Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lpg czy to dobry pomysł

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Moje skromne zdanie: chcesz jeździć przyjemnie i oszczędnie kup 1,4 90KM załóż sekwencje, chcesz wrażeń i dynamii kup vti. Naprawde odpowiednia instalacja do vti będzie b droga. Tak czy siak nie można wymagać od samochodu o ponadprzeciętnych osiągach żeby był bardzo tani w eksploatacji. Ja po przygodach z mocnymi autami stwierdzilem ze najważniejsze jest w polskich realiach tanio jeździć i kupiłem civica 1,5 mam w nim porzadny gaz i pali 8 i nie ma problemów

Comment

nie polecam rżnięcia silnika gazem. stać cię na samochód, stać cię na benzynę!

Comment

lpg to zły pomysł :d pozdrawiam :d
        ps: chcesz lpg, to kup poloneza
        i słuszna uwaga kociambeer997 : "stać Cię na samochód, stać Cię na benzynę!"
        Warto kupować to, co stać nas ubezpieczyć, utrzymać i tym jeździć bo co to za frajda kupić coś i np postawić na podwórku, jeździć do pracy 5 dni autobusem bo szkoda na wahe i odpalić raz na tydzień... żeby pokazać znajomym (?)
        sorki jeśli ktoś poczuł się urażony, może źle dobrałem słowa

Comment

Mnie stać na samochód ale szkoda mi 600zł na miesiąc na benzynę

Comment

ja rżne już samochód gazem 35 tys km mój kumpel 150tys km i jeszcze będę długo ją tak gnębił. Ludzie wrzucają gaz do aut o wartośći 10 takich hond jak moja, a po drugie nie żenie sie z samochodem. 70% hond w Polsce to wyjeżdzone w niemczech stare samochody które u nas przeżywają drugą młodość. Powiedzenie stać Cie na benzyne stać cie na samochód chyba sie nie sprawdza bo mnie stać na auto np za 15 tys zł a szkoda mi pracować 3 miesiace w roku na paliwo do niego. A kolega z tym polonezem to chyba przespał dekade. Wyjdź sobie chłopie na miasto i zobacz jakie fury mają kurki pod zderzakami. Dzisiejsze instalacje to nie te same co mieli w ładach i polonezach i dużych fiatach. Dobrze założona odpowiednia do silnika instalacja i nie zaniedbywana i nic nie stanie sie bo nie ma prawa. Rżniesz silnik jak jeździsz jak wariat lub jak masz za mało oleju ( równiez w głowie) albo zaniedbujesz wymiane itp. a nie jak tankujesz LPG. Pozdrawiam i niech na przyszłość o gazie wypowiadają się ludzie którzy zrobili na nim troche km.
            Last edited by Gość; 29-09-2009, 19:14.

Comment

ludzie ku..... nie mogę słuchać tych bzdetów na temat lpg, że niszczy silniki!!! poczytajcie troche na temat IV gen i wtedy sie wypowiadajcie
              sam mam T4 z lpg i nie narzekam! instalacja kosztowała do niego 3,8kpln i zwróciła mi się po 13kkm, zero problemów! a zrobiłem na niej ok 35kkm,
              jeśli miałbym podwoić wartość jakiegokolwiek auta to i tak założyłbym lpg bo lubię oszczędzać
              VW T4 2.5+lpg, EG3+D13B2

Comment

4 gen? Jest na gażniku i nadaje sie nawet instalacja gazowa I generacji.

A co ja mam powiedzieć jak mam sekwencję?Dziennie robię ok.50 km (praca-dom).Ile musiałbym się najeżdzić,żeby inwestycja mi się zwróciła?
                ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
                  4 gen? Jest na gażniku i nadaje sie nawet instalacja gazowa I generacji.
                  chodziło mi o Volkswagena T4 on jest na fullgrupie i mam sekwencję

co do opłacalności gazu to proszę tutaj
                  VW T4 2.5+lpg, EG3+D13B2

