Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.8 141KM (104kW) 2013r. LPG?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jakbyś miał barracude to byś w tej cenie całą listwę wymienił i pewnie byś miał dwa lata gwarancji.

Comment

Albo ACW03 od staga i też święty spokój za znacznie niższą cenę.
      Bo ja rozumiem że jak płaci się za coś więcej to ma być lepsze a nie takie same lub nawet gorsze.

Comment

Przeczytałem wasze rady i inne fora i stwierdziłem że jedną z wiodących firm na rynku jest Landi Renzo , faktycznie serwis jest droższy o jakieś 10 % ale żywotność jest bardzo długa . Bardzo dużo montują tego w Niemczech z tego co się zorientowałem. Umówiłem się na montaż zobaczymy jak wyjdzie . Pozdrawiam .

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
          Jakbyś miał barracude to byś w tej cenie całą listwę wymienił i pewnie byś miał dwa lata gwarancji.
          Czytałem, że żywotność wtrysków barracuda na poziomie 100k to już sukces hi end-ale jak to w internecie, różne bzdury ludzie piszą.
          Jakoś mnie ta cała listwa w cenie jednego brc nie przekonuje.
          Każdy ma tam swoje przekonania - mnie przekonuje marka + zebrane informacje o jakości i bezawaryjności. Autoryzacji brc każdy nie dostanie a jednak inne tanie marki każdy druciarz może robić. Ja się przekonałem do brc i pewnie przy tym zostanę.
          Nie podniecam się też tym, że ktoś mi opowie że u niego coś super działa, bo to co dla kogoś super czasem okazuje się porażką-różnie sobie ludzie poprzeczkę dla "super" ustawiają. To oczywiście dotyczy mnie też. Pewnie moje super to dla kogoś słabizna.
          U mnie brc się sprawdziło. Żadnych checków enginów, itp. poza jednym wytryskiem o czym pisałem- jak na gaz, to raczej nieźle. Do tego na regulacjach zaworów które sam robię praktycznie bez zmian-w granicach błędów pomiarowych, a trochę już tych km zrobiłem na gazie.
          Z perspektywy czasu-nie zmieniłbym i już.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
            Albo ACW03 od staga i też święty spokój za znacznie niższą cenę.
            Bo ja rozumiem że jak płaci się za coś więcej to ma być lepsze a nie takie same lub nawet gorsze.
            Ale po czym stwierdzasz że takie samo albo gorsze. Posiadasz jakieś statystyki. Może gorsze może nie. Tak jakoś od razu ustawiłeś ocenę tylko w jedną stronę- takie samo albo gorsze. Pochwal się konkretnymi danymi-bardzo chętnie przeczytam.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Comment

ja również gorzej oceniam brc od polskich instalacji.
              Nie przekonuje mnie oferta ktora nie pozwala mi wykonać choćby podstawowej kontroli ustawień i parametrów pracy.
              Mam już swoje lata i nauczyłem się ,że zaufania nie zyskuje się mówiąc ludziom :"możesz mi ufać" - do tego trzeba trochę więcej..
              BRC mowi: możesz mi ufać" a ja mówię: nie ufam tym, którzy montują i serwisują mi instalację, nie ufam pracownikom, nie ufam szefów serwisu, bo gdzie nie spojrzysz tam Cię chcą oskubać w taki sposób, żeby się przy tym najmniej napracować...

Polskie instalacje możesz przejżeć sam, przeserwisować sam, podstawowe elementy również sam wymienisz, masz wpływ na to jak wykonana jest praca, .
              Oczywiście pozostaje pytanie, czy masz na to ochotę, czy chcesz się tym zająć i czy Cię to interesuje..
              W Brc nie zrobisz nic, bo nie wepniesz się skutecznie w instalację.

Co do wtrysków, to nie twierdzę, że brc nie robi dobrych, ale wiem, że barrakudy są również dobre- miałem w poprzednim aucie (przejechały bezproblemowo ok 120kkm i poszły z autem do kolejnego właściciela) teraz również mam barrakudy, zamierzam przejechać ze 150kkm, nawet jeśli któryś wtrysk zawiedzie(szczerze wątpię), to kosztuje ok 60zł...

Comment

Zamieszczone przez klimczuk87 Zobacz posta
                Przeczytałem wasze rady i inne fora i stwierdziłem że jedną z wiodących firm na rynku jest Landi Renzo , faktycznie serwis jest droższy o jakieś 10 % ale żywotność jest bardzo długa . Bardzo dużo montują tego w Niemczech z tego co się zorientowałem. Umówiłem się na montaż zobaczymy jak wyjdzie . Pozdrawiam .
                Błąd. Ale twój wybór i twoje problemy.
                Wtryskiwacze AC w02 200zł. Wtryskiwacze med 1000zł.
                Moje med wytrzymały 85tyś.
                Last edited by Gość; 01-02-2020, 20:46.

Comment

Zamieszczone przez rysiol1 Zobacz posta
                  Ale po czym stwierdzasz że takie samo albo gorsze
                  W starym civicu mam OMVL REG FAST od ponad 140 tyś km i mają się świetnie, w dniu montażu instalacji kosztowała taka listwa około 110-120 zł, dziś około 140-150 zł, medy od landi renzo to wydatek minimum 800 zł za 4 szt. a myślę że jednak 1000 zł. Oba produkty oceniam podobnie z tym, że biorąc pod uwagę cenę medy uważam, że to dziadostwo dodatkowo silnik na nich chodzi jak diesel. Najlepsze wtryski lpg to japońskie kehiny, ale jak pisał wcześniej kolega to już nie ten sam produkt co kiedyś.

Comment

Hej,
                    podpinam się pod temat i proszę o polecenie sprawdzonego zestawu STAG .

Comment

-Tech Duo lub Qbox plus
                      -Magic III Compact lub Zavoli Zeta S
                      -Lpgtech Yeti lub AC W03

Żadnych korekcji po OBD i żadnej lubrykacji.
                      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Dodałbym ewentualnie barracudę jak cenisz sobie ciszę.

Comment

Working...
                        X