Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki silnik najlepsszy do Gazu ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki silnik najlepsszy do Gazu ?

Witam !

Mam takie pytanie jaki silnik bedzie najlepszy do gazu , chodzi mi o honde civic V hatchback ? Słyszałem ze te 1,3 niebardzo sie sprawuja wiec jaki proponujecie ? Z góry dzie Pozdrawiam

żaden silnik kolego nie będzie dobry do gazu. Na gaz dobre to są tylko zapalniczki, kuchenki...

Comment

Najlepszy jest pewnie z dużego Fiata, hehe.
      Myślę, że każdy z wtryskiem jest dobry. Tylko nie wiem jak z VTec-iem to bywa.
      A 1,3 niestety... jest zbyt "zaawansowany technicznie".
      Last edited by Gość; 21-07-2009, 21:28.

Comment

Zamieszczone przez boss85 Zobacz posta
        żaden silnik kolego nie będzie dobry do gazu
        podaj choć jeden powód przy dobrze dobranej i ustawionej instalacji IV gen
        VW T4 2.5+lpg, EG3+D13B2

Comment

wiem to z własnego doświadczenia i opinii znajomych że zawsze są jakieś problemy. Zresztą róbcie co chcecie, ja gazu już nie chcę. Chyba że miałbym staregeo poldka to zastanowilbym się nad gazem ale tego silnika w mojej hondzie mi szkoda i nie mam zamiaru znowu go wymieniać.
          Last edited by boss85; 22-07-2009, 16:26.

Comment

jak masz kupowac hanie po to zeby sobie wstawiac do niej gaz to kup lepiej co innego ;] z opini roznych osob slysze ze hania nie nadaje sie do gazowania a juz napewno nie v-tec , osobiscie nigdy nie wstawie gazu chociaz mam w swojej silnik 1.6 i spalanie kolo 8 litrow , stac Cie na samochod stac i na tankowanie oraz utrzymanie auta -takie jest moje zdanie

Comment

Zamieszczone przez boss85 Zobacz posta
              wiem to z własnego doświadczenia i opinii znajomych że zawsze są jakieś problemy.

Gaz to paliwo takie jak każde inne. Ale jak się zakłada u franka w stodole a umysł ma opory w selektywnym przyswajaniu informacji to później się "rodzą" takie posty

Comment

To nie ma znaczenia. W pełni zgadzam sie z bioly21, jesli stac Cie na kupno auta, stac Cie na utrzymanie. Szkoda wkladac gazu do civiców.. To sa sportowe auta a nie jakies duze fiaty Zawsze z gazem sa predzej czy pozniej problemy. Jedyna instalacja gazowa jaka jest ok to fabryczna robiona w najnowszych mercedesach Hondy za duzo mocy traca po gazowaniu (tak samo jak BMW). Te auta nie nadaja sie do gazu, za to polonez jak najbardziej.

Comment

Zapytaj jakie koledzy "przeciwnicy gazu" robią przebiegi miesięczne to wtedy dowiemy się dlaczego są przeciwnikami. Ja mam instalkę bo robię około 2400 km miesięcznie.

Comment

Zamieszczone przez marcijac Zobacz posta
                    Zapytaj jakie koledzy "przeciwnicy gazu" robią przebiegi miesięczne to wtedy dowiemy się dlaczego są przeciwnikami. Ja mam instalkę bo robię około 2400 km miesięcznie.
                    Zgadzam się.

Kupiłem 2 miesiące temu i zrobiłem 6000km. Do pracy 70 dziennie. Tak przyjemnie się jeździ, że na urlopie zajmę się tylko jazdą Jeśli miałbym na benzynę wydać rocznie tyle, ile wart jest samochód, to chyba musiałbym mieć dwóje z matematyki na maturze albo mamusie sponsora

Niestety - taka jest Polska, a w zasadzie nasz rząd, że trzeba kombinować z gazem i innymi dziwnymi formami oszczędzania

Comment

ja miesiecznie robie srednio 2.000km wiec sredni wynik i jezdze na benzynie i nigdy nie myslalem o montowaniu gazu , jakbym chcial cos zagazowac to napewno nie honde

Comment

Ja w tym miesiącu już chyba 4 tysie strzeliłem, a będzie jeszcze z 1,5 ... 1.4 90 kucy.
                        Nie da się zaprzeczyć że kasę zaoszczędzoną na LPG można wydać na inne, przyjemniejsze rzeczy
                        Last edited by vandarko; 23-07-2009, 14:00.

Comment

i co chcesz sie teraz kłócić tomii28?hehe lubisz gaz to sobie jezdzij na gazie. tez robilem sporo km i wątpie czy mi sie zwróciło za naprawy tego zaj.. gazu i w końcu za wymianę silnika.Nie mówiąc tu o nerwach. Jakbym jezdził dalej na gazie miałbym zawał jeszcze przed 30tka. Ja napisałem o moim doświadczeniu z gazem i to co słyszałem o hondach z instalacją.

Comment

Wiadomo, że w Hondach różne silniki są. Tak samo jak różne są instalacje i różni instalatorzy. Od siebie mogę powiedzieć tylko tyle, że w silniku D14A8 instalacja BRC Sequent 24, zakładana w autoryzowanym serwisie BRC, nie sprawia absolutnie żadnych problemów i różnicy między jazdą na B i na G nie ma żadnej. Dodam jeszcze tylko tyle, że jest to jedna z niewielu instalacji polecanych nawet do fabrycznie nowych Hond, których założenie w odpowiednim serwisie nie powoduje utraty gwarancji.

PS. Nikogo do gazu przekonywać nie zamierzam, jak napisał boss85 - lubię gaz, to na nim jeżdżę
                            VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

Zamieszczone przez shczepcio Zobacz posta
                              Ja w tym miesiącu już chyba 4 tysie strzeliłem, a będzie jeszcze z 1,5 ... 1.4 90 kucy.
                              Nie da się zaprzeczyć że kasę zaoszczędzoną na LPG można wydać na inne, przyjemniejsze rzeczy
                              Myślę shczepcio że za oszczędzone niby pieniążki poprostu jeżdzisz więcej .

Comment

Working...
                              X