Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Premiera CR-V VIgen 2023

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
    Najważniejsze pytanie brzmi - czy potrzebujesz takiego auta?
    Rozum i kalkulacja mówi tak, serce nie
    Decyzję o zakupie będę musiał podjąć w przyszłym roku. Normalnie przy tym jak wchodzi nowy model to stara CRV powinna być tańsza, ale w obecnych czasach to pe pewnie nie działa. Ciekawe kiedy nowa CRV wejdzie do sprzedaży. Nie wiem, czy zdążę kupić.
    Przy zmianie modelowej można korzystnie kupić auto. ta sama cena około 160tyś Civic vs CRV, ta sama technologia, CRV było pozycjonowane drożej niż Civic.
    Trochę mnie jeszcze martwi ta bateria w CRV, dają na nią 5 lat gwarancji, Toyota tu wypada lepiej, zakup bez ryzyka.

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
      Trochę mnie jeszcze martwi ta bateria w CRV, dają na nią 5 lat gwarancji, Toyota tu wypada lepiej, zakup bez ryzyka.
      Toyota nie wypada lepiej. Myślę, że nie masz się o co martwić. Z tego co rozmawiałem dopiero teraz zaczynają się pojawiać pojedynczy klienci ze starszymi Civic w hybrydzie z problemami z bateriami. W obecnych hybrydach można w razie czego wymieniać pojedyncze cele więc w przyszłości ewentualna naprawa na wolnym rynku ( na dzisiaj ) może oscylować w granicach Toyotowych - 5 - 8 tyś? Mam info , że Honda chce wprowadzić taki sam system w Polsce jak ma ToyToy - po okresie gwarancyjnym robią test baterii i możesz wykupić za "parę złotych" gwarancję na baterie na kolejny rok.

Bo co istotne a często przeinaczane - Toyota też nie daje gwarancji w momencie zakupu na dłużej niż normalna hondowska gwarancja w przypadku hybryd. Czyli 5 lat lub 100000km -

W Toyocie jest tak:
      "...Elementy układu hybrydowego posiadają gwarancję producenta na 5 lat lub 100 000 km (co wcześniej nastąpi). Jednak jeżeli Twój samochód pomyślnie przejdzie test układu hybrydowego, to gwarancja na akumulator hybrydowy może zostać przedłużona o kolejny rok lub 15 000 km (co wcześniej nastąpi). Gwarancję tę możesz corocznie odnawiać aż do osiągnięcia przez samochód wieku 10 lat...."

Z tego co siedzę w temacie przez 8-10 lat nie powinno się nic dziać z akumulatorami. Pod warunkiem , że jeździsz autem ( najgorsze dla baterii są długie okresy postoju auta ) i użytkujesz w miarę normalnych temperaturowo warunkach, co akurat w naszym kraju nie powinno napawać pesymizmem.
      Last edited by montada; 20-07-2022, 11:22.

Comment

Premiera CR-V VIgen 2023

Panowie, po rocznym użytkowaniu civica 11 i jego sprzedaniu jak wcześniej wypowiadałem się na forum civica z jakich przyczyn ( nie będę sie powtarzał ), czekam od 1lipca na CRV Advance tą najnowszą odsłonę, są jednak pewne opóźnienia rodzaju technicznego auto moje jest już w Hamburgu. Ale do rzeczy zbliża się koniec roku i tak sobie pomysłem ze lepiej będzie przeciągać ile sie da by zakupić auto, na początku przyszłego roku. 2024 na papierze przy zakupie i rejestracji auta, lepiej brzmi i się prezentuje ( 2023 to już rok w plecy..). Dlatego nie spieszno mnie kupować w tym roku. Cena auta pozostanie ta sama i oczywiście pakiet promocyjny 5 lat serwisu auta razem z olejami i filtrami tylko 1złotówka, to chyba dobra promocja. Cena zabija ale po sprzedaży civica 11 po tej samej cenie kupna z dokładką już nie[emoji56]
        Last edited by rob1986; 19-12-2023, 12:41.
        zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Obecnie jeżdżę Civic X, 1.5T i na jutro jestem umówiony na jazdę próbną nowym CR-V. Jestem bardzo ciekawy wrażeń gdyż mam małe doświadczenie z suvami. Z zaciekawieniem przeczytałem posty o nowym CR-V. Zobaczymy.

Comment

Zamieszczone przez Sintesi Zobacz posta
            Obecnie jeżdżę Civic X, 1.5T i na jutro jestem umówiony na jazdę próbną nowym CR-V. Jestem bardzo ciekawy wrażeń gdyż mam małe doświadczenie z suvami. Z zaciekawieniem przeczytałem posty o nowym CR-V. Zobaczymy.
            Ja już jeździłem i mam swoje przemyślenia. Czekam na Twoje wrażenia. Porównamy

Comment

Dzięki, Montada.

Już po jeździe próbnej.

Nowy CR-V to samochód do spokojnego podróżowania, bardzo wygodne fotele, dobra widoczność, ładne (tj. proste i funkcjonalne) wnętrze, dobra ergonomia, ciszej niż w Civic X.
              W porównaniu z moim obecnym Civic, CR-V to samochód dostarczający mało emocji z jazdy, ale za to oferujący dużo większy komfort niż Civic X.

Pozdrawiam

Comment

Premiera CR-V VIgen 2023

Powiem tak fajny dziadkowuz ale dynamiczny bardzo wygodny luxusowo się jeździ, jeździłem na testach 4x4 warto mieć ten system awd, ale już na początku stycznia będę więcej mógł powiedzieć, bedę szczęśliwym właścicielem ….

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
                Last edited by rob1986; 29-12-2023, 21:42.
                zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Dwójka to było ostatnie prawdziwe CR-V. Wszystko nowsze to takie plastiki.

Comment

Na tylnej kanapie siedzi się jak w autobusie. Strasznie wysoko. Niby takie duże auto a prawie dotyka się głową sufitu.

Comment

Zamieszczone przez maciekm2m Zobacz posta
                      Na tylnej kanapie siedzi się jak w autobusie. Strasznie wysoko. Niby takie duże auto a prawie dotyka się głową sufitu.
                      A jechałeś wersją pHev czy e:Hev ? Jeśli tą pierwszą to się zgadza.

Comment

eHev. Mam 182cm wzrostu i na tylnej kanapie sufit miałem praktycznie przy głowie a siedziało się tak dziwnie wysoko ze az ciezko było widziec pełen obraz przez przednią szybę

Comment

Zamieszczone przez maciekm2m Zobacz posta
                          eHev. Mam 182cm wzrostu i na tylnej kanapie sufit miałem praktycznie przy głowie a siedziało się tak dziwnie wysoko ze az ciezko było widziec pełen obraz przez przednią szybę
                          Mam 180 cm wzrostu i jak wsiadłem do CR-V to od razu wiedziałem, że jadę PHEV. W e:Hev nie miałem takiego odczucia.

Comment

W każdym crv od 1 do 3 siedzi się z tyłu jak na ławce, szczególnie w III mnie to irytowało. W IV byłem pod wrażeniem jak wygodnie i przestronnie jest , a w piątym genie nie siedziałem :P

Comment

Working...
                            X