Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odtwarzanie mp3 z pendriva przez usb

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odtwarzanie mp3 z pendriva przez usb

Witam.
    Jestem szczęśliwym posiadaczem hondy civic od tygodnia. I mam pytanie co zrobić żeby mi muza grała z pendraiva poprzez zamontowane w samochodzie złącze usb? Próbowałem już kilka żeczy, formatowałem go na FAT32 i na NTFS, muzę wgrywałem w folderach i bez. Niestety cały czas wyskakuje napis "No data"
    Może ktoś rozwiązał ten problem i mi pomorze, bo nawet w salonie nie wiedzieli czemu tak się dzieje.

Po pierwsze, pierwszy post powinieneś napisać w dziale powitalnym.
    Po drugie, ja korzystam z pendriva i mp3. U mnie to działa poprawnie, mam muzę powrzucaną do folderów, które radio widzi. Może problem leży w wielkości pendriva, w sensie za duży lub za mały czytaj stary. Ja mam wsadzony 4Gb. Działają z niego również tapety ale trzeba dostosować rozdzielczość zdjęć zgodnie z instrukcją.

Comment

Przepraszam że się nie przywitałem.
      Ja wszystko robiłem na 8Gb, ale mam 4Gb i sprawdzę. Może poprostu większych nie widzi. W salonie sprawdzali na 16Gb.

Comment

Ok sprawdź tak:
        1. Jaki format plików wgrywasz upewnij się ze na pewno mp3, a nie przypadkiem flac, mp4a, itd itc.
        2. Sprawdź jaki bit rate ma ten plik mp3.
        3. Sprawdź na innych mp3 nie z Twojej osobistej kolekcji ściągnij jakiś sampel z netu.

Comment

Już wszystko śmiga. Okazało się że 8Gb to za wiele dla mojej hondzi. Okazało się że Joe_79 miał racje, na 4 Gb pendraivie wszystko gra.
          Dzięki za pomoc.

Comment

Zamieszczone przez irek1010 Zobacz posta
            Już wszystko śmiga. Okazało się że 8Gb to za wiele dla mojej hondzi. Okazało się że Joe_79 miał racje, na 4 Gb pendraivie wszystko gra.
            Dzięki za pomoc.
            ;D super ;D.

Prox, ja wrzuciłem wszystkie mp3 jakie maiłem z różnych lat i niczego nie sprawdzałem a działa.

Comment

A ja mam takie pytanko, czy MP3 -ka podłączona non stop np. na noc , gdy samochód stoi w garażu, może obciążać akumulator (powiedzmy , że ona się ładuje ) do tego stopnia aby na drugi dzień komputer mi pokazywał, że mam słaby akumulator.Tak miałem po dzisiejszej nocy.

Comment

Hmm, ja mam cały czas zapięty pendrive i na razie żadnych objawów rozładowania.

Comment

Mi śmiga z 16 GB

Comment

A jakie audio masz? Nie masz przypadkiem tej wersji najbogatszej montowanej w 5D?
                    A może po prostu tamten pendrive nie pasował Hondzie i tyle ;D?

Comment

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
                      A jakie audio masz? Nie masz przypadkiem tej wersji najbogatszej montowanej w 5D?
                      A może po prostu tamten pendrive nie pasował Hondzie i tyle ;D?
                      Mam 5D Sport

Comment

A wiecie może jak połączyć iPhona z systemem audio? Próbowałam ale jakoś mi się to nie udaje, nie wiem co robię źle.

Comment

Co do pendriva pan w salonie wspomniał że 4G obsługuje wszystkie z 8G wybrane modele ale tu nie uwzględnił nazw.Najlepiej jak ktoś ma sprawdzony model który czyta niech poda nazwę aby było wszystko w jednym temacie

Comment

Witam.mam civic 1.8 sport, ;widzi; 8 GB pendriva. Musze jeszcze spróbować 16 GB. Pozdrawiam

Comment

1.8 Comfort widzi 8GB marki Transcend. Innych nie sprawdzałem. Wiecie że można na wyświetlacz wrzucić fotki? Można sprawić radość żonie gdy się ją wiezie a wtedy autko wyświetla jej zdjęcie
                              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Working...
                              X