Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

W którym miejscu radyjko w V gen?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• W którym miejscu radyjko w V gen?

Witam, chciałbym zobaczyć jakie macie pomysły na umieszczenie CB radia w hani

Ja bym chyba ładował przy lewej nodze pasażera... Jadąc z pasażerką, zawsze będziesz miał wytłumaczenie jakby Ci gdzieś ręka uciekła, że chciałeś tylko kanał zmienić A tak na serio, chyba właśnie tam bym montował

Comment

No tez tak mysle tam jest najwygodniej chyba ze bys jeszcze zmiescil mierzy recznym a fotelem tam tez jest dobre miejsce no ale wybor pozostawiam tobie .

Comment

Ja założyłem sobię nad lusterkiem pod podsufitką, odkręciłem tą małą osłonkę przeciwsłoneczną i w jej miejsce zamontowałem CB. Jak dła mnie nie ma lepszego miejsca w V na CB.

Comment

Witam...
          U mnie radyjko znalazo miejesce przy prawej nodze kierowcy... Mocowanie radyjka umiescielem w plastiku...Galka owinieta jest w okol skrzyni biegow...bardzo wygodnie i praktycznie

Comment

Ja położyłem kabel od dolnej półeczki "na dokumenty itp" do bagażnika z przelotówką i tam podłączam antenę na szybkozłączkę z gwintem a CB ładnie pasuje i nie ma problemu z wyciąganiem.Co prawda trochę plastików musiałem poodkrywać ale warto było.Antena na gwint a zasilanie blisko do zapalniczki.

Comment

Admin zrób coś z tym spamerem

Zrobione... Ma zmienne IP, więc jeszcze może sie pojawić, ale będę miał go na oku
              Last edited by Gość; 23-10-2008, 19:57.

Comment

Ja z kolei w swojej Hani radyjko umieściłem na stałe nad lewą nogą kierowcy. Przewód pociągnąłem pod konsolą podpiąłem pod zapalniczkę na krótko (oczywiście z bezpiecznikiem). A przewód antenowy puściłem pod progiem i do bagażnika. Gruchę natomiast przymocowałem w zaślepce na konsoli koło włącznika świateł. Super dostęp, nie przeszkadza w czasie jazdy, i co ważne jest dość ładnie schowane (z zewnątrz trudno namierzyć więc nikogo nie kusi)

pozdroAll
                HONDA CIVIC D13B2

Comment

U mnie jest tuż pod radiem CD tak na skos w dół, ale lipa bo popielniczki nie wyciągnie sie:-P ale dobrze bo w hani palić to grzech:-D

Comment

Podłącze się do pytania tylko, że Civic IV gen, te same miejsca proponujecie? Bo powiem szczerze, że nie bardzo mi odpowiadają...

Comment

Mozntaż CB to w zasadzie inwencja montażysty moznabyłoby zamontować w pionie obok nogi kierowcy-prawa w pionie...... są rózne modele CB ale montaż przeprowadzić tak aby samo CB nam nie przeszkadzało

Comment

U mnie wygląda to tak :
                        Załączone pliki

Comment

Dzięki, Panowie chyba już znalazłem miejsce na swoje radyjko, wszystkie rozterki z powodu iż nie lubię wiercić dziur w plastikach a moja mania jest do tego stopnia nie bezpieczna, że w po przednim aucie wymieniałem wszystkie nie oryginalne śrubki wkręty i nakrętki na oryginały :P

Comment

ja umiescilem pod popielniczka gdzie mialem takie 4 kieszonki wysuwane na kasety wywalilem to i radyjko mi elegancko wpasowalo, a gruszke dalem na tym pochyleniu miedzy dzwignia zmiany biegow, a recznym. Radyjko podpielem pod zapolniczke od tyłu a antene (magnes) mam z tylu samochodu i kabel poprowadzony pod dywanikiem z bagaznika oraz pod srodkowym plastikiem miedzy fotelami wszystko ladnie ukryte i bardzo funkcjonalnie zamontowane.
                            jak by ktos byl zainteresowany to moge fotke wstawic
                            pozdro all
                            Last edited by Gość; 31-01-2009, 17:09. Powód: dodanie zdjęcia

Comment

ja swoje radio umieściłem podobnie jak kolega damkol,jak by z tąd było...

Comment

Working...
                              X