Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
10th gen Civic 2016
Collapse
X
-
Koncept ctr X + sedan z Paryża
Comment
-
Info o tym, ze sedan tylko z 1.5 bylo opublikowane juz jakis tydzien temu w materialach prasowych. W sumie dziwne o tyle, ze sedan to troche dziadkowóz i w poprzednich generajach srednia wieku kupujacych to nadwozie byla wyzsza niz hatcha. Z drugiej strony, sedan nie mial 1.4 a hatch mial. Wiec tu jest pewna konsekwencja. Ciekawe na ktore rynki wypuszcza sedana. W UK nie bedzie. Ciekawe jak z reszta Europy.
Ma zastapic Honde Accord w Europie ... to juz pana "redaktora" poniosloLast edited by filipfm; 05-10-2016, 15:40.
Comment
-
Gdyby była jeszcze sensowna paleta silników to z Octavką mógłby powalczyć ( jako sedan)
Comment
-
Brnąc w lekki off: Dacia póki co nie ma modelu który mógłby z Octą konkurować.
A wracając do meritum : moim skromnym zdaniem nie ma szans by sedan 10th zastąpił jakkolwiek Accorda. Nawet jeśli to konkurencja to zweryfikuje
Comment
-
Nowy sedan to ni accord ni civic. Na civica za duży, a na accorda za mały. Honda zrobiła coś pomiędzy. A z tym numerem z 1.5 to raczej będzie to auto dla bogatszych i bardziej wymagających, którzy z utęsknieniem czekają na accorda.Last edited by pawcio-203; 06-10-2016, 08:07.
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaMa zastapic Honde Accord w Europie ... to juz pana "redaktora" poniosloNatomiast tak w realu i faktycznie, z tym silnikiem przy tej masie będzie jeździł pewnie odczuwalnie lepiej niż poprzedni Accord 2.4; wielowahacz w zasadzie też jest. Ba, nawet w opcji jest adaptywny zawias, którego w Accordzie nie było. 4,6metra i 2,7 rozstawu osi to z grubsza tyle co miał Accord... no może nie 8th, ale 7th spokojnie. Bagażnik te 420 litrów też niewiele ustępuje Accordowi tak naprawdę - przypominam, że o ostatnim kombi było 439 w papierach (bo w realu znacznie mniej). Także suma summarum tak funkcjonalnie to... jest faktycznie auto gdzieś z przełomu C i D.
Oczywiście, Accorda z USA powinni przywieźć z CTRowym okrojonym 2.0T, myślę w 150tys. by się w miarę wyposażony taki mieścił i był dobrą alternatywą dla poważnej klasy D, a swoją wielkością mógłby zajmować miejsce gdzieś na przełomie D i E jak Superb, co byłoby dodatkową zaletą. I ładny jest: https://automobiles.honda.com/accord-sedan
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postaCivic z Octawą w kategorii dziadkowozyLast edited by Alix; 06-10-2016, 09:08.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Mi osobiście sedan wizualnie bardziej pasuje, hatch jest kapkę przekombinowany.
Reszta komentarza - podpisuję się pod postem Alixa.
PS: problem jest tylko taki, że porównywanie go nawet do ostatniego accorda to i tak poziom lat świetlnych wstecz względem aktualnej sytuacji w klasie D.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaBagażnik te 420 litrów też niewiele ustępuje Accordowi tak naprawdę - przypominam, że o ostatnim kombi było 439 w papierach (bo w realu znacznie mniej). Także suma summarum tak funkcjonalnie to... jest faktycznie auto gdzieś z przełomu C i D.
sent from mobile
Comment
-
Zamieszczone przez shredded Zobacz postaporównywanie go nawet do ostatniego accorda to i tak poziom lat świetlnych wstecz względem aktualnej sytuacji w klasie DAlbo jak... obecny Accord:
Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta519Last edited by Alix; 06-10-2016, 09:41.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Nie ma opcji żeby Civic Sedan zastąpił Accorda. Civic sedan to Civic sedan, kropka. Accord to Mondeo, Laguna, Passat, Volvo s60, Mazda 6 itd, nie ta klasa auta. Ja mam Accorda VIII made in Japan i porównywanie go z Civic bo jakieś tam wymiary i bagażniki ma jest bez sensu. Wiem, że to forum Civica, ale porównywanie np. Acco VIII i Civic IX jest bez sensu, to są kompletnie inne auta, tak jak Passat i Golf. Accord VII i VIII to była na USA Acura TSX, znaczek tylko inny. Honda ogłosiła, że nie będzie konkurowała w klasie d w Europie. Co nie zmienia faktu, że mi się Civic sedan X bardzo podoba, jakby była jakaś prawdziwa wersja "executive", z lepszymi materiałami, wyciszeniem, siedzeniami to bym chętnie takie auto kupił.
Comment
-
Ja pitolę jak patrzę na to zdjęcie accorda powyżej to mnie krew zalewa, że od zawsze wyróżniająca się i nietuzinkowa marka może się dziś pomylić z kilkoma innymi. Powtórzę się ale 12 lat temu amerykańce czasem (może specjalnie) mówili na Hyundaia Honda no bo oba na H i znaczki podobne. Ale dziś to już porażka - teraz nawet wyglądają podobnie.
Comment
-
Dzisiaj obejrzałem sobie trochę nowego Megane w sedanie czy tam Wielkiej Kupie jak to Reno mówi
uploadfromtaptalk1475819767510.jpg
uploadfromtaptalk1475819777073.jpg
Rozmiarem, powagą i podobienstwem na pierwszy rzut oka do Talismana... naprawdę nieźle udaje auto klasy średniej. Civic sedan jak pamietam go z salonu USA zupełnie nie robił w realu takiego wrażenia, widać było, że to duży kompakt z plecakiem... Shredded jak tam ma się zastępczy Megane do Talika?
Ale nie ważne jak Wielką Kupą francuzi by nazwali swoje auto, 430i miażdży
uploadfromtaptalk1475819796814.jpg............................C I V I C
.
.
Comment
Comment