Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakość gazu na stacjach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Dla mnie to też jest bez sera. Żeby nawet nie wiem ile syfu leciało,to przez 10 lat niczego w butli nie zniszczy,a filtr ciekłej i tak się wymienia.
    Co do filtra lotnej, to żadna ceramika nie jest w stanie wyłapać tego co go faktycznie oblepia.
    Ze dwa filtry są jeszcze po drodze ze zbiornika do dystrybutora...

Zamieszczone przez Gucio33 Zobacz posta
    czy wkrece zwykłą aluminiowa końcówkę tankowania czy końcówkę z filtrem czas ten sam
    Być może,ale czy to czasem nie spowalnia przepływu?

Comment

Mysle ze szanujaca firma jak coś wprowadza to ma atest https://gazeo.pl/instalacje/produkty...ykul,9749.htmlTo tak jak byś rozprawial nad zawartością cukru w cukrze.

Comment

Co z tego że ma atest,dużo bubli go ma. Atest opiewa na bezpieczeństwo a nie sens stosowania.
        70μm to groch w porównaniu do 5μm które zapewnia filtr fazy ciekłej w instalacji.

To tak jak byś rozprawial nad zawartością cukru w cukrze.
        To nie ja chcę destylować destylowaną wodę.
        W benzynie i ropie jest 10000 razy więcej śmieci,więc idąc tym tropem trzeba zakładać skarpetę weterana na pistolet

Comment

Na prezerwatywe też jest atestNo spoko ile ludzi tyle opini i kazdy ma prawo do swojego zdania po to jest forum za i przeciw.

Comment

Na prezerwatywe też jest atest
            Ciekawe czy jest rozmiarówka na Japonię

Comment

A czy jakość gazu może być inna na różnych stacjach, skoro wszystkie biorą go od dwóch czy trzech tych samych potentatów?
              O ile chrzczenie benzyny jest możliwe, to jak stacja ma 'popsuć' jakość LPG?

Comment

Zamieszczone przez szuwi Zobacz posta
                może być inna na różnych stacjach, skoro wszystkie biorą go od dwóch czy trzech tych samych potentatów?
                Stacja nie popsuje,ale może sobie zamówić taką mieszankę jaką chce-klient płaci i wymaga.

Comment

trochę mi trudno w to uwierzyć = przecież (w uproszczeniu) cysterna zwykle jedzie przez pół kraju spuszczając to samo paliwo na poszczególne stacje

Comment

Jasne że tak,ale gaz opałowy jedzie dokładnie tak samo. Dostarczyciela nie interesuje czy gaz trafi do kuchenek czy do aut.
                    Jest zamówienie to cysterna staje i pompuje,trochę jedna,trochę druga i mieszanka na życzenie gotowa.
                    Zbiorniki z których napełnia się butle to takie same zbiorniki jak te co zasilają dystrybutory,więc przewoźnikowi też to wisi dopuki krany pasują.

Comment

Cena myślę ze akceptowalna kupiłem właśnie https://www.autogaz-market.pl/dokrec...m10-filtr.html
                      Napisz wkrótce jak się sprawuje, czy nie spowalnia tankowania ?

Comment

m26napisał:
                        Ciekawe czy jest rozmiarówka na Japonię
                        jest
                        4626049_700b.jpg
                        4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                        Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                        https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Oooo, to aż tak?
                          A dla czarnego luda jest?

Comment

Ktoś już dobrze napisał co jest w temacie zacytuje. tu slowa-naprawdę jakość gazu może być najlepsza ale syfskie zbiorniki i filtry, a w zasadzie ich brak, (dotyczy również cystern) tankowanie zaraz po odjeździe cysterny nie czekając aż syf się osadzi na stacji itd mogą popsuć już na początku gaz. A tak pozatym gaz na większość stacji idzie z 2- 3 największych firm tylko nazwy stacji różne .Potankuje kilka razy dam znac na pewno co do filtra na kilku stacjach aby miec odzwierciedlenie.
                            Last edited by Gucio33; 23-04-2017, 08:58.

Comment

Gucio33 i jak z tym filtrem? Jakieś przemyślenia, wnioski?

Comment

Lotos, zużycie 7,5 do 8,5 l /100km przy silniku D14z6 jak będzie na 1.8 napisze za jakiś czas. tankowanie na noname stacji lub olkopie kończyło się spalaniem 9+

Comment

Working...
                                X