Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Turbobenzyna - za a nawet przeciw
Collapse
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Handlowiec na jeździe testowej mówił mi z przekonaniem jako ciekawostkę, że kolejna generacja civica nie będzie mieć turbo silników, oczywiście chodzi o te wersje nie do szaleństw.
Podobno wersja 1.5 turbo jest robiona pod crv.
Ile w tym prawdy ciężko powiedzieć ale facet mówił to jakby był pewny....teraz rynek zalany jest turbo benzynami ale może honda będzie dopieszczać te 1.8 w jakiś inny sposób tak jak np. mazda.
Comment
-
Byłem na przegladzie swoja Fiestą i zrobiłem rundę honorową nową Fiestą 1.0 ecoboost 140 KM.
Bardzo fajny silnik - ma sporego laga ale dynamika zaskakuje in plus. Wiadomo ze to nie ST ale do miasta bardzo fajna zabawka. Tylko z cena przesadzili.
Serwisant mi mowil ze maja juz sporo modeli po 100-130 tys km z flot z literkami pod maska i jezdzi to bezawaryjnie. Chyba sporo sie Ford nauczyl po wtopie VW z TSI na łancuchu. Najlepsze jest to ze VW nawet po zmianie na pasek ma kłopoty z 1.4. Juz sie pojawiaja dziwne odglosy pracy - choc na razie bez lawet....Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez showtek Zobacz postaHandlowiec na jeździe testowej mówił mi z przekonaniem jako ciekawostkę, że kolejna generacja civica nie będzie mieć turbo silnikówLast edited by Alix; 25-09-2014, 20:48.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment