Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pali się spirala...(P1550)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

P1550 -błąd sygnału przełącznika hamulca
    1551 - błąd korelacji sygnału przełącznika hamulca
    Coś takiego pokazuje....

Comment

janekpods w tym poście napisał 2 słowa w tej sprawie pod wpisem Post #4.

czyli przenosimy się tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=26711 i zrób to co zasugerował kolega .
      Last edited by rambo7; 19-11-2011, 10:42.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok czyli najpierw czeka mnie sprawdzenie kostek i psiknięcie na nie czymś odpowiednim Jeżeli nie pomoże to wymiana czujnika pewnie.
        Orientujesz się może jak sie samemu dobrać do tego czujnika hamulca? Już mam dość wydawania pieniędzy na tych papraków.... Jak zmieniali mi olej to kazałem wlac 4.5l i chciałem ewentualnie dolać ,a wlali mi całe 5 l i powiedzieli mi że i tak jest za mało bo katalog pokazuje im 5.8l (pokazał mi to w katalogu i rzeczywiście tak było).Nie wiem skąd oni biora te katalogi.... Wczoraj musiałem wysysać sam około 300-350ml .

Edit:
        Wyczyścił mi w koncu mechanik czujnik i od około 200-300km kontrolka się nie zapala i wszystko jest cacy
        Last edited by rambo7; 14-01-2012, 11:42.

Comment

Dzięki za wpis !
          jest bardzo waże by wpisywać na forum czy zalecenia jakie tu ustaliśmy działają dla czytających, jest to informacja że wykonane czynnosci naprawcze zdają egzamin
          powodzenia drakodrako1!
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam mam ten sam problem.Pali mi sie spirala,sprawdiłem świece jedna wypalona,została wymieniona,ale błąd nadal sie swieci,więc pojechalem na komputer aby usuneli błąd.Okazało sie ze wyskoczył P1550,usuneli ten bląd,ale kontrolka nawet na chwile nie zgasła.Dodam że swiatła stopu dzialaja prawidlowo.Zanurkowałem pod kierownice,zeby sprawdzic czujnik pedału hamulca,wypiąłem go i wyczyściłem,bez zmian,kontrolka sie pali.Czy ktoś sie orientuje ile jest czujników pedału hamulca?Sam nie wiem, moze nie to wypiąłem co potrzeba? Co to jest moduł ECM i gdzie sie znajduje?Jeszcze jedno pytanko czy po wyjęciu czujnika , wkładając go z powrotem mozna go nie odpowiednio umiejscowic ?Czujnik ma jakby takie ząbki czy tez nacięcia po długości i z tego co zauważyłem nacisk na pedał hamulca można regulować,nie wiem w jakim polożeniu był przed wyjęciem,czy to ma znaczenie?Do jakiego momentu wciskać czujnik?

Comment

Zamieszczone przez Butch Zobacz posta
              (...) pojechalem na komputer aby usuneli błąd.Okazało sie ze wyskoczył P1550,usuneli ten bląd,ale kontrolka nawet na chwile nie zgasła.

(...) Czy ktoś sie orientuje ile jest czujników pedału hamulca?

(...)Co to jest moduł ECM i gdzie sie znajduje?

(...) czy po wyjęciu czujnika , wkładając go z powrotem mozna go nie odpowiednio umiejscowic ?

(...) Czujnik ma jakby takie ząbki czy tez nacięcia po długości i z tego co zauważyłem nacisk na pedał hamulca można regulować,nie wiem w jakim polożeniu był przed wyjęciem,czy to ma znaczenie?

Przeanalizuj, poczytaj jeszcze raz to co tu zostało napisane w tym poście od początku oraz (łącznie z odniesieniem do innych Postów)

- usuniecie kodu błędu nie usuwa usterki, Kod błędu podpowiada gdzie jest problem, jeśli usuniesz problem najczęściej Check Engin sam zgaśnie,
              - jest jeden czujnik
              - ECM to w skrócie komputer - sterownik samochodu ,
              - teoretycznie tak praktycznie pasuje jedna pozycja,
              - jeśli czujnik jest uszkodzony to nic nie zrobisz - trzeba wymienić, poszukaj uzywanego na allegro (na częściach, jeśli nie znajdziesz to poszukaj wśród rozbitków może ktoś ci wykręci i sprzeda
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki Rambo7 za odpowiedź.Jeżeli czujnik jest uszkodzony,jakie powinny być objawy?Auto hamuje normalnie ,światla stopu działają,nic dziwnego nie zauważyłem.Rambo7 pytanie troche z innej beczki duży masz spadek mocy na klimie?

Comment

Working...
                X