Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Check Engine Błąd P1331.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

to skrajny przypadek, (nie można wykluczyć) ale chyba nie było takiego przypadku. Jak ostygnie będzie ok. tzn da się odpalić.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Wróciłem bezpiecznie do domu. Błąd się już nie pojawił. Nie wiem co było jego przyczyną.

Comment

dopóki sie nie wygeneruje przynajmniej 2 razy z rzędu, traktujemy to jako incydent, czyli mamy na uwadze, ale nie podejmujemy działań.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam! i mnie dopadła ta dolegliwość 1.7 po 15 km jazdy silnik padł odpaliłem po 15 minutach było ok następnego dnia wyprawa 30 km silnik kaput wracamy do domu 3,5 h 30 km Diagnostyka pokazała P1331 zamówiłem dziś oryginalny czujnik Boscha stary wykręciłem ale mam problem z rozpięciem kostki ona ma zatrzask trzeba coś wcisnąć czy tylko wystarczy ciągnąć? drugie pytanie czujnik po wyciągnięciu był umazany w oleju (czarny śmierdzący chyba silnikowy) tak musi być czy mam jakąś nieszczelność ?

Comment

Zamieszczone przez Arktoss Zobacz posta
            mam problem z rozpięciem kostki ona ma zatrzask trzeba coś wcisnąć
            we wpisie #12 tego wątku jest mój wpis a tam link do foto oryg czujnika widać wtyczkę, widać że wtyczka ma wystający "dinks" to "hak" wtyczki, czyli trzeba nacisnąć blokadę by odpiąć z haka i dopiero wypiąć wtyczkę. Tak samo jak większość wtyczek. Wyciek - jeśli to smolista czarna mazia to olej silnikowy, bo tylko taki ma czarną barwę od sadzy, jedyna ciecz w kolorze czarnym jak smoła w dieslu to olej silnikowy. Wyciek może być od góry czyli potencjalnie uszczelnienie wokoło filtra oleju ale to uszczelnienie co trzyma korpus filtra oleju z blokiem silnika. Poszukaj wątki o wycieku z filtra oleju jest sporo fotek i opisów co i jak.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Właśnie bardziej myślałem ze to uszczelniacz na wale od strony koła zamachowego bo pod filtrem i na bloku wydaje się być raczej sucho. Możliwe czy tam uszczelniacza nie ma tylko jakiś odrzutnik oleju?

Comment

Working...
              X