Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Butla, ilośc litrów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

to wychodzi ci ok 85% pojemności butli wiec ok

Comment

no więc jest ok, ale wcześniej tak jak pisałem,miałem tak, że wchodziło max. 32-34 litry. Nie wiem od czego było to zależne, ale po wyjęciu pływaka i pogrzebania przez gazowników, gazu wchodzi o ok. 4-5 litrów więcej niż wcześniej.

Comment

Zamieszczone przez kaczyy23 Zobacz posta
        Mi ostatnio zawór nie odbił, zawsze mi wchodzi ok 30 a ostatnim razem proszę typa by zatankował do pełna i przy 37 powiedzialem stop bo balem sie ze wybuchniemy,myślałem że mnie oszukal i gdzieś ten gaz wyparował, ale zrobiłem sporo więcej km niż powinienem więc chyba mnie nie oszukał, teraz sie tankuje normalnie
        kolego zasada jest taka,
        bańkę napełniamy do max 80% (odpowiada za to pływak)gdyż w momencie kiedy zostawiasz auto na słońcu a zbiornik na stacji jest podziemny i LPG ma temp np 10 stopni to w bańce w aucie gdy osiągnie np. 35 stopni to wiadomo się rozszerza i po to mamy poduszkę powietrzną w butli,
        gdy przekroczy parametr graniczny o czym pisał wyżej kolega z butli zostanie upuszczony nadmiar ciśnienia pod auto... no i jeśli akurat nikt w tym momencie nie będzie palił fajka pod samochodem to luzik :-)

generalnie niektórzy podginają pływak po to aby nabijać więcej do butli i pomijają poduszkę powietrzną, warunek dobija się butle w ten sposób tylko na trasę czyli tankujesz i w drogę...

JA w UFOKU 3D mam 53 litry wchodzi 51 max (taka opcja na trasę ) jak się kręcę po mieście to tankuję od pustego około 40 litrów
        Last edited by Kryspin; 20-09-2016, 23:38.

Comment

Zamieszczone przez dixon Zobacz posta
          no więc jest ok, ale wcześniej tak jak pisałem,miałem tak, że wchodziło max. 32-34 litry. Nie wiem od czego było to zależne, ale po wyjęciu pływaka i pogrzebania przez gazowników, gazu wchodzi o ok. 4-5 litrów więcej niż wcześniej.

podgięli Ci pływak i odbija później

Comment

Working...
          X