Z racji uszkodzenia opony muszę zakupić nowy komplet. Dotychczas używałem w rozmiarze 26x1,95. Jeżdżę tylko po asfalcie i utwardzonych drogach. W teren już się nie zapuszczam. Więc są dość duże opory toczenia. Jakie używacie i polecacie na szosę i w jakim rozmiarze( 1.7, 1.5 czy węższe).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Opona 26" do MTB.
Collapse
X
-
Powiem przewrotnie - zmień rower. "Góral" na asfalt, nawet z w miarę szosowymi oponami, to nie za dobre rozwiązanieSam nie wiem skąd kiedyś, chyba dalej momentami, ta faza na rowery "górskie" używane w 99% na asfalcie. Sam kiedyś stałem się tego trendu "ofiarą".
Comment
-
Roweru zmieniał nie będę. Terenowe samochody jakoś też dają radę na szosie. Rower mam dość wypasiony na pełnym osprzęcie Deore XT a kosztował parę ładnych tys. i sprawuje się znakomicie chociaż już ma kilka lat. Więc zostaje. Coraz częściej korzysta z niego córka i wykorzystuje go na asfalcie.
Comment
-
Zamieszczone przez kuba_ce Zobacz postaPowiem przewrotnie - zmień rower. "Góral" na asfalt, nawet z w miarę szosowymi oponami, to nie za dobre rozwiązanie
Comment
-
Dokładnie Elwizardos tak jak piszesz. Dużo śmigałem w zeszłym roku i nie stwarzało mi żadnego problemu poruszanie się po asfaltach na oponach terenowych. Rower jest zadbany i wszystko pracuje lekko, sprawnie i bezszelestnie. Natomiast ten rok ( dokładnie koniec zimy ) przywitał mnie zerwaniem w obrębie piszczelowym więzadeł pobocznych w obydwu kolanach. Długa rehabilitacja i charakter wykonywanej pracy jednak nie do końca przyniósł zamierzony rezultat. Nogi mam osłabione i nie chcę ich dodatkowo jeszcze obciążać. Więc szukam jakiś wyjść aby nie rezygnować z jazdy na rowerze a także dodatkowo nie obciążać nóg.
Comment
-
Rower to świetne narzędzie do rehabilitacji po zabiegach ortopedycznych na nogach. W bardzo małym stopniu obciąża stawy i więzadła w nogach. To jakie obciążenie sobie serwujesz na rowerze zależy od rowerzysty a nie od roweruSą przerzutki, jest liczniki i można sobie spokojnie regulować tempo w zależności od tego czego potrzebujemy w dany dzień. Miałem ponad rok uszkodzoną łąkotkę w kolanie i jazda na rowerze przynosiła wręcz ukojenie
Comment
-
Zamieszczone przez elmer32 Zobacz postaDługa rehabilitacja i charakter wykonywanej pracy jednak nie do końca przyniósł zamierzony rezultat.
Dwa lata temu stawiałem garaż, uparłem się, że zrobię to sam. Wykończyłem łokieć. Kilka blokad, dwa ostrzykiwania osoczem. Niby już było dobrze. Zabrałem się za kończenie garażu i kontuzja wróciła. Dopiero gdy skończyłem pracę i dałem ręce odpocząć zrobił się spokój.
Zamieszczone przez kuba_ce Zobacz postaW bardzo małym stopniu obciąża stawy i więzadła w nogach.Last edited by Elwizardos; 31-08-2016, 22:50.
Comment
Comment