Comment

mnie też wkurza jak ludzie mówią "LPG to zło" albo "silnik jest stworzony tylko do benzyny albo do ropy" to tak jakby mówili że telefon komórkowy jest tylko do rozmowy - nieważne że dzisiejsze mają system Windowsa, aparat fot. itp 2 dni temu zamontowałem instalację gazową ( już to moje 3 auto z lpg) bo mi też szkoda wywalać kasę na benzynę której jakość w porównaniu z innymi krajami UE jest tragiczna. Jedynym jeszcze wyjściem na oszczędność jest kupno jakiegoś fajnego diesla , w tym roku miałem okazję jechać nad morze BMW 330d - 4 osoby , samochód załadowany po brzegi- średnie spalanie na trasie 1400km - 5.7 l/100km. A o możliwości tego silnika nie muszę Wam chyba nic mówić. PZdr
                    Last edited by Gość; 14-10-2009, 09:46.

Comment

ja tam mam LPG i jestem zadowolony z tego , troche roboty u gazownika wymiana paru elementow i smiga jak ta lala , nie mam zadnych problemow z tym ani z benzyna ani z gazem , zima nie zima przekrecam kluczyk pali za 1 i jest gitara.,
                      http://www.civicforum.pl/showthread....22552&p=133160 <-- moja nyska
                      www.wmmc.pl

Warmińsko Mazurski Moto Club

Comment

Can i KaMyG przychylam się do waszej opinii . Jeśli ktoś ma dobrą instalacje , dba o właściwe serwisowanie auta i go nie katuje to sama instalacja lpg na pewno go nie wykończy , a jeździ się o połowę taniej - a ma to znaczenie jeżeli kręci się dużo kilometrów np. do pracy. A jeśli kogoś stać żeby miesięcznie wywalić 1000 zł na bene i mu to nie przeszkadza to jego wola ale niech nie krytykuje czegoś czego może sam nie wypróbował i z góry to dyskredytuje .

Comment

witam jak bedzie sie sprawowała instalacja lpg w civicu VIgen z silnikiem 1.6?

Comment

Nikt Ci nie powie dokładnie jak instalacja będzie się sprawowała w tym aucie. Zależy jaka to będzie instalacja, na jakich komponentach, przez kogo zamontowana i wyregulowana.

Comment

a może źle o instalacjach lpg wypowiadają się Ci których nie stać na nią?a tym bardziej nie powinni wtrącać się w dyskusję jeżeli nigdy sami takiej nie mieli. ja mam honde ponad półtora roku i narazie jeżdże na benz. ale też chyba sobie sprawie sekwencje bo troche mnie denerwuje tankowanie za 100 raz w tygodniu a wcale dużo nie jeżdże.dla porównanie jak byłem w anglii 3 lata temu to to za godz. pracy i była to najniższa krajowa za którą angole praktycznie nie pracóją wynosiła 5.35 funta, 1litr benz kosztował 0,91 funta , czyli za 1godz. najniższej krajowej można zatankować było 5.87 litra.żeby u nas można było tyle tankować to pewniw nikt by nie myślał o tym żeby zakładać gaz.u nas musielibyście zarabiać ponad 25zł na godz(200zł dziennie)żeby móc tyle zatankować. kiedyś dużo jeździłem clio z gazem i przez 2 lata nie miałem żadnych problemów a była tam najprostrza instalacja za 1500zł.jak sobie wyliczyłem zaoszczędziłem na paliwie ok 15000zł.-czyli tyle żeby kupić sobie HONDE!!!!!!!!a co do dziwnych rzeczy które dzieją się z samochodem to czy Ci jeżdżący tylko na benz. nigdy nie mają problemów z np. gaśnięciem lub szarpaniem???????jak ktoś ma kapuche żeby założyć dobrą inst. lpg.to polecam. pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Comment

Zamieszczone przez pawelek_krak Zobacz posta
                                witam jak bedzie sie sprawowała instalacja lpg w civicu VIgen z silnikiem 1.6?
                                jeśli załozysz dobry setup u dobrego gazownika, nie druciarza wszystko bedzie ok

elektronika Stag
                                reduktor Zavoli
                                wtryski Matrix

i zapominasz ze jeździsz na gazie
                                VW T4 2.5+lpg, EG3+D13B2

Comment

Working...
                                X