Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
    A nie lepiej kupić coś aftermarket? Connect jest problematyczny. Przynajmniej nie będziesz musiał się bawić w dodawanie uprawnień.
    Bez przesady, auto na gwarancji jeszcze 3 lata, Connect jak to radio na Antku (starego typu) ma swoje bolączki ale gra i dźwięk mi odpowiada, na Yanosiku dobrze się przemieszcza a i kabaretu i filmy można pooglądać więc - zgłosiłem błąd który zmusi mnie do aktualizacji.
    Kupować jakiegoś Chinola aby gubił stację jeżdżąc poza miasto to nie w moim stylu a tak często się zdarza - dodatkowo kosztuje ponad 1500 zł więc wolę wydać te pieniądze na coś zupełnie innego.
    Pozdrawiam

Comment

• Tak naprawdę z aftermarketowymi radiami to różnie bywa. Markowe na pewno o niebo lepiej brzmią, aaaale np. Kenwood robi stacje na tym samym starym Andku co Connect i niewiele plynniej to dziala. Pioneer czy Alpine też generalnie własnych apek nie zapuscisz tylko musisz z telefonem się bawić i też różnie to chodzi (ograniczenia Mirror Link / Android Auto / Apple Car Play są spore). Z drugiej strony są chińskie stacje na nowoczesnych Andkach i z mocnymi prockami które hulają aż miło i można mieć na nich wszystko jak na dobrym tablecie aaaaale za to ich jakość i trwałość jest trudno przewidywalna... Także rynek Car Audio mam wrażenie ostro się zapóźnił technologocznie, a producenci samochodów omijają montaż standaryzowanych systemów jak mogą złośliwie montując zakombinowany infotainment tak, aby klient jak chce coś mieć musiał zapłacić 5x tyle co to warte w salonie, żeby przypadkiem nie było jak alternatywnego 2DINa zamontować... Przy tym wszystkim te nasze Connecty są jakimś takim środkiem, tym bardziej, że Honda nie każe za nie obecnie dopłacać tylko po prostu są w każdej co sensowniejszej wersji wyposażenia. Jest to Fuji, nie dziala moze super ale nie psuje się ewidentnie (czytaj po resecie działa dalej), a możliwość wgrywania apek daje naprawdę dużo. Żeby to jeszcze trochę lepiej brzmiało... aczkolwiek Ci co mają seryjne systemy audio to i tak więcej z nich nie wyciągną [emoji14]
      Last edited by Alix; 10-07-2017, 14:04.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• No to chyba wizyta w ASO, by od nowa to postawili.

Comment

• Przytrzymanie Power przez dłuższą chwilę nie pomaga?
          Sunday Driver

Comment

• Na pocieszenie powiem Ci, że infotainmenty w autach premium wcale nie są dużo lepsze. My przynajmniej możemy wgrywać aplikacje i mieć navi online. W land roverze za miliony monet dają navi z mapami sprzed trzech lat i bez livetrafficu. W rezultacie i tak musisz odpalać navi na komórce.

Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
            Sunday Driver

Comment

• Witam. Zainstalowałem honda permission i Torque. Teraz pytanie jak połączyć czytnik obd z Connect? Przy próbie parowania wyskakuje wpisz kod ale mi nie wyskakuje klawiatura żebym mógł coś wpisać i dlatego mam ciągle błąd parowania. Można jakoś to ogarnąć?

Comment

• Zamieszczone przez Palik14 Zobacz posta
                Witam. Zainstalowałem honda permission i Torque. Teraz pytanie jak połączyć czytnik obd z Connect? Przy próbie parowania wyskakuje wpisz kod ale mi nie wyskakuje klawiatura żebym mógł coś wpisać i dlatego mam ciągle błąd parowania. Można jakoś to ogarnąć?
                Musisz zmienić w ustawieniach BT automatyczne hasło na ręczne i wpisać takie hasło, jakie ma Twoje urządzenie ODB. Po sparowaniu możesz przestawić spowrotem na automatyczne hasło.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez WR01 Zobacz posta
                  Musisz zmienić w ustawieniach BT automatyczne hasło na ręczne i wpisać takie hasło, jakie ma Twoje urządzenie ODB. Po sparowaniu możesz przestawić spowrotem na automatyczne hasło.

Mam u siebie takie coś jak edytuj kod parowania. W standardzie jest 000 jak zmienię ręcznie na 1234 to i tak przy parowania jest błąd kody. Wygląda jak jakby ręczny wpis się nie zapisał:/

Comment

• Zamieszczone przez Palik14 Zobacz posta
                    Mam u siebie takie coś jak edytuj kod parowania. W standardzie jest 000 jak zmienię ręcznie na 1234 to i tak przy parowania jest błąd kody. Wygląda jak jakby ręczny wpis się nie zapisał:/
                    Po takiej zmianie wyłącz włącz BT albo calego C. Pamiętam, że też mi się to opierało, ale w końcu poszło. Aha i najlepiej w klasycznym wyglądzie C, a nie w tym zmienionym, bo nie pokazywały się opcje edycji hasła parowania.

Comment

• Cześć,

Pytanie:

Mimo ustawień w permisions - youtobe nie dział - będzie potrzebny rest ?
                      Gdzie znajdę uprawnienia dla V pleyera lub innej apk do odtwarzania video w trakcie jazdy?

WAZE i Janosik - działają.

Comment

• Tylko "modyfikowany" Youtobe działa z Connect-em

Comment

• Cześć, pytanie: piszecie tu i w innych wątkach o nowym sofcie RC6.1. Nie znalazłem jednak informacji o tym jak się do tej wersji zaktualizować. Podjechać do ASO i tam to zrobią? Czy mogę to zrobić po prostu sam?

Comment

• Tylko aso.

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Czyli wystarczy umówić się i zrobią to za darmo? Trwa to szybko czy trzeba na dłuższą chwilę zostawić samochód?

Comment

• Myślę, że jak się z nimi umówisz to po przyjeździe zrobią to od ręki. Myślę, że gdy auto jest na gwarancji to robią aktualizację za darmo...

>>> Mój Tourer <<<

Comment

Working...
                                X