Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ile gazu palą hondy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

d16y3 spala mi 11 litrów, w porywach do 13, ale może źle policzyłem
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

mi przy silniku 1,4 i sekwencji spala średnio 8,3l gazu. maks co miałem to 9,3 a na trasie nie żałuje i sporo po mieście się jeździ

Comment

przy silniku 1.3 w cyklu mieszanym 8l gazu

Comment

honda civic 1.4, 90KM, 1999r. w trasie 8l/100km, w trybie mieszanym z uzywana klima ok 10l/100km, wiec to chyba prawidlowe spalanie. Pozdrawiam

Comment

5D d14a8 + stag4, w wiekszości stojac w korkach to tak ok 9.5-10 l/100km

Comment

moja pali koło 8 na trasie w mieście 9-10 l gazu

Comment

Tak na prawde nie da sie stwierdzic ile dokladnie pala. Wszystko zalezy od jakosci gazu, czy to zwykly czy sekwencja. Dla porownania podam 2 znajomych jeden ma zwykly gaz a drugi sekwencje (bardzo dobra) i na zwyklym kolezce spala nie mniej niz 10 w miescie a na sekwencji pali mu w miescie okolo 8l bez szalenstw. Obaj maja 3d. Slyszalem tez ze jesli jest bardzo dobra sekwencja to spalanie moze rownac sie co do benzyny 1:1.

Comment

Civic 1.4i sekwencja na Stagu 300 w miescie przy dynamicznej jezdzie da sie uzyskac spalanie w granicy 10l gazu moim zdaniem dobry wynik w trasie 8,5l

Comment

civic 1.5 D15B3 przy szybkiej jezdzie,srednio 10l/100km

Comment

moja Hania w silniku 1.4 D14A2 pali około
                      w trasie ok 7-8l/100
                      w miescie ok 9l/100
                      w trybie mieszanym 10l/100

to juz zależne jest od kierowcy jak jezdzi bo mozna spalic i z 16 l jak sie dobrze ciagnie na biegach. A tak pozatem jeśli się zakłada gaz to trzeba się liczyć z troche większym spalaniem LPG niz by samochod miał jezdzic na bezynie. Przy tym LPG szybciej zurzywa czesci to fakt ale jesli sie w pore to serwisuje to wiekszych wydatków nie ma.
                      Moja Hania ma gaz od 2 lat (szkoda mi jest troche) ale jak narazie nie mam wieksztch problemów...

Comment

Cif V gen 1.3 + gaz, D13B2, trasa konin - warszawa tam i spowrotem ~400 km średnie spalanie przy 90-105 km/h 6.3-6.5/100km, ta sama trasa gdy deptam, powyzej 100 do ok 130 spalanie w okolicy 8.5-9/100, kiedyśta sama trasa gdy jechałem 90 km/h całą droge, spalił mi 5.8 Litra gazu na 100, jakies 3 miechy temu, 8,70 zł /100 km, dlatego mam w gazie
                        2.5 razy taniej mnie wynosi to niż ganianie na benzine, hanie mam w gazie bo do swojej daleko (czyt. trase), ale czasem lubie przełączyc na benzyne i pokazac ze 1.3 potrafi co nieco

Comment

witam moja hania z 94 roku silnik 1.3 na początku gdy ja kupiłem paliła przy spokojnej jezdzie 7.5 do 8l teraz pali 9l w trasie 10 po miesie nawet a nawet 11.5 wezmie mozlwe jest to bo fele15" 195/50 czytałem na innych stronkach to koledzy wypowiadali sie ze hanie pala od 6; do 7.5l

Comment

Ja uznaje zasadę, że auto na gazie nie powinno palić mniej niż na benzynie, bo wtedy to już wiadomo, że gaz ma za ubogą mieszankę = gorsze warunki pracy dla silnika = szybsze zużycie. Moja Hania 1.5 90KM 93r. pali ok 9l/trasa, 10l/miasto. Gaz regulowałem sam i dopiero teraz mogę powiedzieć, że chodzi naprawdę dobrze na LPG (pozdrowienia dla partaczy gazmenów).

Comment

Moja D16Y7 tryb mieszany 7.9 l \ 100km , instalka ESGI II

Comment

Silnik D14A8, Civic VIgen., 5d, MB2, instalacja BRC Sequent 24 - 8,4l/100km w mieście.
                                VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

Working...
                                X