Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System przypominania o przeglądzie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Poczekaj, Markow sprawdzi u siebie i Ci napisze myślę.

Comment

Jest tak jak pisze Joe. Menu->Informacje o pojeździe->Info o przeglądzie (mniej więcej, z łba piszę). Info dostępne zarówno podczas jazdy jak i na postoju i wyłączonym zapłonie (nie wszystkie opcje są dostępne podczas jazdy ze względu na bezpieczeństwo). Podjedź to Ci ustawią licznik. Przy Twoim przebiegu powinieneś mieć info o przeglądzie B za niecały rok (jak kupiłeś z przebiegiem 2500 - zakładam demówkę, to ona pewnie stała soboe jakiś czas - tym bardziej licznik dni powinen coś pokazywać). Co masz w opcjach Info o pojeździe? Info o pasach i wszystko? Czy masz Info o przeglądzie a tam nic?

Comment

W info o pojeżdzie mam tylko informację o pasach. Zero info o przeglądach. No chyba że moj jest jeden jedyny, niepowtarzalny i nie musi go nikt z ASO oglądac. Po prostu nic nie będzie się psuć, tylko kto mu olej wymieni?

Comment

Sprawa wyjaśniona. Byłem w serwisie i się okazało, że info o przeglądach nie była włączona i kazali przyjechać po roku od pierwszej rejestracji. Wówczas zrobią od razu przegląd A i B.

Comment

Jak wygląda sprawa przypominajek , jak już nie będę chciał robić przeglądów w ASO ?
            Czy będą się one pojawiały po każdym odpaleniu ?

Civic IX

Comment

Zamieszczone przez darek2 Zobacz posta
              Jak wygląda sprawa przypominajek , jak już nie będę chciał robić przeglądów w ASO ?
              Czy będą się one pojawiały po każdym odpaleniu ?
              Możesz podjechać do ASO i kazać sobie deaktywować system przypominania o przeglądzie. Ewentualnie użyć chińskiego klona HDS i zrobić to sam w sekcji "Body/Electrical".
              Inaczej będziesz się wnerwiał po każdym odpaleniu.

Comment

Ale po co dezaktywować, to, że system, za nas, liczy czas i pokazuje co trzeba zrobić w aucie, moim zdaniem jest dobre, a literkę która nam wyskoczy (A, B, B2 ) można od razu samemu wyzerować i po odpaleniu już się nie pojawi..
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Ale po co dezaktywować, to, że system, za nas, liczy czas i pokazuje co trzeba zrobić w aucie, moim zdaniem jest dobre, a literkę która nam wyskoczy (A, B, B2 ) można od razu samemu wyzerować i po odpaleniu już się nie pojawi..
                  Tylko właśnie jak wyzerować , aby po odpaleniu nie pojawiał się cały komunikat i konieczność naciśnięcia przycisku na kierownicy aby zniknął z wyświetlacza ( sam nie zniknie )

Comment

Ale wyzerowanie przypomnienia bez wykonania danej czynności ma taki sam sens jak wyłączenie całego systemu przypominania. Ten system jest potrzebny żeby nie przegapić przeglądu podczas gwarancji. Po gwarancji, wszystkie czynności można wykonywać według swojego przekonania lub według rozpiski w książce serwisowej.

Comment

Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
                      Ten system jest potrzebny żeby nie przegapić przeglądu podczas gwarancji.
                      Moim zdaniem, jest potrzebny, nie tylko podczas gwarancji, ale cały czas. Literka pojawiając się mówi nam, że musimy np. wymienić olej, możemy ją od razu skasować ale wiemy, że trzeba wymienić już olej, a jak by nic się nie pojawiało to trzeba by było zaglądać gdzieś w zapiski kiedy wymienialiśmy ostatnio no i trzeba o tym samemu pamiętać..

Zamieszczone przez darek2 Zobacz posta
                      Tylko właśnie jak wyzerować , aby po odpaleniu nie pojawiał się cały komunikat i konieczność naciśnięcia przycisku na kierownicy aby zniknął z wyświetlacza ( sam nie zniknie )
                      Wchodzisz w menu tam gdzie jest informacja o przeglądzie i zerujesz. Robiłem już to u siebie z A, B i B2, nie ma z tym problemu.
                      Last edited by Grzechu; 19-11-2016, 11:30.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

Moim zdaniem, jest potrzebny, nie tylko podczas gwarancji, ale cały czas. Literka pojawiając się mówi nam, że musimy np. wymienić olej, możemy ją od razu skasować ale wiemy, że trzeba wymienić już olej, a jak by nic się nie pojawiało to trzeba by było zaglądać gdzieś w zapiski kiedy wymienialiśmy ostatnio no i trzeba o tym samemu pamiętać..
                        Ok, może jestem inny ale mam swoje zapiski i wiem co i kiedy należy zrobić wg. książki serwisowej, dla mnie osobiście ten system jest zbędny (zgadzam się, że dla większości jest przydatny). W VIII-genie bez niego tragedii nie było.
                        Last edited by Lukas; 19-11-2016, 11:51.

Comment

cześć. Przeszukałem całą instrukcję i nie znalazłem opisu do ikon przeglądu ( a może słabo szukałem). Czy ktoś z Was mi powie co znaczy ikona nr 7 ? Czy chodzi o płyn hamulcowy?ikona 7.jpg

Comment

Tak "7" to wymiana płynu hamulcowego.
                            Ale masz jeszcze trochę czasu.
                            Kup coś dobrego.

Comment

Ja, tak w książce servisowej jak i z tego co mówili mi przy sprzedaży przeglądy mam co 7.500km (wymiana oleju) a po 15.000 przegląd całkowity auta. Potem 22.500km itd...
                              Ps. 10k km wydaje mi się dosyć dużo, zawsze wymieniam oleje przed 8k. od wymiany poprzedniego. Wolę mieć spokojna głowę, że ma cały czas czysto niż martwić się o syfy w silniku...
                              Last edited by ZAWA; 25-06-2017, 00:28.

Comment

dzięki za info , ile tego płynu dot 4 , wchodzi do tego układu hamulcowego ?

Comment

Working...
                                X