Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakier Crystal Black Pearl

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja również położyłem powłokę i robi robotę. Wygląda obłędnie mam nadzieje, że tak samo będzie chronić
    IMG-5182.jpgIMG-5202.jpgIMG-5184.jpg
    Nie wiem czemu zdjęcie koła jest do góry nogami

Comment

Na maskę i błotniki aplikujemy jak dziś skończy oklejać. Masz rację nie da się na powłokę jest bardzo śliska.
      Last edited by TypeR2005; 17-04-2018, 13:26.

Comment

Zamieszczone przez Nukh Zobacz posta
        Czarny robi robotę. A jaką powłokę zakładałeś? Na niektóre np. UNC-R nie da się położyć folii.
        Ceramic pro

Comment

Również mam ten lakier szczególnej troski. Miałem wcześniej czarny samochód i powiedziałem nigdy więcej. Tak wyszło, jak wyszło, że jest obecnie czarny. Nałożyłem ceramikę 9H, jest fajnie, świetnie się myje auto. Natomiast ceramika nie chroni przed rysami, ceramika również się rysuje. Nie mówię tutaj o jakiś głębokich rysach, po prostu na tym cholernym lakierze (czarnym) wszystko widać i tego się nie zmieni. Trzeba uważać na każdym kroku. Srebrny, biały, jasne brązy to są kolory, które wiele wybaczą.
          Nie jest również przez Hondę jakąś złą wolą, że te lakiery są miękkie. Chodzi o tych ekogłąbów, który wymuszają na nas to, ze musimy być posiadaczami ekolakierów, które sa małotrwałe, miękkie, ogólnie do dupy, ale bez ołowiu. W BMW jest tak samo jeśli to kogoś pocieszy.
          A tak z ciekawości - rozumiem, że folia również się rysuje, a co gdy chcę ją ściągnąć? Jak ściąganie ma się do tego miękkiego lakieru? Wszystko się kiedyś zaczyna i kiedyś kończy. Znam przypadki, że folia wyrwała ... szpachlę ;-).

Comment

Zgadzam się. Miałem czarnego Jeepa teraz go sprzedałem. Rysy bolały mnie przez pierwsze trzy lata. Samochód sprzedałem jak 10 latka wymagał tylko kilku poprawek oraz polerki mimo że również był miękki lakier. Trzeba przy myciu bardziej uważać. Folia tą którą zakładam ma gwarancję. Regeneruje się pod wpływem światła lub ciepłej wody. Widziałem na żywo. Jak masz szpachle i nie podgrzejesz przy ściąganiu to urwiesz z lakierem. Folia wytrzymuje od 3 do 5 lat w zależności od przebiegu oraz warunków.

Comment

Również mam ten felerny czarny kolor... Jak kupiłem samochód, to był baaaardzo porysowany. Po jakimś czasie oddałem go w ręce specjalistów, zrobili polerkę i nałożyli powłokę. Tak jak już wcześniej wspomniano, ceramika też niestety się rysuje - a na tym lakierze widać każdą, nawet najmniejszą ryskę. Plusem ceramiki jest to, że jednak lakier jednak ma ochronę, no i wolniej się brudzi i szybciej myje.
              Mój czarny 8gen

Comment

Ja okleiłem cały samochód folią
                20180308_143528.jpg

Comment

Zamieszczone przez chevchelios Zobacz posta
                  Jaki jest koszt takiej operacji ?

Comment

Mnie raczej przekonuje opinia z jakiegos forum Hondy, ze zamiast tych wszystkich cudow lepiej po paru latach polakierowac ponownie auto porzadnym lakierem.

Comment

Jak masz na mysli lakierowanie calego wozu to faktycznie dobry pomysl. Powodzenia przy sprzedazy. )

Comment

Zamieszczone przez chevchelios Zobacz posta
                        [ATTACH=CONFIG]41049[/ATTACH]
                        Dobry pomysł. Tylko koszt bardzo duży ale jak bym miał $ to też cały. Narazie tak jak wcześniej pisałem.

Comment

Working...
                        X