Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko fotochromatyczne w wersji sport

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

To lusterko jest wsuwane z zatrzaskiem na pierścień, musisz pociagnąć je w kierunku przeciwnym do tej szczeliny i powinno zejść.
    tak ono wygląda od środka -> https://allegro.pl/oferta/lusterko-w...ift-9225369571

Comment

O, pięknie widać na tym zdjęciu.
      Dzięki wielkie.

Comment

U siebie instalowałem w polifcie lusterko z pięcioma pinami (wtyczka jest na 6 pinów)
        1 pin czerwony +12v
        2 pin pusty
        3 pin zielony +12v pod wsteczny
        4 pin brązowy masa
        5 pin czarny masa
        6 pin beżowy - zapewne pod czujnik deszczu/zmierzchu ( tego nie wpinałem )

pin czerwony oraz zielony wpiąłem do złącza opcjonalnego, masę wziąłem z mocowania lampki sufitowej
        schemat złącza ( jak ktoś już ma zajęty pin purpurowy-po zapłonie, można podpiąć pod pin zielony)

1.jpg
        Last edited by phadhd; 10-06-2020, 11:53.

Comment

Zamieszczone przez andrzejxxx Zobacz posta
          No to sam sobie odpowiem,
          Tak da się do wersji sport podłączyć lusterko fotochromtyczce.
          Potrzęby jest dobry elektryk, i kabel.
          Jak dzisiaj sprawdziliśmy jest odpowiednia instalacja wiec wystarczy tylko wpiąć lusterko, zdemontować kilkanaście plastików i wszystko się da.
          Więc od dzisiaj moja wersja sport jest chyba unikalna bo takiego lusterka nie ma jako akcesorium dostępnego do kupienia w aso.
          W mojej Hani (wersja sport 2016) lusterko jest fotochromatyczne

Comment

Zamieszczone przez adamus10 Zobacz posta
            W mojej Hani (wersja sport 2016) lusterko jest fotochromatyczne
            W moje też, chociaż u mnie było dokładane
            Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Hej,

Wszedłem w posiadanie lusterka fotochromatycznego i myślę że wrzucę je do swojej Hondy. Chciałem dopytać o parę spraw:

1. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie mogę dostać oryginalną wtyczkę z wiązki lusterka? Przeszukałem allegro i ebay i nie mogę znaleźć...

2. Czy +12V i masę można wziąć z zasilania lampki sufitowej? Czy podłączyć tam tylko masę?

3. Wyżej kolega pisze o "złączu opcjonalnym", które u mnie jest puste... Gdzie mogę kupić kostkę do tego złącza?

4. Posiadam czujnik zmierzchu, ale czy jest konieczność podłączania przewodu z lusterka do tego czujnika?

Na razie to tyle.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Comment

Zobacz, czy tam nie ma stałego plusa, nawet po wyłączeniu stacyjki. Już nie pamiętam skąd brałem zasilanie, ale ciągnąłem sygnał wstecznego słupkiem.

Comment

Working...
                X