Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uzupełnię odpowiedź na pytanie, które sam zadałem wyżej.

Maps ME działa, zainstalowanie TTS wymagało restartu Connecta i również działa, jest wybór języka polskiego w ustawieniach Maps Me. Jedynie komunikaty manewrów są trochę dziwnie brzmiące z racji, że TTS jest trochę starawy. Mam tutaj na myśli zwroty jakie są użyte do opisania danego manewru na przykład zjazdu z ronda.

Comment

• Zamieszczone przez domel76 Zobacz posta
      Cześć. Od dwóch lat mam w swoim HC (co prawda mam CR-V ale podobno Connect jest ten sam) Google Maps i wszystko działało bez zarzutu do wczoraj. Od wczoraj przestała działać nawigacja w Google Maps. Po wyszukaniu celu i po wciśnięciu "Rozpocznij nawigację" okno mapy się zamyka i pojawia się okienko z błędem, że aplikacja mapy przestała działać.
      Przywróciłem ustawienia fabryczne, zainstalowałem Honda Permission, mapy Googla i Yanosika, uzupełniłem ustawienia w permission wszystko ściągnąłem z cmdroid (mapy w wersji 8.1 i 8.4) ale nic nie pomogło. Yanosik działa tak jak działał. Mapy Google można przeglądać, wyszukiwać itd. ale jak się przejdzie do nawigacji to aplikacja mapy Google się zamyka z błędem.

Czy ma ktoś podobny problem?

Gdy mapy działały to przy przejściu do nawigacji za pierwszym razem pojawiało się okienko z informacją (już nie pamiętam dokładnie jaką ale chodziło chyba o konto google) ale wystarczyło kliknąć Ignoruj i działało dalej.
      Czytałem że Google zawiesiło wsparcie dla Google Services dla Androida w wersji 4.0 (czyli ten co ma HC), może ma to związek mimo, że nie mam zainstalowanych Google Services (zresztą próbowałem zainstalować ale nic nie zmieniło), to może jakoś stara się łączyć z serwerami Google Services.
      Cześć mam od paru dni dokładnie tan sam problem .Może ktoś pomóc ?

Comment

• Witam też mam ten problem z Google Maps proszę o pomoc

Comment

• Witam, czy ktoś robił Roota dla wersji RC8 metoda iRoot? Mam problem z zakupem kabla USB micro A.

Comment

• U mnie to samo z GM...chyba straciliśmy wsparcie... Czy komuś działa?

Comment

• U mnie tak samo. Youtube Antigo też nie działa. Ten drugi YT działa.

Comment

• Na XDA też za dużo nie piszą. Ma to pewnie związek z końcem wsparcia Google dla wersji Andorida 4.0 (ICS) czyli tego co mamy w Connect. Mam nadzieję, że ktoś znajdzie jakieś obejście.

Comment

• Dopisujmy miasta ! W Gdańsku też przestało działać. Ktos ma jakies nowe wiesci ? Jakie mamy alternatywy do czasu rozwiazania problemu (jesli to wogole nastapi ) ? Probowalem dzis navi z yanosika ale tez jakos mi sie wieszala przy "ustalanie trasy"

Comment

• Podobnie u mnie, na razie pozostaje dodanie do ekranu głównego ikonki do mapy z przeglądarki np. chrome

Comment

• A może Waze? Działa komuś?

Comment

• Nie wiem jak macie skonfigurowany spotify aby nie zajmował całej pamięci urządzenia ale u mnie cache od spotify rośnie do 1gb po kilku dniach słuchania i całkowicie zapełnia dostępną pamięć co powoduje zawieszanie pozostałych aplikacji . Wskazanie pamięci na USB skutkuje takim spowolnieniem spotify że korzystanie z niego jest wręcz niemożliwe . Jak to jest u Was , czy istnieje grzebana wersja appki gdzie ograniczona jest ilość używanej pamięci ?
                        Niby można puszczać z telefonu przez bluetooth ale wtedy nie można udostępniać hot spotu telefonu bo rwie . Czy jest tidal na Androida 4.0.4 bo nie znalazłem .

Comment

• Może spróbuj starszą wersję spotify.
                          Moja Honda
                          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                            A może Waze? Działa komuś?
                            Tak Waze działa ,używam od kilku dni .

Comment

• Zamieszczone przez ikrzysiek Zobacz posta
                              Tak Waze działa ,używam od kilku dni .
                              Jakiej wersji?

Comment

• u mnie tez yanosik dziala ale nie wiem jaka wersja

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                                MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Working...
                                X