Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ile gazu palą hondy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ile gazu palą hondy?

Witam

Nigdzie nie udało mi się dowiedzieć tak konkretnie a zastanawiam się czy moja pali mało czy normalnie czy za dużo. Nie spotkałem się z takim tematem.

Ciekawi mnie spalanie przy 90/120 jak również w takim "lekkim" trybie miejskim czyli czasem światło, raczej brak korków.

Kolega miał 1,5 1994 i wspominał o 6,5 litra przy spokojnej jeździe. Drugi kolega 1,4 75km 1998 mówił o 6,0 No i tu się zdenerwowalem bo moja D15Z6 spalała co najmniej 8 (w sumie z benzyną na rozruch i rozgrzanie).

moja hania z silnikiem d16z6 pali 11l gazu w miescie w trasie 8l tryb miesznay wyszlo 10l
    d16z6 http://www.honda-civic.pl/showthread.php?t=14261

Comment

moja(model w podpisie)sekwencja stag 300-miasto 8,spokojna traska ok 6l...
      pozdrawiam

Comment

30 bede mial gazidlo to napisze ile mi pali a autko mam takie jak kolega rafaltdi

Comment

tommi28, koledzy to chyba takie spalanie na benzynie mają. Jakby to było zużycie gazu, to co na benzynie 3,5 litra na setke?
          U mnie trochę poniżej 10l/100km. Ale instalacja kiepsko się sprawuje.

Comment

Mysle ze 10l/100km gazu to jest optymalne spalanie

Comment

Zamieszczone przez TamporaryLoginThirten Zobacz posta
              tommi28, koledzy to chyba takie spalanie na benzynie mają. Jakby to było zużycie gazu, to co na benzynie 3,5 litra na setke?

Dlatego właśnie pytam Was

Podam przykłady z życia wzięte:

-cordoba 1,4 60ps mikser - 8,0 przy wolnej jak i szybszej jeździe, 30% miasto

-polo1,4 60ps sekwencja j/w ale pod nogą kobiety ponoć schodzi do 7,0

-vectra 1,6 16v mikser 11 i nic mniej

-polo 1,6 75ps mikser 8,0 bez względu na styl jazdy generalnie

-cinquecento 700 (mój były pojazd) zrobiony dolot, głowica, wydech (komplet michael + portki) sporo szersze opony, jazda szybka jak na to auto od 5,5 przy spokojniejszej jeździe i to minimum, poprzez 5,8 (wynik z 30.000km, często jazda z pedałem do dechy, dużo na luzie), 6,5 - miasto/trasa lewym pasem tak do 140 bo ostatnio więcej nie chce i aktualnie pali już 6,5 mniej się nie da, poniżej 6,0 nie ma szans, wszystko czyszczone, wymieniane na bieżąco; ten silnik generalnie jak na swa pojemność nie pali mało

Comment

Czyli przy twoim 1,5 powinno być 8,5l/100km ♫♪☼. No i u mnie 10l to w 100% miejska walka, korki...

Comment

moja srednio 7.7 na 100km wychodzi w trybie mieszanym silnik mam d15b7 i sekwencje ZENIT jestem zadowolony zero problemow

Comment

Maja d15z6 8lmiasto trasa do 120km/h na econo około 7l

Comment

Mam co prawda 1.3 ale srednio pali 8.5 w trybie mieszanym, predkosci 90-120 ale generalnie moja instalacja slabo sie sprawuje
                      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

d15b2- od 8l do 10l

Comment

moja (93r. 1.5l) zarowno w miescie, jak i przy codziennym dojezdzaniu do pracy obwodnica ze srednia ok. 140-150 km - miedzy 8.5 a 9.5 l gazu
                          przy wolniejszej jezdzie nie wiem, bo wolniej jeszcze nie jezdzilam

Comment

u mnie ok. 8-9/100km w trybie miesznym ale do tego nalezy doliczyc ok 1l benzyny na odpalanie i rozgrzanie auta.

Comment

silnik d13b2 92r. średnie spalanie w jeździe mieszanej7.6 trasa7.2 przy ciezszej nodze, ale może wziąść i 8.5l/100km zalezy od nogi jak to zwykle bywa. Ale proszę wziąść pod uwage to że zależy jeszcze na jakim gazie się jeździ. Gaz a gaz to różnica, sam jak jakiś kiepski zatankowałem to nie dość że nie chciał za dobrze jeździć to spalił ponad 10l. heheh silniczek 1.3

Comment

Working...
                              X