Przyzwyczajaj się. Ostatnio kilka razy próbowałem aż pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Co by nie mówić to jednak VAG ma lepiej zorganizowane multimedia. Można bez problemu przewijać utwory do dowolnego momentu jednym przyciskiem lub wyświetlić dostępne katalogi na uSB - przynajmniej w CTR nie znalazłem tej opcji
Comment
-
BTW co do Connecta...Wczoraj miałem dziwną sytuację. Jadę sobie traskę, jadę, jadę...mija 200 km, przejeżdżam koło dawnej (być może i aktualnej) siedziby szpiegów ZSRR, a tu nagle Connect jak w mordę strzelił wyłączył się, zresetował i zaczął włączać od początku :O. Nikt nic nie dotykał, słuchaliśmy sobie muzyki, a tu bum..
Co do cover.jpg...nie wiem od czego to zależy i w sumie nie jest to dla mnie istotne :P mam powrzucanych sporo płyt, we wszystkich folderach są okładki, ale tylko nieliczne się wyświetlają w Connecie.
Comment
-
-
Być może kolejna aplikacja trafi do Hondy
Honda - samochód z bezpiecznymi płatnościami Visa
Visa ma już gotową propozycję dla branży motoryzacyjnej. Podczas targów Mobile World Congress 2016, na stoisku organizacji można było obejrzeć koncepcyjny samochód marki Honda, którego system multimedialny wyposażono w możliwość dokonywania płatności.
Dzięki temu, że nowoczesne samochody są lub mogą być wyposażane w zaawansowane rozwiązania elektroniczne, które mogą realizować podobne zadania jak smartfon, zintegrowanie z nimi płatności to przede wszystkim kwestia odpowiedniego oprogramowania. W przypadku demonstracyjnej Hondy zastosowano koncepcyjne aplikacje wspierające tankowanie - Fuel App oraz parkowanie - Parking App. Oprócz Hondy, w prace nad systemem płatności z poziomu samochodu zaangażowała się firma ParkWhiz, deweloper aplikacji i systemów wspomagających rezerwację miejsc parkingowych.
link do całego artykułu
Comment
-
Zamieszczone przez maciej_ow Zobacz posta"prace nad systemem płatności z poziomu samochodu zaangażowała się firma ParkWhiz"Last edited by majcher730; 10-05-2016, 17:06.
Comment
-
Panowie specjaliści co Wy na to?
Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...
Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...
Apps preparation:
I'm using Google play to find apps - focusing on supported Android version, because my Honda is using 4.0.4 so apps for 4.1 and higher can't be install.
Then I copy path from Google play to this site apkpure.com to get *.apk file. Again inside file name is written for which Android version is app compatible.
When app is downloaded then I will rename it to HondaAppCenter_A1.apk and copy to USB.
Installation:
First be sure that in Honda connect setting is allowed installation from other sources
Then plug in USB
Go to Install apps - system will find HondaAppCenter_A1.apk and installation is possible
Before driving:
Start engine
Personally I switching off Start/Stop
Confirm stupid info on Honda Connect
Push and Hold buttons Power+Menu+lighting for cca 3-5sec to get service menu
Choose second option Detail information...
Hold Menu about 5sec - you will see flash screen to get bigger menu
Find VSP Error and click OFF
Go back to Main menu
Start application you want - because VSP Error is OFF you can drive without closing app.
Pluses:
Finally my Honda have full NAVI
I can play movie to my childs when I'm driving
Weaknesses:
Application will be closed when you start reversing and rear camera is active
No radio - I didn't try to install some internet radio or MP3 player yet
With every engine start you need to set VSP Error to OFF. It is about 10s job.
Rezultat na YT: https://www.youtube.com/watch?v=nYPLkFoCHoQLast edited by mehau; 14-05-2016, 21:43.Sunday Driver
Comment
-
Nie mogłem się powstrzymać...
Poszukam jeszcze apki do odtwarzania muzyki bo automapa wyłącza.
EDIT
Zainstalowałem aimp do muzyki i można go używać na równi z automapą czyli progres jest, ale radia z automapą nie posłuchamy. Przycisk AUDIO skutecznie wyłącza wszystko. I na odwrót. Audio działa tylko z garminem. Ciekawe czy linkując automapę pod przycisk NAWIGACJA zamiast garmina będzie można obejść konflikt z audio.
Niestety za każdym odpaleniem auta trzeba wyłączać "nadzór hondy" o nieużywaniu apek podczas jazdy wchodząc w menu serwisowe. Po tym zabiegu można jechać z włączonymi aplikacjami.
Druga rzecz, o której wspomniał autor tutka to zamykanie aplikacji przy manewrze cofania.Załączone plikiLast edited by pawcio-203; 15-05-2016, 12:36.
Comment
Comment