Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Albo piszmy do hondy aby zlikwidowali te głupie restrykcje co można a co nie… w końcu dzieci autami nie jeżdżą. Bo generalnie na tym nam zależy aby działało w trakcie jazdy i żeby wsteczny nie wywalał apek.
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Panowie spokojnie tyle czasu nic sie nie dzialo wiec chwile nie zaszkodzi jeszcze poczekać. Program jest rozwalony i z tego co widze to troche dlubania i magi dla mnie jest. Jak skonczy i zainstaluje a potem zapne wsteczny to bedzie wiadomo czy sukces.

Więc tak. Google Maps działa z uprawnieniami Garmina i ani radio ani kamera go nie wyłącza. Niestety nie da się podłączyć kolejnej aplikacji z uprawnieniami garmina bo je po prostu zastępuje. Kolega ściągnął program do zmiany uprawnień connecta ale nie chce zaryzykować podmiany bo podejrzewa że może nie postawić z powrotem androida. Ma też listę aplikacji uprawnionych i niestety o uprawnieniach garmina są tylko 2 aplikacje.
      Last edited by Alix; 29-05-2016, 20:13.

Comment

• Szczerze? Dla użytkowników bez NAVI by to mogło już całkiem wystarczyć... Czy ma możliwość zrobienia GM na wersję bez + z uprawnieniami Garmina?

Comment

• Mam wersję bez garmina. Ale przydało by mi się wgrać jeszcze janosika i usługi Google aby były info o korkach. Ma wykaz wszystkich uprawnień do aplikacji więc jutro to posegregujemy i zobaczymy co dalej.

Comment

• Ja też mam bez garmina i piszę się na to !

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
              Mam wersję bez garmina. Ale przydało by mi się wgrać jeszcze janosika i usługi Google aby były info o korkach. Ma wykaz wszystkich uprawnień do aplikacji więc jutro to posegregujemy i zobaczymy co dalej.
              A czy kolega może zamiast garmina posadzić automapę? Jakby działała z przycisku NAWIGACJA to będę happy.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Trudno powiedzieć bo nie mam automapy. Ale każdy program to indywidualna robota. Mnie osobiście zależy na yanosiku i google maps z omijaniem korków. Spróbuje też waze. Łatwiej by było gdybyśmy dysponowali testową stacją bo można by było różne opcje spróbować.

Comment

• Czy waze nie korzysta z tej samej bazy o korkach co Google Maps?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
                  Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                    Mam wersję bez garmina.
                    Hmm ciekawe, ale moduł GPS ona posiada jak rozumiem?
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Tak, zwykłe HC ma moduł GPS. Jedynie softu mu brakuje.

Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
                        Tak, zwykłe HC ma moduł GPS. Jedynie softu mu brakuje.

Rozumiem, że to potwierdziłeś bo oglądałem filmik Honda Plaza i gość zdecydowanie mówił, że w wersji Sport jest honda connect w standardzie, a można dokupić (+) moduł GPS... Ale jak sprawdzałeś to ok. Dziwne, że sama mapa tyle kosztuje. Zresztą Parrot też nie ma w standardzie modułu, trzeba dokupić.
                        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Oczywiście, że to sprawdzone, bo nawet jest aktywna ikonka GPS w androidzie i w opcjach można ją aktywować/dezaktywować. Niestety po moich doświadczeniach z Honda Plaza jestem bardzo sceptyczny co do ich wypowiedzi i filmików . Pan nie rozróżnia modułu GPS od nawigacji...

Generalnie stacje różnią się tylko softem oraz zaślepieniem przycisku do CD. Stacja CD jest, bo nawet czasem występuje ten błąd, że potrafi "szukać" płyty i mamy ten charakterystyczny dźwięk próby zassania CD.
                          Last edited by PJW; 18-05-2016, 21:05.

Comment

• Potwierdzam w wersji sport bez connect+ GPS działa wyśmienicie. Co dziwne nie ma usług google ale GM proponuje zmiany trasy przez aplikację Waze. Jutro mam trochę jazdy to zabiorę civica i zobaczę jak się sprawuje.HC.jpg

Comment

• Działa Ci to google maps pod przyciskiem NAWIGACJA czy odpalasz osobną ikoną?
                              Ja osobiście wolę offline nawi bo przynajmniej działa nawet jak nie mam netu. Stąd moja prośba z automapą
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Ja testowałem Waze i mi zawiesza apke jak próbuje dodać jakieś informacje z trasy itd. Sama mapa działa cały czas ale resztę mam zawieszona. Nie wiem czy czasami sama apka nie jest za bardzo pamiecio-zerna. Sama aplikacja graficznie jest dużo ładniejsza od pozostałych darmowych w z omijaniem korków. (dostępna dla Androida 4.0.4)
                                Last edited by kristofer55; 18-05-2016, 21:40.

Comment

Working...
                                X