Rzeczywiście uwalony ten twój filtr, mój po 29tys. km wyglądał dużo lepiej. A to strona od przepustnicy ? Czy od wlotu powietrza? Olej zmieniam po 14-15tys.km, moje auto lata praktycznie tylko w trasie i olej po zlaniu wygląda jeszcze całkiem nieźle, więc nie skracam interwału wymian.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
System przypominania o przeglądzie
Collapse
X
-
-
syf jest od strony wlotu powietrza. Od strony przepustnicy jest tylko trochę zakurzony. Może to dlatego czujnik jeszcze go nie chwycił.
Chociaż z drugiej strony ciekawe jaką przepustowość w stosunku do nowego ma mój filtr.
Nowy już w drodze i jak kurier przyjedzie to wymienię.
Nie wiem czy to kwestia stopnia zanieczyszczenia to przez to że to diesel czy poprzedni właściciel jeździł tylko w mieście.
W każdym razie nie ufam komputeryzacji pod tym względem. Wg mnie to kolejny przykład wszechobecnego planowania produktu, bo filtr powietrza jest o wiele bardziej krytycznym punktem w dieslu niż w wolnossącej benzynie i tak uwalony filtr jak u mnie na pewno nie wychodzi na zdrowie turbinie i innym elementom z którymi "współpracuje" filtr powietrza.
Nawet nie myślę jakby wyglądał gdybym czekał do momentu zapalenia kontrolki.
Co ciekawe pytałem w ASO dlaczego nie wymieniono filtra przy przeglądzie. Usłyszałem "komputer Ci powie kiedy to będzie konieczne".Last edited by maniaco; 28-01-2018, 21:10.
Comment
-
Cześć,
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tabelki systemu przypominana o przeglądzie, co oznaczają liczby 0,2...0,6 itp. ?
20181109_134450 (1).jpg
Pozdrawiam
Krzysztof
Comment
-
Czas wykonania danej czynności.
Comment
Comment