez mroziu76 Zobacz posta
                        Ok zainstalowałem Waze 4.28.0.1 - po uruchomieniu programu wyświetla się komunikat o braku sieci, który po potwierdzeniu go zamyka.
                        W ustawieniach systemu mam zaznaczone ustalanie pozycji GPS, czy w związku z tym jeszcze potrzebne są jakieś dodatkowe ustawienia?
                        Dodam, że auto na postoju, nie próbowałem w ruchu lub innej lokalizacji.

A jeszcze jedno, jak odinstalowywać poprawnie aplikacje - jak na przykład czegoś nie chcemy albo nie działa jak należy?

Szkoda, że nie miałem autka wcześniej jak temat był "hot" teraz Wam tyłek zawracam.
                        komunikat brak sieci to wina braku Internetu.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                          komunikat brak sieci to wina braku Internetu.

Oj chyba nie bardzo bo jak wychodzę na trening rowerowy ze swoim garminem to internet nie jest mi do niczego potrzebny. Włączam urządzenie łapie sygnał dostępnych satelitów i już. W aucie powinno to zadziałać tak samo.

Tu bardziej roar ma rację, pewnie coś źle powpisywałem w process control. Jak sprawdzę to dam znać.
                          Last edited by mroziu76; 07-02-2019, 12:20.

Comment

• szczerze nie zagłębiałem się w to ale mam na connecie w X zainstalowe Waze i zawsze działa bez problemu, a wczoraj router nie złapał neta z którego korzysta connect i właśnie miałem komunikat brak sieci.

Comment

• wygląda to tak:
                              1. ustawienia w process control dla waze są zgodne z tym co jest w kompendium (link do ustawień ZbyszkaS). Ale teraz czytam w kompendium, że funkcja Lastmode dla Waze ma być 0, a nie tak jak ja mam 1? Ale to chyba nie tu jest problem.
                              2. proszę o wyjaśnienie bo może ja czegoś nie kumam - auto, które posiadam jest wyposażone w system gps, tak, w związku z tym nie jest potrzebny zewnętrzny sprzęt (router, komórka etc), który miałby ten syg. dla connecta przygotować?
                              Chyba, ze się mylę i nie działa to tak jak napisałem w #2112.
                              Spokojnie czekam na Wasze dalsze wsparcie.

Comment

• GPS sam potrafi złapać, ale trasy Ci nie wyznaczy bez połączenia z wifi. Mówię na podstawie doświadczeń z jeszcze działającego do niedawna GM. Jak jest w Waze, nie wiem, ale pewnie tak samo.

Comment

Working...
                                X