Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dostaje za duzo powietrza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dostaje za duzo powietrza

Co moze byc powodem ze silnik dostaje za duzo powietrza i gasnie gdy nie da sie gazu??

A jaki masz ten silnik, bo trudno będzie komuś zgadywać.

Comment

Mam Honde 1.3 16v 92 rocznik

Comment

Jeżeli układ dolotowy jest szczelny i sprawny to szukaj tematów o gaźniku w swoim modelu.

Comment

Jezdze na benzynie i w ogole mi hania nie chce chodzic bez gazu nawet jak zapale to od razu gasnie jak nie dam gazu ale jak jade to wszystko jest dobrze tylko ze jak jade powoli albo stoje to od razu gasnie:/

Comment

Wydaje mi się że tutaj sprawa dotyczy obrotów...może warto wyregulować. Jak samochód się zachowuje kiedy nie ma żadnego obciążenia typu włączone światła , radio, wycieraczki , dmuchawa ???????

Comment

To nic nie daje ale obroty bede musiał troche podkrecic i zobacze czy juz nie bedzie gasł.

Comment

Kolego,a równo Ci pracuje silnik czy przerywa??

Comment

Pracuje równo bez zatrzezen.

Comment

A skąd w ogóle przychodzi Ci do głowy że dostaje za dużo powietrza??może to nie ma nic do gaśnięcia??tak mi się wydaje.

Comment

mam pytanie mam honde 1.5 16v 95r czy da sie do niej założyć kolektor ssący od 1.6 i czy to cos da?????

Comment

A jak się nagrzeje, to także gaśnie czy tylko jak zimny? Proponuję sprawdzić czy pracuje na wszystkich świecach. Odłączaj przewody po kolei i słuchaj czy jest jakaś różnica w zachowaniu silnika. Sprawdź też same świece czy przypadkiem się nie wypaliły (jeśli się jeszcze da to ustaw odpowiednią przerwę). Miałem podobne problemy i wiem że jest dużo możliwych przyczyn i opcji do sprawdzenia.

Comment

Jestem tu nowy jednak myślę że mogę zabrać głos. Tym bardziej że miałem podobny problem rok temu - po zdjęciu nogi z gazu auto od razu gasło. Przyczyną takiego stanu rzeczy okazało się uszkodzenie zastawek w gaźniku. Od razu ostrzegam że zabawa z tym gaźnikiem to wyższa szkoła jazdy - ilość wężyków które są do niego bezpośrednio podłączone wywołuje strach aby działać. No ale potrzeba zaistniała więc mój mechanik zaczął działać a że miał takowy gaźnik z rozbitej hondy, wymienił, wyregulował i problem znikł. Oby na zawsze

Comment

Working...
                          X