Co moze byc powodem ze silnik dostaje za duzo powietrza i gasnie gdy nie da sie gazu??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dostaje za duzo powietrza
Collapse
X
-
A jeździsz na Bp, czy Pb + lpg? Im więcej napiszesz informacji to więcej luzi będzie w stanie wypowiedzieć się i pomóc.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
A jak się nagrzeje, to także gaśnie czy tylko jak zimny? Proponuję sprawdzić czy pracuje na wszystkich świecach. Odłączaj przewody po kolei i słuchaj czy jest jakaś różnica w zachowaniu silnika. Sprawdź też same świece czy przypadkiem się nie wypaliły (jeśli się jeszcze da to ustaw odpowiednią przerwę). Miałem podobne problemy i wiem że jest dużo możliwych przyczyn i opcji do sprawdzenia.
Comment
-
Jestem tu nowy jednak myślę że mogę zabrać głos. Tym bardziej że miałem podobny problem rok temu - po zdjęciu nogi z gazu auto od razu gasło. Przyczyną takiego stanu rzeczy okazało się uszkodzenie zastawek w gaźniku. Od razu ostrzegam że zabawa z tym gaźnikiem to wyższa szkoła jazdy - ilość wężyków które są do niego bezpośrednio podłączone wywołuje strach aby działać. No ale potrzeba zaistniała więc mój mechanik zaczął działać a że miał takowy gaźnik z rozbitej hondy, wymienił, wyregulował i problem znikł. Oby na zawsze
Comment
Comment