czyli tez masz to, u mnie tak samo bardziej rzęzi niż piszczy i w tym samym zakresie obrotów
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
dziwne trzesienie silnika przy 2 tys obrotow
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ja mam to samo, wymieniłem pasek klinowy oraz rolkę prowadzącą i napinającą. To napewno nie jest turbina, ja nie wiem czy Ci mechanicy uważają że wszyscy są tak durni i dadzą się namówić na regenerację za 1200 zł. Mój mechanik starał się dojść do tego co to może być i niestety nie udało mu się tego ustalić. Jedyne co stwierdził to to że jest to jakieś urządzenie chodzące na pasku klinowym. Uruchomiliśmy na chwilę auto ze zdjętym paskiem i nie było tego hałasu. Prawdopodobnie jest to jakaś pompa ciśnieniowa, na tym pasku chodzi pompa od wspomagania oraz hamulcy. Dajcie znać jak ktoś dojdzie co to jest bo raczej skoro wszyscy mają podobne objawy to znaczy że w większości przypadków trzeba by wymienić tą samą część.
Comment
-
Panowie
kolega Conex poruszył temat myśle od dobrej strony
otóż tą naszą usterkę przefilrtowałem na różne sposoby i jedno jest pewne że to nie żadna turbina itp
na pewno chodzi to na pasku wię mogę zupełnie wykluczyc pompe wody oraz wszystkie rolki bo wymieniłem wszystko a problem pozostał
Dlatego zostaja jedynie 2 rzeczy czyli pompa hamulca jeśli takowa istnieje i pompa wspomagania, na którą postawił juz 3 mechanik u którego byłem!!!!
Pytanko czy ktoś wymieniał tą częśc i czy pasuje ona od modeli np z opla bo oryginał w ASO to koszt ok 2500
Wiem że nie pasuje na pewno od benzyny
Comment
-
Wszystko fajnie ale tak dokładniej o jakich pompach mowa? Coś mi sie wydaje że ta honda ma wspomaganie kierownicy ale napędzane elektrycznie...wiec nie wiem co za mechanik pompę od wspomagania znalazł hehe
Na pewno na pasku napędowym znajdują się alternator, pompa wody,pompa oleju,sprężarka klimy oraz rolka wraz z napinaczem. Czego nie jestem pewien to pompy od wspomagania układu hamulcowego tzw pompy podciśnienia.
Osobiście mogę wykluczyć pompę wody oraz alternator...hmm co do reszty nie będę się zagłębiał zrobiło się cieplej i problem zanika więc wrzucam na luz...auto jedzie przyspiesza hamuje jedyne co sprawdzę to luz zaworowy przy wymianie oleju.
Comment
-
no u mnie tez były dość głosne i nieznośne
a co do teorii zimnego paliwa to niewiem, u mnie nie miało znaczenia czy jest pełny bak czy nie itak byłol słychać, i nawet jak przejechałam 100 km to i tak na niskich biegach rzęziło a paliwko to zalewam bp ultimate wiec chyba nie można powiexdiec że to złe paliwko??
Comment
-
u mnie sie wyjasnilo koledzy te dzwieki to pekniety docisk sprzeglsa kto by pomyslal i wymienilem lozysko nikomu nie zycze awari sprzegla zakup tulko servis hondy cena 1800 zl za komplet lub z anglika ja wybralem to drugie wiec przy 2 tys obrotow albo lozysko w sprzegla albo docisk mi taki dzwiek wydawal czekam na odbior auta pozdro
Comment
-
yo
Lukas w dieselu pompa wspomagania nie jest elektryczna tylko w benzynach jest taka.
U mnie mimo ocieplenia ciągle jest ten dzięk i nie ma wpływu na to paliwo ani pełny czy pusty bak.
Obawiam się własnie że to może byc związane ze sprzęgłem. Na pewno nie są to rolki ani pompa wody czy alternator bo to wszystko juz wymieniałem i dalej ten hałas
Comment
-
Witam wszystkich
Tofik czyli u ciebie byl to docisk, ja tez bede zmuszony wydac te pieniadze bo mam dokladnie takie same objawy jak wy. Tofik napisz dokladnie co wymieniles?? masz moze jakies oznaczenia czesci, ja sprobuje poszukac poza aso. Aha jeszcze jedno Czy u ciebie silnik pracowal spokojnie ( tzn czy go nie telepalo za mocno drgania) i czy po wymianie tych elementow silnik przestal sie "bujac" Bo u mie wystepuja spore drgania ktore przenosza sie na kierownice i chcialbym wiedziec czy wymiana sprzegla cos pomogla czy musze szukac dalej.
Comment
-
Tofik - jak dostaniesz auto z powrotem koniecznie napisz czy te odgłosy ustały...u mnie gdy zrobi sie cieplej tego hałasu nie ma. Jezdze tym autem 1 zimę, latem nie usłyszałem nic niepokojącego za to szok był gdy spadła temperatura zewnetrzna, jakoś nie usmiecha mi się wrzucać kolejną kasę w auto.
Co do wspomagania to u mnie bankowo jest elektryczne wspomaganie kierownicy i dam sobie rękę odciąć że mam silnik diesla pod maska.
Comment
Comment