Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lpg - wymiana płynu chłodniczego.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja się tam nie znam, ale gdyby nie było styku na połączeniu z sondą to wywaliło by CE na desce

Comment

Zamieszczone przez elmer32 Zobacz posta
      Przy regulacji gazu gość powiedział że sonda jest nie aktywna. Mówiłem mu żeby próbował ją przetestować ale nie udało mu się .
      To nie znaczy, że jest zepsuta. Wielu monterów nie podpina sondy do instalacji LPG bo uważają to za zbędne, i to nic nie przeszkadza w pracy na gazie, bo komputer gazowy sugeruje się wskazaniami ECU samochodu dla PB i na tej podstawie generuje czasy wtrysku dla LPG. Jeśli sonda jest niesprawna, to i PB będzie palić więcej.

10l/100km to jeszcze nie jest dużo, mi dobrze wyregulowane 1.4 iS pali w mieście 8,5-10, zależy, czy stoję w korkach. Podczas jazdy 150-160 km/h pali 11,5-13, w zależności od tego czy jadę sam, czy z kimś i czymś na dachu.

Comment

Sonda wymieniona na nową. Stara zawiesiła się na wartości około 0,63V i ani drgnęła. Wypalone 2 butle gazu i spalanie wynosi obecnie średnio około 8,65l Lpg/100km. Więc zakup i wymiana sondy była wskazana.

Comment

Bardzo dobra wiadomość. Spalanie jak najbardziej na chwilę obecną masz dobre. Szerokości
          EX Civic FN1
          EX Civic ED7
          EX Civic EP2
          EX Civic FD7 FL
          EX Civic FN2
          EX Civic FG1
          EX Civic FD7
          EX Civic EM2
          EX Accord CL3
          EX Accord CG8
          EX Civic MB6
          EX Civic MB4