Mały off top widzę, ale jeśli chodzi o opinię to ja mam Lifestyle, bo Elegance jest do kitu i nie opłaca się kompletnie, jeśli już tak mamy to określać :P.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Wszystko zależy kto ma jakie potrzeby. Moj brat chce wziąść Tourera w Comforcie bo twierdzi, że niczego nie potrzebuje, a w wyższych wersjach skóra na kierownicy mu przeszkadza (jest skrajnym weganinem, chociaż ile skóry w tej skórze to inna bajka...).............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Dokładnie! Ja chciałem Execa, ale za długi czas oczekiwania był, a z racji śmierci poprzedniego auta na sarence nie mogłem czekać..
W każdym razie wracając do tematu - Connect wiesza się jak się wieszał od czasu do czasu. Podczas przeglądu B będę miał aktualizację, zobaczymy jak będzie wtedy. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzenia czy oglądanie filmów podczas jazdy działa po odblokowaniu, ktoś już to zrobił? Bo odblokować mi się udało, ale nie chciało mi się znosić laptopa :P.
Comment
-
Po odblokowaniu w debug mode czy jakoś na stałe?............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Szczerze, wątpię. Mnie tak zwodzili, bo zależało mi na czasie i bardziej chciałem auto z navi niż bez, a na takie trzeba było czekać prawie 2 miesiące dłużej (w mojej wersji wyposażenia), dlatego, żeby sprzedać wciskali kit. W dwóch salonach sprzedawcy mówili, że można dograć, a w serwisie przy wymianie oleju powiedzieli, że nie można i raczej nie jest planowane...
Podobnie sprawa miała się z FIATem rodziców. Przy sprzedaży Freemonta 3 lata temu mówili, że już pracują nad polskim menu i polskimi komendami głosowymi... Ani widu...ani słychu. Mimo, że w Jeepach jest ten sam interfejs, a tam jest polskie menu. Zapewne tak samo będzie z dogrywaniem Navi i poprawieniem MirrorLink.
Comment
-
jak gadałem z nimi w sobotę to miałem do wyboru wersje z navi i bez więc może nie ściemniali....
w moim wypadku zdecydował o zakupie kolor....wolałem mieć kolor bez navi niż inny, który mi się nie podobał z navi.....
a tam jest wbudowany moduł gps i chodzi tylko o soft?
Comment
-
Mówisz o dwóch różnych wersjach wyposażenia. Connect i Connect+. Ten z plusem ma Navi, ten bez plusa go nie ma i nie ma możliwości wgrania do niego navi przez ASO (oficjalnie).
Po prostu ściągają dla Ciebie samochód i masz wybór wersji.
Ja teoretycznie też miałem, ale z oczekiwaniem 3-4 miesiące. A tak naprawdę nie miałem, bo chciałem auto od ręki/jak najszybciej z założeniem minimum Lifestyle+ADAS, więc brałem to co było już wyprodukowane i siedziało na statku.
Tak, Connect bez plusa ma moduł GPS i najprawdopodobniej to sprawa tylko softu.
BTW, nie jestem moderatorem, ale wypadałoby chyba przeczytać regulamin i najpierw się przywitać w odpowiednim dziale.
Comment
-
pierwszy mój post na tym forum to było właśnie przywitanie się, a drugi dopiero tutaj
wszystko co napisałeś jest dla mnie jasne. Po prostu byłem ciekawy czy ktoś poza aso już wgrał navi w connect, bo tak jak pisałeś, w aso może będzie taka opcja, a może nie i nikt nie wie kiedy....
gdybym miał wybór tego samego koloru z navi i bez to wiadomo, że brałbym z navi ale nie miałem takiego wyboru
Comment
-
Git, zatem licznik postów mnie oszukał.
Na 99% jestem przekonany, że nie będzie takiej opcji. Szczególnie, że niedługo X gen będzie w sprzedaży..
Wiadomo, navi czasem może się przydać, ale zawsze można wgrać automapę z najnowszymi mapami na telefon i od święta uruchomić :P. Albo wygrzebać jakąś starą navi z szafy, jeśli ktoś ma.
Comment
-
W 10 gen siedzi inny infotainment, przynajmniej co widziałem w USA, a obecny nie będzie rozwijany. Ja bym nie doplacal 2000 do Connect+ jak ma się smykalke do zmian - porzadne markowe aftermarketowe navi sa od poziomu 3000pln dostępne, już nie mówiąc o tym ze na wyjazdy można mieć lepiej dzialajacego Garmina czy TomToma na czymkolwiek (czy to osobne urzadzenie czy smartfob/tablet) za ułamek tej sumy. Jedyną zaleta Connecta jest ze jest OEM. Każde inne urzadzenie nawigacyjne będzie prawdopodobnie lepszą nawigacja, w tym może zaoferowac Traffic co podwaja dla mnie wartość nawigacji.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Jest to jak by nie patrzeć przeróbka. Na sąsiednim forum jest przerobiony standardowy system audio bez Connecta:
Tymczasem właśnie dostałem maila z odpowiedzią od Connect2, że ich interface CTSHO005.2 przeznaczony do Civica IX nie jest przewidziany do aut z Connect'emNo więc oficjalnie nie wiadomo, czy zadziała - być może trzeba coś jeszcze z elektroniki zredukować do wersji takiej jak bez Connect - będzie to trzeba sprawdzić... Trzeba przegrzebać fora, czy ktoś już coś takiego zrobił albo... przetrzeć szlaki "na żywym organiźmie", wtedy trzeba by podjechać do ASO i popytać o różnice w konstrukcji - czy różni się czymś iMID w autach z Connectem po numerach części itp. To są zwykle konstrukcje modułowe, więc jest szansa, że po prostu trzeba przepiąć parę kabelków i interface zadziała. Ale na dzień dzisiejszy niestety chyba nie można wykluczyć na 100% konieczności grubszego "grzebnięcia" w elektronice w wersjach z Connect/Connect+
Kamera cofania jest najmniejszym problemem przypuszczam, bo to zwykły analogowy sygnał na chinchu z tego co wiem, można go wpiąć do iMIDa jak w wersjach bez Connecta było wcześniej albo do takiej Navi - będzie na duży ekran, ale pewnie już bez tych skrętnych dynamicznych linii pomocniczych wtedy.
Gwarancje się wtedy traci się na audio na pewno... na resztę nie widzę powodu. Ale zwykle zastępuje ją gwarancja na sprzęt i instalacje od instalatora audio / importera i niekoniecznie musi być to gorsza opcja... np. Extreme Car & Audio dają dożywotnią na całość............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaSzczerze, wątpię. Mnie tak zwodzili, bo zależało mi na czasie i bardziej chciałem auto z navi niż bez, a na takie trzeba było czekać prawie 2 miesiące dłużej (w mojej wersji wyposażenia), dlatego, żeby sprzedać wciskali kit. W dwóch salonach sprzedawcy mówili, że można dograć, a w serwisie przy wymianie oleju powiedzieli, że nie można i raczej nie jest planowane...
Podobnie sprawa miała się z FIATem rodziców. Przy sprzedaży Freemonta 3 lata temu mówili, że już pracują nad polskim menu i polskimi komendami głosowymi... Ani widu...ani słychu. Mimo, że w Jeepach jest ten sam interfejs, a tam jest polskie menu. Zapewne tak samo będzie z dogrywaniem Navi i poprawieniem MirrorLink.. Jesli connect ma GPS to z pewnoscia jest opcja, ale raczej nie ma.
Comment
Comment