Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelki wtryskiwaczy 1.7ctdi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Hmm no i nagle jak ręką odjął. Ostatnie dwa dni bez żadnego dymka. Dziwne to bardzo. Zawsze tankowałem na Orlenie a raz na pusty bak wlałem na Statoil. Czyżby to było to ? Warunki odpalania, czas od ostatniego odpalania ten sam a dymienia brak. Kurcze trochę się off top robi, jakby można przenieść moje wypowiedzi do odpowiedniego działu
    Last edited by sPiDeK; 05-10-2013, 13:44.

Comment

Zamieszczone przez sPiDeK Zobacz posta
      Tylko że świece mają zrobione 13 tyś...
      to , OK, nic nie ruszaj!!

jak było ciepło to nic nie puszczał a teraz jak zrobiło się chłodno zaczął trochę kopcić ;/ TYLKO podczas porannego odpalania przez pierwsze 5-10 sek max, w czasie jazdy nic, odpalę za 5 h też zero dymka, tylko rano.
      to jest w 100% prawidłowy opis sytuacji gdy silnik jest w prawidłowej dobrej kondycji !!! - nic nie ruszamy, nie szukamy dziury w całym, nie rozwodzimy sie o zapoceniach wtryskiwaczy itd. itp. nudzi Wam sie ... idźcie na piwo!! ZAKAZ grzebania w aucie które chodzi wg. opisu jaki podał spidek.

Zobaczcie na warunki, bywało rano -2stC jak tyle będzie i mniej to silnik ma prawo, ba! powinien tak chodzić jak opisał spidek.
      Dziś było rano +7stC sytuacja jest zupełnie inna.
      Czytacie forum to wiecie że układ na podstawie danych z IAT (czujnik [T] stC powietrza/przepływka), ECT(czujnik [T] stC cieczy) wie jaka jest temp powietrza i tak dobiera powietrze paliwo i grzanie świec by osiągnąć EURO4, dlatego ma prawo podkopcewać 5-10sek po rozruchu - po tym czasie układ już wie jakie są warunki polowe.
      Jest duża różnica w zarządzaniu ECM gdy mamy -2stC a +7stC. (różnica stC mała, ale w nastawach duża).

może on coś puszcza ? Nie wiem...w takim razie może
      Nic nie puszcza! może byście się wybrali na to piwo! nie ma tematu 100% wszystko gra.
      Last edited by rambo7; 07-10-2013, 08:20. Powód: edit błedy.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Może ktoś ocenić pocenie się mojego jednego wtrysku ? Koło reszty jest sucho jak pieprz, tylko koło tego jednego i trochę mnie to denerwuje, choć jakieś 6tyś km temu jak tam zaglądałem to było identycznie więc chyba się to nie powiększa. Ruszać coś, to od tych uszczelek ?

20131017_175719.jpg20131017_175733.jpg20131017_175748.jpg

Comment

chyba zapocenia nie widziałeś , absolutnie tego nie ruszamy .
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X