Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ile gazu palą hondy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

az tak duzo mniej nie bedzie ci palila 9.4 to dobry wynik takze moim zdaniem nie masz sie czym martwic

Comment

Teraz ..dokładnie wczoraj :-) tankowałem..jeździłem TROCHĘ wolniej ;-) i nie deptałem na starcie tak jak poprzednio..i spaliła 9.1 :-) coraz bardziej mi się podoba spalanie ;-) w moim poprzednim samochodzie..daewoo nexia 1.5 80KM po lekkim tuningu, to neśka paliła mi jak deptałem i jeździłem właśnie w tych granicach, czasem też ponad150 do 170 ale to sporadyczne wypadki..na BARDZO krótkich odcinkach,, to max ile spaliła nexia to 8,9 a większa pojemność..dlatego jak się przesiadłem z nexii wydawło mi się na początku że dużo pali samochodzik z pojemnością mniejszą..
      Mój szarak

Comment

Zamieszczone przez Absynt Zobacz posta
        Civic 5d 1.4 is, trasa, prędkość ok 100 km/h (tempo ekonomiczno-geriatryczne), spalanie 7l/100km
        Dokładnie mam ten sam samochód i pali ok 7-8l/100km tempo średnie, głównie trasa.

Comment

Zamieszczone przez pawe1 Zobacz posta
          Dokładnie mam ten sam samochód i pali ok 7-8l/100km tempo średnie, głównie trasa.
          Ale gazu tyle Ci pali??to bardzo mało..:-)to wygląda na spalanie benzyny
          Mój szarak

Comment

Benzyny ok 6-6.5l mi pali. Teraz jest instalacja sekwencyjna. Oczywiście nie jade z pedałem w podłodze.

Comment

hmm..no mi do podłogi też trochę brakuję ;-) sekwencja to pewnie dlatego..ja mam zwykłą instalację..muszę ją może wyregulować, ale nie jeżdżę też tak że 2.5tyś obrotów a ja mam piąteczkę i 60km/h
              Mój szarak

Comment

Ja zdecydowałem się na sekwencję bo w dość okazyjnej cenie dostałem a i tak planuje eksploatację samochodu na 2 może 3 lata, przekalkulowałem i po roku mi się zwróci instalacja.

Comment

Moja Hanulka pali ok 9,4 l w mieście. Klima non stop + korki :/ Jazda do 4 tys. rpm MAX. Więc nie jest źle.

Instalacja Stag 300 plus, reduktor Magic Jet III, wtryskiwacze Magic Jet. Civic 5D, D14A8

Comment

Podobno od stagów to z daleka ;-) Lepsza jest Bingo instalacja..ale jeśli u ciebie jest wszystko ok..to dobrze
                    Mój szarak

Comment

Przed instalacją interesowałem się tematem LPG i dużo czasu spędziłem na studiowaniu różnych forum na ten temat jak i również rozmowami z instalatorami. Po dłuższych wahaniach wybór padł właśnie na Staga i Magic Jety. Ważniejsze jest JAK to ktoś założy. Ludzie jeżdżą Hondami bezproblemowo z dobrze założonymi instalacjami I i II gen. i mają całkiem przyzwoite osiągi (również spalania żeby nie było całkowitego Off Topica).

Comment

Moja hondzia pali mi 8 litrów na 100 przy naprawdę dynamicznej zabawie z nią silnik 1,5 litra 16V

Comment

Takie spalaanie jest faktem, uwierz. mam D15Z3 i też nie wierzyłem, ale trasa- 6,5 litra przy b. spokojnej jeżdzie osiągałem już nie raz

Comment

Zamieszczone przez Barti82 Zobacz posta
                            Podobno od stagów to z daleka ;-) Lepsza jest Bingo instalacja..ale jeśli u ciebie jest wszystko ok..to dobrze
                            nie wiem skad Ty takie herezje wziales.

Stag to wiodaca firma na rynku LPG w Polsce, polecana jest praktycznie na kazdym forum o gazie. Nikt nie narzeka, naprawde.

1.6 114km (d16y3)
                            civic 5d mb1

10l, po miescie. Mniej nie zejde. Jazda do 3-4 tys. Czasem zdarzy sie ze go troche przepale i przeciagne po obrotach (od razu lepiej jedzie).

Czesc osoob ktora legitymuje sie tu spalaniem na poziomie 7 litrow po prostu pisze bzdury. To ze to sekwencja to oczywiscie ma wplyw na spalanie ale nie ludzmy sie, typowy przyrost spalania dla instalacji sekwencyjnych zawiera sie w przedziale 20-25% tego co auto palilo na pb. Cudow nie ma, czesc z Was na pewno podpiera sie pb a nawet nie jest tego swiadoma.
                            Last edited by juventinio; 12-08-2010, 23:41.

Comment

Witam Kolego. "Bzdury" te biorę stąd, że ja tym autem jeżdżę, ja tankuję, wiem ile, za ile i po jakim dystansie.Przeciętne spalanie 7 l. Tankowanie na tej samej stacji w obu miastach. Moja jazda to głównie trasa Bydgoszcz- Gdynia (bez autostrady 195 km) i miasto ok.100 km po czym tankowanie, jednak dałoby się przejechać 400 km na tych ok. 28 litrach, które przeciętnie wchodzą w zbiornik. Jazda na trasie- sam, spokojnie, prędkość dozwolona, jak z tyłu nie ma ciśnienia przełączanie biegów na płaskim po 2 tys. obr. Wyprzedzanie- wiadomo, redukcja i do czerwonego pola, inaczej się nie da tym silnikiem. Motor 90 KM, 190 tys. km, świetna kondycja. Obliczać umiem, za paliwo płacę ja, więc uwierz mi, że moje auto właśnie tyle pali i mi to wcale nie przeszkadza . Instalacja nie mam pojęcia jakiej firmy. Jazda cały czas na LPG, bez wspomagania Pb, wiadomo, pierwsze metry tylko, jak upał to i paręset, zima ok. kilometr. Pozdrawiam.

Comment

zaprezentuj ten wynik na lpg-forum.pl skoro sie upierasz ze tak wlasnie jest.

Ja mimo wszystko nie wierze. Jezeli Ty mowisz, ze ciagniesz go po obrotach do jego kresu mozliwosci to tym bardziej. Przy takich 2-3 manewrach spalanie na 100km musi Ci wzrosnac. Nie ma szans.

Comment

Working...
                                X