Jak są białe to nic się nie dzieje. Przecież nie będzie Ci sprawdzał homologacji w reflektorze dla postojówek... Kiedyś na początku tego wieku jak LEDy były jeszcze głównie niebieskie, to raz mi nadgorliwy gość na przeglądzie rejestracyjnym kazał wymienić bo nie podbije, ale z białymi nigdy nie miałem problemu - a na przestrzeni tych lat kilkanaście "misiaków" mnie zatrzymywało
Z białymi na przeglądzie też nikt nie protestuje. Słowem, bez strachu. Masa ludzi w końcu jeździ na chińskich niehomologowanych ksenonach i jakby każdego chcieli ściągnąć to... ale tak czy owak takie coś to już grubsza sprawa no i niegrzeczny pomysł bo oślepia innych, tu można (czasem wręcz powinno się) zostać ukaranym. Taki LED zamiast żarówki w postojówce jest przecież kompletnie nieszkodliwy i Oni też o tym wiedzą. Jeżeli Cię mimo wszystko stresuje, wrzuć sobie 2 sztuki W5W które wyjmiesz z reflektora do jakiegoś schowka, zawsze wywołany do tablicy możesz przy policjancie sprawić, że auto jest "w pełni sprawne" i nie wymaga grzywny ani konfiskaty dowodu. Ale na jakieś 99,27% takie coś nie będzie miało miejsca, a z powyższego co wrzucił Alwin nawet nie za bardzo może mieć miejsce

Comment