Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Próbowałeś do tego odpalić choć Janosika w tle?

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Z Yanosikem nie, ale z googlemaps tak.
      Pewnie sprawdzę jeszcze dzisiaj

Comment

• Janosik z mapami Google i radiem internetowym działa, ale nie testowałem zbyt długo.

Comment

• Niestety, ale nie da się słuchać radia FM z jakąkolwiek aplikacją.
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Jeśli Yanosik działa w tle to radio u mnie działa. Jeśli wywołam Yanosika to radio przestaje grać.

Comment

• A nośniki zewnętrzne np mp3

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
              Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• MP3 działa bezproblemowo przez Playera.

Dzisiaj pojechałem w trasę ze swoim zmodowanym Connectem. No więc salut na 3 palce, menu, wyłączenie VSP, włączenie navi, muzyki... wyjeżdżam z garażu, oczywiście kamera killuje apki. Co gorsza, żeby je uruchomić (np. wpisać ponownie adres w GoogleMaps) - muszę już się wycofać na ulicę, bo wsteczny mi wszystko znów zabije. Ustawianie tego w ruchu ani wygodne, ani bezpieczne Niestety, w trakcie jazdy na mapie, żeby zmienić utwór muszę płynnym i skoordynowanym ruchem otworzyć górne menu i nacisnąć dość mały przycisk >> żeby był następny, kolejny zgrany ruch do góry żeby menu schować - nie działa przecież sterowanie z kierownicy Szczerze to udaje mi się taki manewr prawidłowo co 3 raz, bo na jezdnię też trzeba patrzeć. Niestety nie ma jak w innych navi tak, że w czasie nawigacji wyświetla się co się gra ani też w czasie grania nie wyświetla się najbliższa wskazówka z navi. Google Maps ma traffic i widzi korki - super, tyle, że jak już napisano:

Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                szkoda że wersja pod Androida 4.0.4 nie ma opcji omijania korków
                Więc w sumie... niewiele to zmienia, że ten traffic jest poza tym, że ulice mają kolorki. Które... słabo widać. Niestety, grafika tej wersji GM jest na poziomie navi z NokiiE51 na Symbianie, niestety czytelność podobnie - wszystko jest po prostu... małe. Asystent skrętu w Garminie zajmuje 1/2 ekranu i pokazuje z którego pasa pod jakim drogowskazem skręcić - tu mamy trzy cienkie białe lub zielone kreseczki. Kolorystyka jest generalnie uboga, w trybie nocnym nawet bardziej. Opcji za dużo to też nie ma, menu nawigacji składa się z 4 przycisków - nie znalazłem historii adresów itp. No to zmieniłem na Yanosika - graficznie... jeszcze biedniej. Na smartfonie jako ostrzegacz to OK, ale jako zasadnicza navi wizualnie i funkcjonalnie to się do Garmina dla mnie nie umywa.

OK, dojechałem na miejsce. Potem znowu start, jedziemy. Niestety czegoś nie docisnąłem w salucie na trzy palce i reset Connecta, przez 3 minuty zostałem w środku miasta z nieczynną stacją, bez navi, bez niczego. Jak wystartowała, ratowałem się Garminem. I wiecie co... poprowadził mnie klucząc tymi samymi uliczkami co GM w poprzednią stronę... Tak czy owak, jak wyjechałem na znane szlaki, zrobiłem tym razem udany salut na 3 palce i po raz setny wyłączyłem VSP. Puściłem sobie BS Playera dla relaksu - to akurat działa pięknie i przewyższa wszystkie OEM Playery w aftermarketowych navi i przede wszystkim odtwarza wszystko. Oczywiście do czasu, jak chciałem faceta puścić w korku i wbiłem wsteczny No dobra, to jeszcze trochę pomęczymy Google Maps i PlayerPro w tle jako muzyczka. Ustawione, jedziemy. Po 3km wykrzacza się GM - przy okazji system killuje WSZYSTKIE apki. Pierdzielę mody, wracam do chaty na OEM odtwarzaniu MP3 i Garminie.

