Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System przypominania o przeglądzie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• System przypominania o przeglądzie

Witam.
    Proszę o pomoc. Na stronie 326 instrukcji są zdjęcia wyświetlacza wraz z ikonami wyświetlanymi przez wspomniany system. W górnym prawym rogu oraz pod ikoną klucza wyświetlana jet literka A. Obok tej drugiej (pod ikoną klucza) znajduje się również symbol wymiany oleju. Ja w swoim aucie mam w tych miejscach literkę B oraz symbol ((P)). Nie potrafię tego zmienić na A. Czy to jest symbol, który się sam zmienia?
    Pozdrawiam - myram

Zamieszczone przez myram Zobacz posta
    Witam.
    Proszę o pomoc. Na stronie 326 instrukcji są zdjęcia wyświetlacza wraz z ikonami wyświetlanymi przez wspomniany system. W górnym prawym rogu oraz pod ikoną klucza wyświetlana jet literka A. Obok tej drugiej (pod ikoną klucza) znajduje się również symbol wymiany oleju. Ja w swoim aucie mam w tych miejscach literkę B oraz symbol ((P)). Nie potrafię tego zmienić na A. Czy to jest symbol, który się sam zmienia?
    Pozdrawiam - myram
    Samo się zmieni...
    Za czas jakiś. Zależy od tego ile jeździsz i w jakim stylu...
    U mnie niedawno było 320 dni do przeglądu "B", a po ostatniej wycieczce zmieniło się na 17600 km do "B'.
    Ale pewnie wcześniej wyskoczy "A"
    Pozdrawiam

Comment

Dokładnie, komp pokazuje Ci która inspekcja będzie prędzej i na miesiąc (lub w km) przed nią oraz tydzień przed nią będą komunikaty. Możesz też sprawdzić samemu ile pozostało do najbliższej inspekcji ale to już wiesz.

Comment

Dziękuję za odpowiedzi.
        myram

Comment

Ja mam przebieg 10500km i dalej brak informacji o przeglądzie A...

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
            Ja mam przebieg 10500km i dalej brak informacji o przeglądzie A...
            Ja prawie 14000 i też brak.

Comment

To ciekawe dlaczego tak macie.. może wszystko na jedno się Wam zrzuci..

Comment

Właśnie na to mi wygląda że dwa przeglądy będą za jednym razem. Szczerze mówiąc to gdyby zapaliło się dajmy na to przy przebiegu 16000 to i tak nie jechałbym dwa razy.

Comment

Wiesz, tutaj wchodzą w grę kwiestie związane z gwarancją z tego co się orientuje.. chyba musiałbyś jechać dwa razy, nawet przy mniejszych różnicach :/

Comment

Podczas zakupu rozmawiałem z szefem serwisu. Mamy dżentelmeńską umowę na przymknięcie oka...

Comment

A no to chyba że tak

Prawda jest taka, że to chyba troszkę bez sensu.. zawsze wymieniało się olej po 20k a teraz.. tak ganiać do tego serwisu.. czuje się jakbym Fordem dalej jeździł

Comment

Masz racje ale..., z japońskimi silnikami jest tak, że wymiana po 20 kkm to troszkę dużo. Każdy dobry mechanik Ci powie, że te silniki aby dłuuuuuugo Ci służyły to olej trzeba częściej wymieniać. Nie jestem pewien ale w Japonii to zalecają wymianę chyba co 6000 km. Tutaj "Lord_Nikkon" będzie nam mógł udzielić wyczerpującej odpowiedzi.
                        Moje osobiste zdanie jest takie, że lepiej dwa razy do roku zrobić wymianę oleju, niż co kilka lat wymianę silnika

Comment

Dwa razy do roku to chyba przesada (chyba że przebiegi ogromne). Ja osobiście sam pojadę gdzieś po 10k. Mi na razie do przeglądu "B" pokazuje 190 dni.

Comment

Powiem tak. Civic mojej mamy, ma 122k przebiegu. Olej bierze regularnie, ale bez przesady - na 10 000 km 0,6l oleju mniej więcej. Poprzednie Mondeo mojego Ojca, mimo 270k przelotu w ciągu 5 lat i oleju nie brało A wymiany co 20k

Comment

Panowie, nie ma co przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Wymiana co 6000km w cywilnym silniku to jakaś paranoja :-D W swoim służbowym samochodzie musiałbym wymieniać olej raz w miesiącu
                              Jak na razie mimo 10700km o przeglądzie A ani widu ani słychu. Przypuszczam że przy moim stylu jazdy dociągnę legalnie do 20000km i uważam że to jak w sam raz na wymianę oleju. Jak raz 2 razy do roku. W Skodzie 1.6MPI wymieniam co 30000 (LL) i nie ma z silnikiem najmniejszych problemów (ponad 100000km na LPG).
                              Reasumując: nie dajmy się zwariować

Comment

Working...
                              X