Poczekaj, Markow sprawdzi u siebie i Ci napisze myślę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
System przypominania o przeglądzie
Collapse
X
-
Jest tak jak pisze Joe. Menu->Informacje o pojeździe->Info o przeglądzie (mniej więcej, z łba piszę). Info dostępne zarówno podczas jazdy jak i na postoju i wyłączonym zapłonie (nie wszystkie opcje są dostępne podczas jazdy ze względu na bezpieczeństwo). Podjedź to Ci ustawią licznik. Przy Twoim przebiegu powinieneś mieć info o przeglądzie B za niecały rok (jak kupiłeś z przebiegiem 2500 - zakładam demówkę, to ona pewnie stała soboe jakiś czas - tym bardziej licznik dni powinen coś pokazywać). Co masz w opcjach Info o pojeździe? Info o pasach i wszystko? Czy masz Info o przeglądzie a tam nic?
Comment
-
Zamieszczone przez darek2 Zobacz postaJak wygląda sprawa przypominajek , jak już nie będę chciał robić przeglądów w ASO ?
Czy będą się one pojawiały po każdym odpaleniu ?
Inaczej będziesz się wnerwiał po każdym odpaleniu.
Comment
-
Ale po co dezaktywować, to, że system, za nas, liczy czas i pokazuje co trzeba zrobić w aucie, moim zdaniem jest dobre, a literkę która nam wyskoczy (A, B, B2 ) można od razu samemu wyzerować i po odpaleniu już się nie pojawi..
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaAle po co dezaktywować, to, że system, za nas, liczy czas i pokazuje co trzeba zrobić w aucie, moim zdaniem jest dobre, a literkę która nam wyskoczy (A, B, B2 ) można od razu samemu wyzerować i po odpaleniu już się nie pojawi..
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaAle po co dezaktywować, to, że system, za nas, liczy czas i pokazuje co trzeba zrobić w aucie, moim zdaniem jest dobre, a literkę która nam wyskoczy (A, B, B2 ) można od razu samemu wyzerować i po odpaleniu już się nie pojawi..
Comment
-
Zamieszczone przez LukasVD Zobacz postaTen system jest potrzebny żeby nie przegapić przeglądu podczas gwarancji.
Zamieszczone przez darek2 Zobacz postaTylko właśnie jak wyzerować , aby po odpaleniu nie pojawiał się cały komunikat i konieczność naciśnięcia przycisku na kierownicy aby zniknął z wyświetlacza ( sam nie zniknie )Last edited by Grzechu; 19-11-2016, 11:30.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaMoim zdaniem, jest potrzebny, nie tylko podczas gwarancji, ale cały czas. Literka pojawiając się mówi nam, że musimy np. wymienić olej, możemy ją od razu skasować ale wiemy, że trzeba wymienić już olej, a jak by nic się nie pojawiało to trzeba by było zaglądać gdzieś w zapiski kiedy wymienialiśmy ostatnio no i trzeba o tym samemu pamiętać..Last edited by Lukas; 19-11-2016, 11:51.
Comment
-
cześć. Przeszukałem całą instrukcję i nie znalazłem opisu do ikon przeglądu ( a może słabo szukałem). Czy ktoś z Was mi powie co znaczy ikona nr 7 ? Czy chodzi o płyn hamulcowy?ikona 7.jpg
Comment
-
Ja, tak w książce servisowej jak i z tego co mówili mi przy sprzedaży przeglądy mam co 7.500km (wymiana oleju) a po 15.000 przegląd całkowity auta. Potem 22.500km itd...
Ps. 10k km wydaje mi się dosyć dużo, zawsze wymieniam oleje przed 8k. od wymiany poprzedniego. Wolę mieć spokojna głowę, że ma cały czas czysto niż martwić się o syfy w silniku...Last edited by ZAWA; 25-06-2017, 00:28.
Comment
Comment