Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie tablicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie tablicy

Witam wszystkich

Ostatnio jechał przede mną Civic taki jak mój i stwierdzam, że standardowe podświetlenie tablicy jest brzydkie. Bo światło jest żółte i psuje efekt tylnych lamp. Czy mógłby mi ktoś polecić ładne, białe żarówki, aby dawały biały kolor podświetlenia tablicy?
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Do ładnego białego światła to chyba najlepsze będą LEDowe zamienniki. wydaje mi się, że z żarówek będzie cięzko "wycisnąć" białą barwę.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
      Do ładnego białego światła to chyba najlepsze będą LEDowe zamienniki. wydaje mi się, że z żarówek będzie cięzko "wycisnąć" białą barwę.
      Pamiętam, że gdzieś, coś, kiedyś, słyszałem, że LEDowe podświetlenie nie jest zgodne z prawem. Czy to prawda? Czy bujda na resorach?

Czy wystarczy żarówka LEDowa czy może to większy zabieg?

Comment

Ja mam już LEDowe podświetlenie 2 lata i odpukać nikt sie nie przyczepił.

A jeszcze jak kupisz zamienniki żarówek które są mają atesty czy tam homologacje to nikt się nie doczepi. Wydaje mi się, że jakby było inaczej to do każdych świateł dziennych LED by się mogli doczepić...
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

Dobrze wiedzieć dzięki za pomoc, myślę, że zaopatrzę się w takowe

Comment

Witam ciepło , jakie jest oznaczenie żarówek do podświetlenia tablicy i jaką moc szukać led.dziękuje. Pozdrawiam

Comment

Witam, Dziś zamontowałem żarówki LED do rejestracji, no super wygląda Pozdrawiam

Comment

Masz może foto porównawcze typu before/after? Albo chociaż samo after?
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2

Comment

Witam, zrobie zdjecie po prześlę ,ale bedzie tylko z LED , kurcze mogłem zrobic pół na pół

Comment

Ja mam LEDy we wszystkich 3 autach zarówno w podświetlaniach tablicy jak i w postojówkach i lampach wewnętrznych - nawet jak żona zostawi zapalone na noc, akumulator wyjdzie bez szwanku, podczas gdy na żarówce się wyładuje W poprzednich autach też tak miałem, w sumie jeżdżę tak od kiedy się LEDy spopularyzowały (bo ja wiem, z 10 lat już będzie?), nigdy nikt się nie doczepił - a wygląda to znacznie lepiej od tych standardowych żółtawych klikowatowców a koszt groszowy - ostatecznie może nawet tańszy, bo takowy LED nigdy mi się nie przepalił, a żarówki W5W padały dość regularnie Oczywiście nie żadne niebieskawe, po prostu śnieżnobiałe Też fotki nie mam pod ręką niestety
                    Last edited by Alix; 19-10-2013, 11:19.
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Witam ponownie, tak myslę ze założe jeszcze LED do oświetlenia bagażnika, będzie jaśniej , to fakt światło jest śnieżnobiałe,Pozdrawiam

Comment

Nie wiem jak w 9gen, ale w 8gen jest tak, że żarówka oświetlenia bagażnika jest bokiem a nie przodem ustawiona i niewiele tam miejsca na większego LEDa, więc żeby solidnie oświetlać (a więc LED SMD) wymagała specjalnego LEDa z wtykiem W5W świecącego w bok - coś tego typu:

do tego jeszcze musiałem zamienić kabelki dochodzące do lampki, aby diodę skierować do wnętrza a nie do ściany bagażnika Ale efekt dobry, warto.

Podobnie w schowku jest specyficzna sytuacja, ale tam też po drobnym dostosowaniu solidną diodę na wtyku T5 zainstalowałem
                        Last edited by Alix; 19-10-2013, 12:06.
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Witam Bardzo Dziekuje za podpowiedz, zaraz zobaczę jak jest w civic 9/ Pozdrawiam

Witam fotka z podswietlenia Zdjęcie0086.jpg
                          Last edited by syriuszteam; 19-10-2013, 22:59.

Comment

No bardzo ładnie to wygląda.

PS. to nie Ty czasem się podśmiechiwałeś do mnie kilka dni temu na Stella? przy skręcie w Bora? Tak mi się teraz nawinęło do głowy
                            The 1st. - EJ9
                            The 2nd. - ES7
                            The 3rd. - FD7
                            The 4th. - CU2

Comment

Ładna fotka kosmos5, o to właśnie chodzi i wygląda to o niebo lepiej od żółtawej poświaty żaróweczek
                              . .

Comment

Working...
                              X