Wersja Androida 4.0.4 jest taka sama jak u znajomego w HR-V i tam wszystko pięknie działa ...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Artur Jazz Zobacz postaWersja Androida 4.0.4 jest taka sama jak u znajomego w HR-V i tam wszystko pięknie działa ...
Comment
-
Cześć,
Próbuje wg tej instrukcji https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci
Wykonać:
Odtwarzanie Video / HDMI / Apki w trakcie jazdy
1) uruchomić silnik
2) dać OK na komunikacie po uruchomieniu Connect
3) przycisnąć i przytrzymać przez ok. 5 sekund przyciski Power + Menu + Lighting (niekiedy jeżeli system odczyta przyciśnięcie 2ch a nie 3ch z nich, wykonamy "miękki" reset stacji - pojawia się wtedy biały/srebrny znaczek Hondy i stacja startuje ponownie - trzeba odczekać, nie panikować, będzie OK; próbę powtórzyć)
4) wybrać drugą opcję Detail Information
5) przytrzymać przycisk Menu przez ok. 5 sekund, otworzy się kolejne menu
6) odszukać opcję VSP Error i kliknąć na OFF
7) wyjść z menu klikając kilkakrotnie Return w prawym górnym rogu ekranu
walcze z punktem 3 od godziny. kilkadziesiąt kliknięć, reset androida, Honda z z ikonką ładowania i trzeba próbować na nowo.
Jakiś pomysł?
Comment
-
Zamieszczone przez thunderloq Zobacz postaCześć,
3) przycisnąć i przytrzymać przez ok. 5 sekund przyciski Power + Menu + Lighting (niekiedy jeżeli system odczyta przyciśnięcie 2ch a nie 3ch z nich, wykonamy "miękki" reset stacji - pojawia się wtedy biały/srebrny znaczek Hondy i stacja startuje ponownie - trzeba odczekać, nie panikować, będzie OK; próbę powtórzyć)
...
walcze z punktem 3 od godziny. kilkadziesiąt kliknięć, reset androida, Honda z z ikonką ładowania i trzeba próbować na nowo.
Jakiś pomysł?
Sent from my SM-G950W using TapatalkPozdrawiam
Meehoo
Moja Hania :-)
Comment
-
To żadna specjalna ingerencja, w razie czego zrobisz reset do fabrycznych i będzie jak nówka sztuka z salonu.
Comment
-
Zamieszczone przez meehoo Zobacz postaMoże nie dociskasz któregoś guzika? Naciskaj mocno w kolejności od dolnego sciemniacz+menu+power i musi zadziałać.
Sent from my SM-G950W using Tapatalk
Comment
-
Musisz nacisnąć te 3 przyciski jednocześnie i przytrzymać kilka sekund, to że się restartuje to najprawdopodobniej dlatego, że nie przytrzymałeś wszystkich 3, jak wykonasz wyszstko prawidłowo wyskoczą Ci 2 opcje do wyboru a nie restart.
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaMusisz nacisnąć te 3 przyciski jednocześnie i przytrzymać kilka sekund, to że się restartuje to najprawdopodobniej dlatego, że nie przytrzymałeś wszystkich 3, jak wykonasz wyszstko prawidłowo wyskoczą Ci 2 opcje do wyboru a nie restart.
Sent from my SM-G950W using TapatalkPozdrawiam
Meehoo
Moja Hania :-)
Comment
-
Zamieszczone przez meehoo Zobacz postadokładnie. skoro nie działa tak jak byś chciał to znaczy że coś źle robisz. nie ma dużo do zepsucia w tej operacji, poza niedokladnym rownoczesnym przytrzymaniem tych 3 przycisków. Nikt Ci raczej nie wymyśli złotego rozwiązania tego problemu...
Sent from my SM-G950W using Tapatalk
Comment
-
Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz postaZainstalowałem Waze 4.28 i nie zawiesza się. tak jak pisałem nie próbowałem wysyłać komunikatów, bo to robię w Yanosiku który pracuje w tle. Poprzednie wersje Waze (wcześniejsze niż 4.26) zawieszały się szczególnie w korkach jak auto dłużej stało - chyba przy próbie wyświetlenia jakiejś reklamy, lub jak wyświetlały jakiś komunikat. Od 4.26 nic takiego nie występuje, działa płynnie, trasy przelicza, korki widzi i - przynajmniej w Krakowie - pokazuje coraz więcej użytkowników. Nie mam zastrzeżeń.
W końcu odświeżone GUI działa na Connect :-)
Comment
-
drążę temat z connectem w samochodach z 2017r.
Okazuje się, że nie wszystkie aplikacje zostały zablokowane w nowym RC
W teorii wiem jak to zrobić, niestety wiedzy brakuje
potrzebuję kogoś ogarniętego, który by mi pomógł z modyfikacją aplikacji.
Comment
-
Aktualnie mam RC5 zbliża się wizyta w ASO czy można bez obaw wgrać RC6 i RC6.1 ? Chodzi o kwestię czy będzie normalnie działało wszystko tak jak teraz na RC5 czyli Honda Permission itp ? Rozumiem również że Honda app center samo w ASO się nie zaktualizuje przy okazji aktualizacji do RC6?
Podsumowując RC7 do Civika IX nie ma ?
Pytanie jeszcze o mapy googla mam wgraną wer. 8.4.1 polecaną w podpiętym wątku działa jest ok tylko nie prowadzi najszybszą trasą i dynamicznie nie zmienia trasy w razie korków tak jak obecna wersja na smartfony... czy to kwestia jakiś ustawień czy w tak starej wersji nie ma takich rzeczy po prostu...?
Comment
-
Zamieszczone przez malin_f1 Zobacz postaAktualnie mam RC5 zbliża się wizyta w ASO czy można bez obaw wgrać RC6 i RC6.1 ? Chodzi o kwestię czy będzie normalnie działało wszystko tak jak teraz na RC5 czyli Honda Permission itp ? Rozumiem również że Honda app center samo w ASO się nie zaktualizuje przy okazji aktualizacji do RC6?
Podsumowując RC7 do Civika IX nie ma ?
Pytanie jeszcze o mapy googla mam wgraną wer. 8.4.1 polecaną w podpiętym wątku działa jest ok tylko nie prowadzi najszybszą trasą i dynamicznie nie zmienia trasy w razie korków tak jak obecna wersja na smartfony... czy to kwestia jakiś ustawień czy w tak starej wersji nie ma takich rzeczy po prostu...?
Jest którąś wersja GM która działa i ogarnia korki, ale proponuję przetestować Waze.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment