Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana żarówek w Civic IX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Łomatkoświnta... Autentycznie zgłupiałem

Szczerze ja nawet nie wiedziałem, że takie wersje chciało się (czyt. opłacało się) Hondzie robić na niektóre rynki.

Dobra, zmiana reflektorów tania nie będzie no i zapewne na tym się nie skończy.

Pomóc mogą: ASO (tjaaa... w sensie udzielenia informacji, ale nie robiłbym sobie wielkich nadziei), firmy zajmujące się reflektorami retrofit albo... forumowicze obeznani z tematem.
    Sam jestem ciekaw

Co do prostych rozwiązań czyli zmiany żarówek postojowych tak, aby pełniły funkcję DRL, to raczej średnio... To słabe żaróweczki z założenia, można co najwyżej poszukać "biało" świecących (co w sumie nic nie zmieni) albo zastosować odpowiedniki LED-owe, które mogą świecić ciut mocniej ale z kolei niekoniecznie są zgodne z prawem. Inna sprawa czy diagnosta na przeglądzie technicznym doczepi się do nich, skoro wszystkie IX gen. jakie widział miały ledowe światła dzienne.

Lekko porąbana sytuacja

P.S. Szkoda że do zdjęcia nie włączyłeś tych postojówek, byłby jakiś pogląd jak to w ogóle wygląda i świeci.

Comment

• Uwaga, zdjęcie jak jest wschód. Wiem, że wyglądają jak LED, ale niestety to nie są LED. Tak jak pisałem, jak nie wali pełne słońce to jest ok i da się jeździć na tym, ale w pełnym słońcu zupełnie tego nie widać. Nie wiem co tam Honda miała w głowie...

Z jednej strony szkoda wymieniać dobry klosz, a z drugiej trochę mnie to drażni. No nic, widzę że temat tutaj nie jest zgłębiony, myślałem że ktoś się podejmował już takiego wyzwania [emoji14]

Comment

• Jaka tam jest żarówka? Spróbuj może kupić dobrej firmy zamiennik takiej, ale w wersji led i zobacz jak to będzie świecić.

Comment

• Mógłbym polecić to co mam w przedlifcie na postojówkach (dużo lepiej niż inne) Phillips X-Treme Vision Pro150
          Aczkolwiek przymierzam się do ledów NAO 6W (aliexpress, aczkolwiek do wnętrza w5w czerwone są super jasne, więc białe to będzie kosmos).
          Na oświetlenie tablic rejestracyjnych dałem też tego Phillipsa i jest naprawdę przepaść między zwykłym Phillipsem w żółtym opakowaniu np z Brico co niby dają +30%. No i żywotność w moim przypadku jest dobra. Mam od lutego i naprawdę nie mam na co narzekać. Poprzednie kilka razy wspomniane Phillipsy z Brico czy na postojówkach, czy na podświetleniu tablic z tyłu paliły mi się po 3 miesiącach max... Tutaj pozytywne zaskoczenie. Ewentualnei wstaw sobie jakieś T10 ledy w miejsce tych postojówek jeśli na długość się zmieszczą (no i będziesz musiał trochę przygiąć blaszki do T10 i do losowych W5W led, bo mają węższe mocowanie niż zwykłe). W sensie u mnie np fioletowa żarówka W5W w oświetleniu wnętrza czy też bagażnika wsunięta do końca nie świeciła, musiałem wysunąć ale też czasami mrygała. Ostatecznie ścisnąłem blaszki i wsunąłem. Jest dobrze.

Comment

• Cześć słuchajcie wiem, że było milion razy, ale trochę się pogubiłem już z żarówkami.
            Chcę wymienić seryjne ogarki i tak jak czytałem polecano

Osram Nightbraker +110%
            lub np
            Tungsram Megalight +90%

tylko chorobcia na alledrogo jest po kila typów, np w przypadku Osram pojawia się napis LASER
            Czy moglibyście poratować konkretnym numerem produktu ?
            Warto je zamawiać na alledrogo czy to mogą być podórbki i ew jakiś sklep moto ?
            pozdrawiam
            Jacek

Comment

• Tungsram Megalight Ultra +200

Male ryzyko kupienia podróbek tej firmy.

Oczywiście trwałość będzie niższa od zwykłej żarówki ale coś za coś.

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                Tungsram Megalight Ultra +200

Male ryzyko kupienia podróbek tej firmy.

Oczywiście trwałość będzie niższa od zwykłej żarówki ale coś za coś.
                Już nie produkują.
                Jeszcze pół roku temu ostatnie chodziły po 200zł

Comment

• Szkoda, podobnie jak d4s White sensation już nie ma
                  Najlepsze żarówki xenon jakie miałem to właśnie ge /tungsram.
                  Przerobiłem wszystko od Philipsa, po trzy warianty osram itd.

d2s/d2r jak się poszuka jeszcze znajdzie.

Comment

• No własnie dlatego mam zgryz co kupić?
                    Jakieś inne Tungsramy ?

Comment

• Czy ktoś stosuje w swoim aucie takie żarówki

lub takie https://allegro.pl/oferta/zarowki-h7...0k-13950858537

Comment

• Ktoś podpowie :-( ? dziękuję

Comment

• Również chciałbym się dowidzieć czy ktoś wrzucił H7 Ledowe do swojej? Jest duża różnica? Głównie chodzi o oświetlenie w czasie deszczu no i rzecz jasna w nocy.

Mam też zwykłe postojowe W5W i te chyba też zamienię na Ledowe, bo niestety nie mam w swojej ledów na dzienne.

Comment

• Witam,
                            3 lata temu założyłem ledy do swojej Hanki i tak.
                            wygąd- super
                            jazda w nocy po suchym- super
                            jazda w nocy po mokrym (w deszczu) -słabo
                            Załączone pliki

Comment

• Pozycyjne też wymieniałeś czy to masz fabryczny LED? Bo podobno trzeba założyć LED z canbus bo inaczej wywala błędy? Jaki masz model dokładnie tych żarówek?

Z tego co się jeszcze dowidziałem to w Polsce H7 ledowe są w ogóle nielegalne jeśli nie mają tej homologacji ECE R37 czy jakoś tak...

Comment

• W polifcie niema żarówek pozycyjnych, jest tylko ,,piorun,, Ledowy do pozycyjnych/dziennych który świeci z różną mocą. Ja mam założone do świateł mijania żarówki firmy AUXITO, nie pamiętam modelu. W UK też Ledy są zabronione, ale w soczewce nie widać żrodła światła więc przegląd przechodzi. Ja w swoich lampach mam jeszcze doklejone na górze paski ledowe z światłami pozycyjnymi i dynamicznymi kierunkami.

Comment

Working...
                                X