Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Accord w USA

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nowy Accord w USA

Szczerze. To jest chu**** Przypomina mi hondę city

Comment

Mi pasuje. Podobny z boku do BMW 3 GT, ale to chyba nadal sedan...
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Nowa generacja Accorda prezentuje się znacznie lepiej niż IX.
        Nie mniej jednak widać inspirację rynkiem Europy Zachodniej patrząc pod kątem wizualnym na X gen.
        EX Civic FN1
        EX Civic ED7
        EX Civic EP2
        EX Civic FD7 FL
        EX Civic FN2
        EX Civic FG1
        EX Civic FD7
        EX Civic EM2
        EX Accord CL3
        EX Accord CG8
        EX Civic MB6
        EX Civic MB4
        EX Civic MB2

Comment

Przypomina insignię albo takiego sedana civica gx z poprzednich generacji spasionego na fastfoodach. Jestem japończykiem udającym muscle cara ogólnie da się lubić.
          4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
          Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
          https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Mi się podoba. Jakbym miał wybierać dla siebie dużego sedana to taki Accord zwróciłby moją uwagę. Design odważny, fajne silniki z turbo i w środku tak "limuzynowato" - dla mnie OK.
            Last edited by Okonio; 12-09-2017, 21:54.

Comment

Na żywo pewnie lepiej wygląda. Ale popatrzcie na ceny. Najdroższy czyli hybrydowy kosztuje tyle co u nas wypasiony Civic X. Scyzoryk się sam otwiera w kieszeni. KUFA
              Honda Hybrid 3,4L/100km
              sigpic
              https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Mnie również odpowiada, wnętrze stonowane, ale jeśli byłaby wysoka jakość wykonania i dobre materiały, to byłoby super. Na hybryde bym raczej nie spojrzał, chyba żeby miała jakieś 7sec do 100 to może. W sumie jeśli masa będzie niska jak obiecują to taki podstawowy 1,5 będzie miał osiągi jak topowa Mazda 6 2,5. Natomiast moim punktem zainteresowania jest 2,0 252KM

Comment

Szkoda że w Europie nie sprzedają takich wózków z świetnymi silnikami V8, wszystko dzięki polityce euroekoterroru. Wóz piękny duży okazały nie byle co taki pod Legenda już podchodzący rozmiarami.
                  4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                  Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                  https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

W Europie zapomnijta o tym Accordzie, Passerati pozamiata go w każdym calu, cena musiałaby by być wyższa niż Civica X, czyli rejony Is-a i Q50 , klasowych aut made in Japan.
                    Last edited by Jozin; 12-09-2017, 22:37.

Comment

2,0 252KM dobrze wypasiony w aut 10biegowym za jakieś 150-160 byłby super ofertą, jeśli byłby dobrze wykonany w środku. Wiadomo że od Paska nie będzie się lepiej sprzedawał, ale myślę że lepiej niż ostatni Acco, który w zasadzie tylko N/A 2,0 łapał sie na mniejszą akcyzę. Nie zrozumiałem Cię Jozin, to cena Acco miałaby być mniejsza od civica x???

Comment

Oczywiste jest, że Accord musiałby być droższy od Civica. Civic x ze swoją ceną jest uważany za bardzo drogie auto. Ten Accord jest amerykański, nie było nigdy bezpośredniego przeniesienia USA Accorda do Eu, nie te plastiki, nie ten komfort, nie ta jakość wnętrza jak na europejskiego sedana klasy D. Chciałbym żeby Accord był w Ue, jakby go przybajerzyli, może..., pimp my Accord ,

Comment

Patrzac na cene Passka B8, Insigni czy Superba to 1.5T gdyby startował od 100k pln to spokojnie by się sprzedał w duzej liczbie egzemplarzy.
                          Taki 2.0T 10k droższy i byłoby ok.

Taki Accord 1,5T Executive za 120-125k pln byłby idealny na nasze drogi.
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                            Patrzac na cene Passka B8, Insigni czy Superba to 1.5T gdyby startował od 100k pln to spokojnie by się sprzedał w duzej liczbie egzemplarzy.
                            Taki 2.0T 10k droższy i byłoby ok.

Taki Accord 1,5T Executive za 120-125k pln byłby idealny na nasze drogi.
                            Glosima trudno się z Tobą nie zgodzić.
                            Szkoda, że w tej generacji nic na temat V6 nie wspomnieli.
                            Takie 3,5 V6 300KM byłoby zwieńczeniem gamy + pakiet TypeS..
                            EX Civic FN1
                            EX Civic ED7
                            EX Civic EP2
                            EX Civic FD7 FL
                            EX Civic FN2
                            EX Civic FG1
                            EX Civic FD7
                            EX Civic EM2
                            EX Accord CL3
                            EX Accord CG8
                            EX Civic MB6
                            EX Civic MB4
                            EX Civic MB2

Comment

Silniki uturbione do 2,0, zmniejszona długość i masa, lepsze materiały, jednym słowem mają wszystko żeby wprowadzić ten model do UE, ale z drugiej strony ich dalekowschodnia mentalność, także nic nie wiadomo.

Comment

Working...
                              X