Witam kolegów założyłem temat gdyż mój problem z pozoru wydający się typowym uszkodzeniem pływaka po prostu jest skomplikowany. Kupiłem 3 tyg. temu civic 1,7 diesel 2004 r. przy oględzinach wydawało mi się że po prostu świeci rezerwa bo nikt nie da mi gratisu w postaci baku paliwa
Wracając do domu zalałem zbiornik paliwa do pełna i tu wielka niespodzianka...
wskaźnik u samego dołu nawet nie drgnął i cały czas świeci się kontrolka rezerwy. Wiadomo laikiem jestem w temacie i jedyne co mi przyszło do głowy to wymiana pływaka. Jeden z stałych bywalców ,, rambo7"", któremu chciałbym tu na forum serdecznie podziękować za poświęcony czas i rady, podpowiedział bym zanim zrobię wymianę pływaka zrobił diagnostykę zegarów.
Dziś ogarnąłem temat z znajomym mechanikiem :
Podjechałem z tym problemem i przy okazji poprosiłem o sprawdzenie zawieszenia. Kolejna niespodzianka bo zbiornik paliwa był już ściągany... ktoś nawet nie potrafił dobrze założyć gumy i pewnie problem go przerósł bo wskaźnik dalej ,, śpi "
został przeprowadzony test zegarów, który to wyszedł pozytywnie. Nie wiem czy dalej dokładnie opisze co robił znajomy ale postaram się. Odpiął kostkę od pływaka i pomierzył na kilka sposobów zastępując pływak.. Niestety wskaźnik paliwa nawet nie drgnął w każdej opcji ( włączony zapłon odpalony silnik ) Z tego co mi powiedział, że to na bank nie będzie pływak tylko wina leży typowo po stronie instalacji...
Za okazaną pomoc niech Was i wasze Fury Bóg Błogosławi

Dziś ogarnąłem temat z znajomym mechanikiem :
Podjechałem z tym problemem i przy okazji poprosiłem o sprawdzenie zawieszenia. Kolejna niespodzianka bo zbiornik paliwa był już ściągany... ktoś nawet nie potrafił dobrze założyć gumy i pewnie problem go przerósł bo wskaźnik dalej ,, śpi "

został przeprowadzony test zegarów, który to wyszedł pozytywnie. Nie wiem czy dalej dokładnie opisze co robił znajomy ale postaram się. Odpiął kostkę od pływaka i pomierzył na kilka sposobów zastępując pływak.. Niestety wskaźnik paliwa nawet nie drgnął w każdej opcji ( włączony zapłon odpalony silnik ) Z tego co mi powiedział, że to na bank nie będzie pływak tylko wina leży typowo po stronie instalacji...
Za okazaną pomoc niech Was i wasze Fury Bóg Błogosławi

Comment