Witam wszystkich. Czytam różne fora już ponad 2 miesiące. Chyba ten temat będzie odpowiedni żeby się podpiąć. Problem jest niby podobny bo mam tylko P1065. Wygląda to tak: Dopiero przy prędkości powyżej 100 - 120km/h pojawia się komunikat PGM-FI i tyle - tryb awaryjny. Prawie zawsze przy 3000 obrotów. Wiadomo, jak się zatrzymam i zgaszę to później jest ok. Tu piszecie że może być ta pompa, zagraniczne fora piszą że filtr oryginalny inni że zapieczone kierowniczki turbiny. Jednak zawsze ktoś kto miał podobny problem miał też check engine i jakieś szarpanie czy gaśnięcie, no i inne błędy też. U mnie autko idzie jak przecinak np na 2 czy trójce można śmiało cisnąć nawet do ponad 4000 obrotów, nic nie szarpie, nic nie kopci, lecz jak już pisałem wcześniej, powyżej 130km/h gaz wciśnięty nawet nie do oporu, dochodzi do 3000/min i koniec. Panowie jakby ktoś miał jakieś sugestię od czego zacząć bądź co to może być, będę bardziej niż wdzięczny. Dodam że jestem zwykłym użytkownikiem auta, nie mechanikiem ale jak trzeba to czasem coś tam potrafię zrobić - prostego.
raf, to pierwszy wpis więc powitanie w dziale przywitań Regulamin pkt 2 a w dziale technicznym tylko tematy techniczne.
raf, to pierwszy wpis więc powitanie w dziale przywitań Regulamin pkt 2 a w dziale technicznym tylko tematy techniczne.
Comment