Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie tablicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jak są białe to nic się nie dzieje. Przecież nie będzie Ci sprawdzał homologacji w reflektorze dla postojówek... Kiedyś na początku tego wieku jak LEDy były jeszcze głównie niebieskie, to raz mi nadgorliwy gość na przeglądzie rejestracyjnym kazał wymienić bo nie podbije, ale z białymi nigdy nie miałem problemu - a na przestrzeni tych lat kilkanaście "misiaków" mnie zatrzymywało Z białymi na przeglądzie też nikt nie protestuje. Słowem, bez strachu. Masa ludzi w końcu jeździ na chińskich niehomologowanych ksenonach i jakby każdego chcieli ściągnąć to... ale tak czy owak takie coś to już grubsza sprawa no i niegrzeczny pomysł bo oślepia innych, tu można (czasem wręcz powinno się) zostać ukaranym. Taki LED zamiast żarówki w postojówce jest przecież kompletnie nieszkodliwy i Oni też o tym wiedzą. Jeżeli Cię mimo wszystko stresuje, wrzuć sobie 2 sztuki W5W które wyjmiesz z reflektora do jakiegoś schowka, zawsze wywołany do tablicy możesz przy policjancie sprawić, że auto jest "w pełni sprawne" i nie wymaga grzywny ani konfiskaty dowodu. Ale na jakieś 99,27% takie coś nie będzie miało miejsca, a z powyższego co wrzucił Alwin nawet nie za bardzo może mieć miejsce
    Last edited by Alix; 26-10-2013, 16:27.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Witam Wszystkich! Proszę was o poradę mam nowa IX generacji Hondę jakie ledowe żarówki do oświetlenia tablicy i do wnęcza ma wersje 5 drzwiowa z góry dziękuję za odpowiedzi

Comment

Kolego, czy zamierzasz w końcu zapoznać się z Regulaminem i dopełnić Pkt. 2? Już Cię upominano w tej sprawie.

Comment

Podbijam pytanie nero12 - jakie żarówki LED do wnętrza Civic IX 5d?

Comment

Cześć do tablicy , bagażnika i podsufitka na środek to NARVA LED W5W T10 6000K
            997a971ebb9dc8a5.jpg

a na przód podsufitki na przykład takie
            04.jpg

efekt na tablicach wygląda tak
            2013-11-15 17.03.44.jpg2013-11-15 17.06.15.jpg

Comment

A jak sie to ma do kamery cofania, czy jasne światło ledowe nad tablicą nie pogarsza widoczności zwłaszcza w nocy - czy ktoś ma takie ledy w wersji z kamerką.

Comment

Ale kamerka z tego co kojarzę jest pod takim kątem, że podświetlenie tablicy skoro żarówkowe nie przeszkadza, to czemu LEDowe miałoby?
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Po przeczytaniu Waszych postów stwierdziłem, że białe ledy to jest to. Oto efekt
                  ass.jpg

Comment

odswieze temat troche tez chce sobie zalozyc takie ledy tylko jak sie sciaga te lampki?? od wewnatrz jakos czy to na zatrzaskach jest??

Comment

Zamieszczone przez majonez26 Zobacz posta
                      odswieze temat troche tez chce sobie zalozyc takie ledy tylko jak sie sciaga te lampki?? od wewnatrz jakos czy to na zatrzaskach jest??
                      Jest opisane w instrukcji razem z obrazkami.

Nie ma problemu - od zewnątrz. Z tego co pamiętam to trzeba przesunąć osłonkę i wyciągnąć pod kątem.
                      C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
                        Jest opisane w instrukcji razem z obrazkami.

Nie ma problemu - od zewnątrz. Z tego co pamiętam to trzeba przesunąć osłonkę i wyciągnąć pod kątem.
                        tak właśnie wczoraj przyglądałem się oświetleniu tablicy rejestracyjnej w 5D i trzeba od zewnątrz przesunąć klosz lekko w prawo w tym momencie puszcza lewa strona klosza i pod kątem wyciągamy, sam klosz w oprawce trzyma się na zatrzaskach które lekko naciskamy z boków i klosz schodzi, montujemy podobnie wkładamy w otwór w klapie znowu przesuwamy lekko w prawo cały klosz z oprawą (tam chyba gdzieś w klapie jest jakaś sprężynka która zapina klosz z oprawką) i puszczamy ...gotowe. Klosze zeszły bardzo łatwo bez żadnego wysiłku

Comment

Może mi ktoś napisać jak dobrać się do tego podświetlenia w VIII gen ?

Comment

Może. A nawet napisał: https://www.civicforum.pl/showthread...708#post253708

Comment

Witam wszystkich.

Przekopalem troche forum i nie znalazlem odpowiedzi wiec odwaze sie napisac. Mozecie powiedziec jak gleboka w VIII sedan jest obudowa oswietlenia tablicy rejestracyjnej?

Kupilem dzisiaj zarowki philips whitevision i ledy amio (jest ich 24) - taktycznie chyba pod wzgledem kontroli i problemow bedzie najlepiej jak wstawie philipsy jako pozycyjne z przodu a ledy jako podswietlenie tablicy - pytanie tylko czy nie beda zbyt dlugie i jest tam na nie miejsce. Jezeli nie to zaryzykuje odwrotnie tylko czy jest sens trzymac philipsa na rejestracje?

Pomysly? Wiem ze sam sie dowiem przy wymianie ale moze podpowiedz z doswiadczenia?

Pozdro

Comment

Zamieszczone przez phot Zobacz posta
                                Witam wszystkich.

Przekopalem troche forum i nie znalazlem odpowiedzi wiec odwaze sie napisac. Mozecie powiedziec jak gleboka w VIII sedan jest obudowa oswietlenia tablicy rejestracyjnej?

Kupilem dzisiaj zarowki philips whitevision i ledy amio (jest ich 24) - taktycznie chyba pod wzgledem kontroli i problemow bedzie najlepiej jak wstawie philipsy jako pozycyjne z przodu a ledy jako podswietlenie tablicy - pytanie tylko czy nie beda zbyt dlugie i jest tam na nie miejsce. Jezeli nie to zaryzykuje odwrotnie tylko czy jest sens trzymac philipsa na rejestracje?

Pomysly? Wiem ze sam sie dowiem przy wymianie ale moze podpowiedz z doswiadczenia?

Pozdro
                                Z doświadczenia to mogę powiedzieć, że takie ledy jak na zdjęciu nie mieściły się w tej lampce do sedana VIII gen. i musiałem kombinować.

w5w_smd5630_h0029.PNG

Z doświadczenia też powiem, że byle jakie ledy (między innymi takie jak te na zdjęciu, chociaż tanie nie były) długo nie żyją, zaczynają mrugać itp. więc może warto włożyć tam właśnie te philipsy (o ile wejdą).

A tak w ogóle, to jest dział dla IX generacji.
                                Last edited by abla; 24-01-2020, 18:27.

Comment

Working...
                                X