Waze współpracuje z Google Maps, jeżeli chodzi o Traffic?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz postaJa testowałem Waze i mi zawiesza apke jak próbuje dodać jakieś informacje z trasy itd. Sama mapa działa cały czas ale resztę mam zawieszona. Nie wiem czy czasami sama apka nie jest za bardzo pamiecio-zerna. Sama aplikacja graficznie jest dużo ładniejsza od pozostałych darmowych w z omijaniem korków. (dostępna dla Androida 4.0.4)
Kolejne wersje znajdziesz na www.apkmirror.com
Ew. można pokombinować z akceleracją sprzętową w ustawieniach programistycznych o ile jest dostępnaLast edited by mehau; 18-05-2016, 22:44.Sunday Driver
Comment
-
Popracowałem nad Connectem... jeżeli chodzi o aplikacje, to niestety po jednej na pena także do garażu trzeba było iść tak...
20160518_163602.jpg
Ale generalnie niemal wszystko, co nadaje się na androida 4.0 weszło. Jak jakaś aplikacja jest do nowszych wersji androida w obecnej wersji (np. Google Maps etc.) wpisujemy w Google jej nazwę z dopiskiem ice cream sandwich APK i znajdujemy odpowiedni mirror. Aplikacje, które wymagają Google Services (np. Youtube) - da się obejść wyszukując analogicznie z dopiskiem "no google services" - na różnych stronach jest tego sporo. Efekt jest taki:
20160518_225934.jpg
Co potrzeba więcej? Ano dużo potrzeba. Potrzeba naprawdę zobaczyć, gdzie tu pogrzebać, żeby działało to z normalnymi priorytetami.
20160518_230542.jpg
Z tego co poczytałem o tych navi też na stronach o Honda Jazz i CR-V, to ominięcie VSP jest fizycznie bardzo trudne, bo idzie to po magistrali CAN i zrobienie tego fizycznie (typu ogłupienie czujnika hamulca ręcznego) wywali błędy... i może wcale nie zadziałać (navi ma pewnie dostęp do danych prędkości np. w celu podgłaśniania muzyki). Z drugiej strony, samo pominięcie VSP to za mało, bo nadal apki są killowane przy włożeniu wstecznego lub przez inne apki preinstalowaneJEDYNYM moim zdaniem sensownym rozwiązaniem jest nadanie tym apkom odpowiednich uprawnień. Drogi wydają się dwie: modyfikacja poszczególnych aplikacji i wgrywanie ich z odpowiednimi priorytetami (Honda jakoś to robi ze swoimi doinstalowywanymi apkami Parking i Fuel, że działają w czasie jazdy i nie są killowane!!!) albo modyfikacja jakiejś listy poziomów dostępu - pytanie, czy to nie można wykonać za pomocą roota typu Cyanogen itp.?
Inaczej... te nowe funkcje są mało użyteczneJako smartfon/tablet to mam lepszy smartfon/tablet. W czasie jazdy oczekuję, aby to była niezawodna stacja multimedialna, a nie mocno ograniczony funkcjonalnością tablet jak frankenstein za każdym razem powoływany do życia na chwilę niezdrowym impulsem...
Przetestowałem możliwości audio Connecta na Neutronie - oversampling itp. Niestety, są one przeciętne. W dodatku kwestie poprawiania przez DSP nie obejmują innych źródeł dźwięku (np. materiałów video)............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Z tym chodzeniem do garazu to niech ci na zdrowie bedzie. Trzeba bylo menagera plikow najpierw wgrac a potem apki do katalogow. Zrobmy liste dobrze dzialajacych apek a potem nadac im uprawnienia. Mapy google to jakas godzina roboty. Chcialbym wiedziec jaka najnowsza wersja pojdzie. Inne w zaleznosci jak pomodzone.
Jutro sprobuje wyciagnac i podmienic z fuela uprawnienia.
Mam juz program zmodzony do wylaczenia przyciskiem na pulpicie tego systemu w menu serwisowym. Ale raz zadzialal i teraz cos go wiesza. Testujcie apki ktore dobrze dzialaja moze cos sie potem wymysli.
Comment
-
Zamieszczone przez Maccan Zobacz postaTrzeba bylo menagera plikow najpierw wgrac a potem apki do katalogow.
Widzę trzymasz tajemnicę i nie wyjawisz. Napisz, jak się nadaje te uprawnienia. Gdzie. W czym?............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Nie mam tajemnicy tylko poprostu trzeba rozwalic kazdy program, przeleciec kod i poustawiac uprawnienia. A ze kazdy jest inny wiec dluzej zajmie pisanie co i jak niz zrobienie z programem. A ze czasu nie ma a temat fajny to jest jak jest. W sumie to robota dla srednio pojetego informatyka. Pomyslow jest kilka jak to fajnie zrobic ale brak narzedzia testowego bo czarnej magi na aucie nie che tworzyc.
Comment
-
Proponuję zacząć od ustalenia priorytetowej listy aplikacji w wersjach, które swobodnie działają na HC. Jeżeli na innych forach znajdziecie przerobione apk to też dawajcie znać.
Fajnie by było założyć oddzielny wątek na repozytorium gotowych aplikacji. Dzięki temu unikniemy bałaganu i pytania po 100 razy o to samo. Obecny wątek stał się niestety nieczytelny.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu TapatalkaSunday Driver
Comment
-
Dobry pomysł, zrobię taką w wolnej chwili.
A myślicie, że coś takiego miałoby szansę? https://android.wonderhowto.com/how-...uired-0161352/
Albo znacie coś innego co nadaje uprawnienia dla mniej zaawansowanych niż własnoręczne grzebanie w apkach?............................C I V I C
.
.
Comment
-
Też o tym pomyślałem dziś z samego rana i zainstalowałem roota.
Plik_000.jpg
Niestety na instalacji się skończyło.
A przy okazji znalazłem w explorerze takie info o każdej apce. Ale po wejściu w Uprawnienia nie ma opcji zmiany czegokolwiek.
Plik_001.jpgLast edited by pawcio-203; 19-05-2016, 08:39.
Comment
-
Buuu... a może inny rodzaj/narzędzie roota coś da. Czym rootowałeś?
Zerknijcie i napiszcie co uzupełnić/poprawić w naszym kompendium: https://www.civicforum.pl/showthread...327#post299327............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez mehau Zobacz postaKtórą wersję testowaleś? Ja cwiczylem 3.9.9 i było ok.
Kolejne wersje znajdziesz na www.apkmirror.com
Ew. można pokombinować z akceleracją sprzętową w ustawieniach programistycznych o ile jest dostępna
Sprawdzę na starszej wersji czy będzie działać prawidłowo.
Jeszcze znalazłem śmieszną funkcje, dzisiaj jak jechałem do pracy podpiąłem na chwilę internet żeby wyszukać adres i ustawiłem "Jedz do" - wyznaczył trasę OK. Wyłączyłem internet i aplikacja dalej prowadziła do celu tylko bez traffic i wyszukiwania kolejnej trasy po zjechaniu z docelowej którą wyznaczył jak miał dostęp do internetu
Comment
-
Comment