Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ale na belce lepiej idzie bokiem na rondzie jak jest mniej trakcji hehe
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Oj tam, oj tam. Zawsze można podciąć ręcznym!

A tak BTW ręcznego ciekawe czy X gen będzie miał klasycznie zaciągany czy elektryczny na guzik...?
      Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
      Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Ano można. Ale z ujęcia gazu lepsza kontrola. Oczywiście jeszcze lepsza jest z power over ale... to wymaga RWD

A tak poważnie, gdybym miał wybór belka vs. wielowahacz zawsze wybiore to drugie, nawet za dopłatą. Co chciałem powiedzieć, że idea belki dobrze zrobionej nie jest zła do normalnego dupowozu i dla 90% użytkowników nie zrobi różnicy. Za to mniejszy bagażnik zauważy każdy. Niestety to problem klasy mieć ciastko i zjeść ciastko.
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez yoschiujrz Zobacz posta
          Zamieszczone przez martin
          Szukałem ostatnio informacji o X gen i wygląda, że póki co Civic X ma troche problemów ;/

Troche problemow? Z tego co widac jest ich masa:O
          Choroby wieku dziecięcego, dlatego lepiej poczekać na facelifting.

Moja

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
            ciekawe czy X gen będzie miał klasycznie zaciągany czy elektryczny na guzik...?
            Elektryk na guzik.
            Z mojego doswiadczenia z Auto-Holdem (ok 110 tys km) - geniusz to wymyslił i powinno byc w każdym aucie.
            A na poczatku plułem i parskałem na ten system tak głosno, że mnie chyba nawet najwyzej mieszkający górale słyszeli...
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
              Zamieszczone przez Arpuc
              ciekawe czy X gen będzie miał klasycznie zaciągany czy elektryczny na guzik...?
              Elektryk na guzik.
              2016-honda-civic-sedan-interior.jpg Foty są już dawno

Moja

Comment

• W nowej Astrze (a i chyba Megance też?) niektóre wersje mają mechaniczny ręczny, niektóre elektryczny, także zdjęcie nie rozstrzyga.

Tak myślę, że sporo kierowców wcale nie będzie happy z elektrycznego ręcznego...

Z mojego doswiadczenia z Auto-Holdem (ok 110 tys km) - geniusz to wymyslił i powinno byc w każdym aucie.
                W automacie może coś to daje, nie trzeba trzymać hamulca cały czas? Ale jaki pożytek przy manualnej skrzyni?
                Last edited by Arpuc; 08-09-2016, 11:36.
                Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                  W automacie może coś to daje, nie trzeba trzymać hamulca cały czas? Ale jaki pożytek przy manualnej skrzyni?
                  Dokładnie taki sam jak w automacie. Nie trzeba trzymac hamulca cały czas
                  Po prostu wciskasz sprzegło, wrzucasz jedynkę, dodajesz gazu i jedziesz - nawet jak stoisz na górce/pochyłości.
                  Rewelacyjna sprawa.
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• a co za automaty będą? jakieś nowe?
                    p.s
                    chyba właśnie w manualu jest zwykły ręczny, a w automacie elektryczny
                    p.s 2
                    jak stoję na górce to nawet w moim civicu z wajchą przytrzymuje kilka sekund i nie zjeżdza do tyłu...

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                      a co za automaty będą? jakieś nowe?
                      CVT
                      Klasyczny hydrokinetyk ma zniknąć z oferty.

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                      p.s
                      chyba właśnie w manualu jest zwykły ręczny, a w automacie elektryczny
                      W manualu tez jest Auto-Hold czyli elektryk.

Last edited by Glosima; 08-09-2016, 11:44.

Comment

• wolę zwykły ręczny z auto holdem tak jak mam teraz
                        p.s
                        a co to za skrzynia 9 biegowa w hondzie cr-v? to cvt?
                        Widzę, że to ZF czyli super, kto mi teraz powie, dlaczego nie wstawią jej do nowego civica tylko dają jakieś CVT???
                        ta ZF zabiła by konkurencję
                        Last edited by Burton; 08-09-2016, 11:54.

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                          a co to za skrzynia 9 biegowa w hondzie cr-v? to cvt?
                          Ta 9tka to klasyczny automat ZF. Wczesniej montowana w RangeRover czy Jeep.
                          Ma bardzo dobre opinie i całkiem fajnie zbija biegi co 2 sztuki. Potrafi pomijac przełożenia pośrednie.

Trzyma tez tego dieselka 1.6 na niskich obrotach prawie cały czas. Nawet ciut za niskich momentami.

Comment

• Nowa Rka bez rewolucyjnych zmian. https://moto.pl/MotoPL/7,88389,20656...e.html#MotoImg
                            Szkoda że to maskowanie nie będzie dostępne w Civiku jako wersja lakieru - bardzo bym się zastanawiał czy czasami się na skusić
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• 1) W Paryzu (początek października), zostanie pokazany HB
                              2) w UK produkowany tylko HB, sedan w Turcji, oba modele w sprzedaży na początku 2017.

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                                Elektryk na guzik.
                                A na poczatku plułem i parskałem na ten system tak głosno, że mnie chyba nawet najwyzej mieszkający górale słyszeli...
                                A jak teraz zawracasz? Tak normalnie, na 3 razy czy jak? Fuj, fuj. Z czasem człowiek się do wszystkiego przyzwyczai. Mnie tam chwytanie za klasyczny ręczny nie wadzi. A to, że miałem Auto-Hold pod górką elektroniczne to się na Forum dowiedziałem, zupełnie mi to zbędne... Tak poważnie dla większości użytkowników to pewnie krok do przodu, kolejne elektroniczne uproszczenie. Ale... mam nadzieję, że w Type R zostawią "rękaw" na swoim miejscu

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                                Ta 9tka to klasyczny automat ZF.
                                I to się akurat sprawdziło. CVT nie jest złą ideą samo w sobie, tylko trzeba go zaprogramować żeby chodził jak zwykły automat albo chociaż od biedy dwusprzęgło i nie wył niepotrzebnie "po japońsku" w trybie komfort. Z momentem z turbo i dobrym softem to może być fajne połączenie. Z silnikami N/A wolę hydrokinetyka. W HR-V czy w Priusie auto z CVT wyje jak potępione przy co mocniejszym przyspieszaniu.

CTR X wygląda fajnie

. .

Comment

Working...
                                X