Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Type r fn2 ile powinna kosztować igła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A "zwykłe" fn2 w roczniku 2008-2010 ile +/- kosztują? Oczywiście mowa o stanie bdb
    Zaczynam rozglądać się za nowym autem ale tak naprawdę nie ma nic sensownego żeby wziąć w leasing i nie kosztowało fortuny.

Comment

Zamieszczone przez adams84 Zobacz posta
      A jest jakiś wybór? Pozostaje tylko czekać
      Niestety ciezko bedzie wyrwac fajna sztuke. Wybor jest bardzo slaby, chyba, ze gdzies zagramanica?
      Last edited by amator123honda; 13-09-2018, 10:43.

Comment

To nie pocieszyleś. Generalnie to ciezko kupic kazde auto w dobrym stanie majac do dyspozycji 50-55tys. Oczuwiscie mowa o takich ktore daja przyjemnosc z jazdy.

Comment

Bo zafiksowałeś się na Type R'a, który generalnie jest przeceniony na rynku. Za taką kwotę znajdziesz także inne hot hatche, dające równie dużo frajdy, często młodsze i z mocniejszymi silnikami turbo. Przejrzyj oferty Megane RS, Focusa ST, czy Astry OPC.
          Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
          Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

To jest bardzo dobra baza do modyfikacji. Pokaz mi drugi 2litrowy silnik wolnossacy, z ktorego mozna zrobic spokjnie 250+, ktory jest tak bezawaryjny i brzmi tak jak ten. Bardzo dobra skrzynia, zawieszenie. Wystarczy tylko wsadzic LSD, wiekszy hamulec i mamy bardzo fajny sprzet. Reszta wedlug uznania. Te wozy, ktore wymieniles oprocz Megane RS w porownaniu do FN2 to sa zwykle pascie.

Comment

Cena FN2 z grubsza nie zmienia się od 7 lat. Od 2011 obserwuję, obecnie (może 2 lata) widać nawet, że i drożeje. Cena FN2 się nie zmienia, bo EP3 nie tanieje. Ogólnie to są jaja, nowe kosztowało 100tys. zł, po 10 latach kosztuje 40-50% ówczesnego nowego. FK2 również będzie trzymać cenę, bo FN2 trzyma, koło się zamyka. A historie o zgrzytaniu dwójki, były i w EP3, FN2 i w FK są, nie mają wpływu na cenę jak widać i ogólną b. dobrą ich ocenę.
              No i jak wspomniano do modów dobry, bo można mieć wolnossącą szlifierkę pod 300KM lub wsadzić komporesor lub co kto chce. Czas zweryfikował ten samochód. Ceny będą ich może nie tak dobre (proporcjonalnie) jak S2000 czy supry, bo nie ta liga i FN2 jest dużo, była masowa, ale ładne zawsze będą drogie, a od Niemca za 36tys.

Comment

Nie za bardzo wyobrażam sobie że ktoś kupuje CTRa w stanie igła i go moduje. Te samochody zyskują status klasyka i są cenione w stanie oryginalnym. Warto go wstawić do garażu i wyciągać co najwyżej na niedzielne przejażdżki. Za kilka lat nie tylko nie straci na wartości, a wręcz zyska! A jakiekolwiek modyfikacje paradoksalnie nie dość że narażą właściciela na koszty, to obniżą wartość auta.

Te wozy, ktore wymieniles oprocz Megane RS w porownaniu do FN2 to sa zwykle pascie.
                Serio tak myślisz? Focus ST II gen jest wyposażony w świetny 5-cylindowy silnik Volvo, o ile pamiętam 2,5 litra 225KM o cudownym brzmieniu, który moim zdaniem nie ustępuje VTECowi Hondy. A za 55k pln to chyba nawet można już kupić Focusa ST Mk3 z silnikiem turbo 250KM. Astra OPC poprzedniej generacji (J) wykazuje się pewną nadwagą, ale to znacznie nowocześniejsze auto niż CTR VIII, do tego z całkiem mocnym silnikiem turbo 280KM. I też chyba w zasięgu 50-60k pln.
                Last edited by Arpuc; 14-09-2018, 20:34.
                Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                  Bo zafiksowałeś się na Type R'a, który generalnie jest przeceniony na rynku. Za taką kwotę znajdziesz także inne hot hatche, dające równie dużo frajdy, często młodsze i z mocniejszymi silnikami turbo. Przejrzyj oferty Megane RS, Focusa ST, czy Astry OPC.
                  Tak ale dla mnie jedną z najważniejszych rzeczy kupując auto jest bezawaryjnosc a honda to daje. Boję się że a autach kilku letnich od początku katowanych wydatki zaczną się po zakupie. Poza tym kolego miły, szanowny ja jestem fanatycznym fanem hondy więc gdzie Rzym a gdzie Krym. Jeżdżę type s od roku i szukam tylko i wyłącznie Type r. Dla mnie istnieją jeszcze 2 marki. Mazda i Leksus. I jeszcze jedno. Czy któryś z aut kręci się do 8200?

Comment

OK, skoro masz konkretnie sprecyzowane wymagania to pozostaje życzyć znalezienia odpowiedniego egzemplarza Type R!

Comment

Niestety ale to slaby temat. Sam bym wzial jednego po przemysleniu z takim przebiegiem jak wspominalem wczesniej. ;-)

Comment

Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                        Tak ale dla mnie jedną z najważniejszych rzeczy kupując auto jest bezawaryjnosc a honda to daje. Boję się że a autach kilku letnich od początku katowanych wydatki zaczną się po zakupie. Poza tym kolego miły, szanowny ja jestem fanatycznym fanem hondy więc gdzie Rzym a gdzie Krym. Jeżdżę type s od roku i Type r. Dla mnie istnieją jeszcze 2 marki. Mazda i Leksus. I jeszcze jedno. Czy któryś z aut kręci się do 8200?

Comment

podepnę się pod temat, bo też szukam type r.
                          a takie coś, czy warto, czy lepiej szukać sztuki i samemu się bawić w mody.

Comment

Zalezy jaki stan, czy dobrze zlozony i dobrze wystrojony, inaczej silnik szybko dopelni zywota. Kupowanie gotowca zawsze wychodzi taniej.

Comment

Na sąsiednim forum masz właściciela, zweryfikujesz sobie.

Comment

Sąsiednim tzn. Jestem tu nowy i nie wiem o ktore forum chodzi

Comment

Working...
                                X