Po wymianie płynu chłodniczego przy przejściu z benzyny na lpg czuć poszarpywania. To jest zbieg okoliczności czy coś się dzieje z instalacją. Miał ktoś może podobny przypadek.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lpg - wymiana płynu chłodniczego.
Collapse
X
-
Sekwencja - silnik 1.6 (113 kM). Temat być może ogarnę jutro. Podczas wymiany płynu odkręcane i sprawdzane były również świece. Wyglądały nieźle więc zostały z powrotem wkręcone. Być może wina leży po ich stronie. Dzisiaj podmieniłem świece na nowe i jakby problem ustał. Jutro zrobię parę kilometrów i zajrzę do gaziarza.
Comment
-
Jak dla mnie wygląda to na zbieg okoliczności.
Szarpać może bo nie dokręciłeś którejś ze świec ew nie są dosyć dobrze dociśnięte przewody WN.
Miałem raz taką sytuację, okazało się właśnie , że jedna ze świec była zbyt lekko dokręcona, po jej dokręceniu zniknął objaw.
P.S To , że wymieniłeś świece to nic nie szkodzi, czynność serwisowa, co na pewno pozytywnie wpłynie na użytkowanie auta i pracę silnika.
Tak czy inaczej daj znać czy problem ustał permanentnieEX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Nadgorliwość jest gorsza od ......... .Gdybym świec nie ruszał było by prawdopodobnie ok. Problem zniknął na 99% (zbyt mało kilometrów zrobione - jednak wygląda że jest dobrze). Świece były porządnie dokręcone, a fajki przewodów dobrze założone. Aczkolwiek widocznie tak musiało być. Pomogły nowe świece. Wymienione również na nowe filtry gazowe. A co do wymiany płynu chłodniczego to autko zaczęło lepiej grzać. Pytanie do was: czy w układzie macie również dużo mułu, szlamu ? Bo przy spuszczaniu płynu płynął muł nie płyn.
Comment
-
Dwa lata temu wymienilem płyn chłodniczy i stary spuszczony wyglądał jak plyn, nie mul.
Nie wiem czy to nie oznaka czegos powazniejszego.
Dobrze, ze problem z szarpaniem zniknal, raczej nie powinien wrócić, gdyby mialo tak być odczul byś to juz na wstepnie praktycznie.
Co do grzania, nowy plyn w układzie chlodzenia wpływa na polepszenie wydajnosci ogrzewania, doswiadczylem tego także w swojm przypadku.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Zrob test na obecnosc co2 w plynie chlodzacym w spalinach, mozliwe, ze uszczelka pod glowica jest walnieta. Mul z ukladu chlodzenia bym wyplukal, kilka razy napelnil i spuscil wode demineralizowana, dopoki nie bedzie czysta, a dopiero potem zalal plynem.
Wysłane z mojego Solution7 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez elmer32 Zobacz postaSpalanie wynosi 10l/100km. Jak dla mnie to za dużo bo paliła mniej. Pytanie czy wyłączona sonda będzie za to odpowiadać.
Comment
-
Jeśli wypiąłeś sondę to jak najbardziej spalanie wzrośnie.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Skoro jest nieaktywna i nic nie może z nia zrobić, po prostu ja wymień.
Silnik bez podpietej sondy moze przy dluzszym jego uzytkowaniu w ten sposob raz zacząć spalać zauwazalnie wiecej dwa jego praca prawidlowa takze moze zostac zachwiana. Takze wymien sonde i spalanie powinno sie unormowac.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2