Dla mnie Connect w takiej formie "modów" NIE nadaje się do użytku. Jest zawodny, uciążliwy, niebezpieczny (brak możliwości ustawiania na postoju bo trzeba potem wycofać itp.). Fajnie się pobawić możliwościami w garażu, ale żeby to miało sens na co dzień, to musi po prostu DZIAŁAĆ. Dlatego kupiłem Hondę a nie Dacię do cholery, taki mam charakter. Connect na dziś do niego nie pasuje. Błagam, zróbcie coś z tymi uprawnieniami apki żeby pominąć to VSP i killowanie...
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jestem równie zdesperowany jak Ty. "Już był w ogródku, już witał się z gąską...", a jednak tak jak piszesz - paranoja z modami. Wystarczy wjechać do Wawy w centrum i wbij wsteczny.
                  Pisałem do automapy nawet, ale oni mają to gdzieś, szukałem na fb programistów z andka, ale jakoś chętnego nie było.
                  Może to głupi pomysł, ale weźmy znajdźmy programistę, zapłaćmy mu za robotę i miejmy to za sobą. Nie wierzę, że w PL nie ma magików. Nagłośnijmy temat, może hondzie zrobi się wstyd i ruszą dupę...
                  Nie wiem....
                  Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Dzięki Alix, chyba trzeba posprawdzać co się daje radę a co nie.
                    Przejechałem 10km z otwartym google maps, janosikiem i radiem internetowym i nie było problemów. Wgrałem kilka ulubionych apek i niektóre się wieszają. Jedną apkę udało się z uprawnieniami wgrać i wygląda na to ze hula. Ale nie wiem jak będzie z większa ilością. Z Yanosikiem i google maps kolega obiecał jutro się zając.

Comment

• I po co pisać szpargały .... Chłopie wbijesz wsteczny i po imprezie.
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                        Jedną apkę udało się z uprawnieniami wgrać i wygląda na to ze hula.
                        A mógłbyś proszę opisać Nam, jak udało Ci się to zrobić? Wykorzystałeś uprawnienia którejś z apek preinstalowanych, czy jak?

Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                        Z Yanosikiem i google maps kolega obiecał jutro się zając.

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                        Może to głupi pomysł, ale weźmy znajdźmy programistę, zapłaćmy mu za robotę i miejmy to za sobą. Nie wierzę, że w PL nie ma magików. Nagłośnijmy temat, może hondzie zrobi się wstyd i ruszą dupę...
                        Szczerze? Jestem gotowy wynagrodzić kogoś, kto by to ogarnął. Dla osoby, która to zrobi (czytaj powie jak nadać apce uprawnienia na równi z gaminem by działała w ruchu niezależnie od VSP i nie była kilowana), przelewam osobiście stówę na konto jak zadziała - nagroda Prezesa gwarantowana
                        ............................C I V I C
                        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• No właśnie ta jedna apka daje nadzieje bo wsteczny ją nie ubija. Jutro się przekonam co dalej.

Comment

• Bacznie obserwuję wątek.

Mam wrażenie, że zdania były różne ... dlatego pytam - mam przygotowane 4 apki na usb, ponumerowane apk1/apk2 ... itd.
                            Czy connect prawidłowo to odczyta? Czy trzeba iść do auta z laptopem i robić pojedynczo?

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                              No właśnie ta jedna apka daje nadzieje bo wsteczny ją nie ubija. Jutro się przekonam co dalej.
                              Jaka to apka?
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Mam takiego magika w pracy który zajmuje się integracją nowych obrabiarek cnc z naszym systemem bez utraty gwarancji. Zgrał z connecta jakiś plik z uprawnieniami i nadał te uprawnienia programowi. W conneccie mam wgrany manager plików i niego instaluję apki z folderów. Instalować mogę tylko A1. wyższe rozszerzenia A2, A3 nie wchodzą. Program to był jego ulubiony odtwarzacz filmów niestety za ciężki dla connecta wiec go wieczorem wywaliłem.

Comment

Working...
                                X