Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja gazowa do IX gen montowana przed zakupem nowego pojazdu - warto?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam,
    Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, które ASO w Polsce (najlepiej w okolicy śląska) na dzień dzisiejszy wykonuje usługę montażu LPG ? Jak potem wygląda sprawa gwarancji ?

Comment

Jak jesteś ze śląska to nie szukaj aso tylko podjedź do Silesia Cars i gwarantuje że będziesz zadowolony.

Comment

Rozważam taką opcję, ale nie chciałbym tracić gwarancji.

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
          Jak jesteś ze śląska to nie szukaj aso tylko podjedź do Silesia Cars i gwarantuje że będziesz zadowolony.
          To w Silesia Cars zrobili Ci pełny wlew pod klapką ?

Comment

Wiem ze dla dilera Honda Biela z Dlugołęki montuje firma AGAZ Auto (tez z Dlugołęki). Instalacje montuja tez do fabrycznie nowych aut, z zachowaniem gwarancji.
            Instalacja to BRC 32.
            Do aut po gwarancji (lub jezeli nie chcesz zachowac) wychodzi 3200 zl, jezeli zlecasz przez ASO to 4 z plusem (nie pamietam dokladnie).
            Chlopaki wspolpracuja z Honda od kilku lat i zrobili bardzo duzo tych aut (glownie CRV i Civic) - ja poki co jestem zadowolony.

Ze slaska do Wroclawia nie jest wcale tak daleko, montaz u mnie trwal 8-16.30

Comment

Tak dla jasności... "z zachowaniem gwarancji" znaczy, że po montażu LPG przez ASO przestaje obowiązywać dotychczasowa gwarancja HME na silnik i układ wydechowy (ta opisana w książce gwarancyjnej), a możliwa jest gwarancja ASO lub zakładu montującego LPG (zawsze na samą instalację, natomiast czy również na silnik i układ wydechowy tego nie byłbym taki pewny, na czas i na zasadach zgodnych z wystawionym do tego dokumentem gwarancyjnym).

Co nie znaczy, że coś przeciw LPG mam po prostu trzeba doprecyzować słowo "gwarancja".
              był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
              jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
              sigpic
              http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Umówmy się ze przez 3 lata / 100 tys raczej nic się nie zepsuje, nawet na LPG, a jak już, to ASO przymknie oko na instalacje i wymieni

Comment

Dziś odbieram swoją Hanię po zagazowaniu BRC Sequent 32 ze zbiornikiem 42l (max. 35l gazu). Robię w ASO Honda Toruń. Jeśli ktoś jest zainteresowany dam znać jakie są moje wrażenia.

Comment

Poza głośnymi wtryskami ja nie mam do tej instalacji zastrzezen. Ale za to sa wytrzymale, podobnie glosne mialem w BRC 24 i wytrzymaly 100 tys km, potem sprzedalem auto

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                      To w Silesia Cars zrobili Ci pełny wlew pod klapką ?
                      Tak, dokładnie.

Comment

Thomas potwierdzam co piszesz.
                        W drugim samochodzie mam Brc 24.
                        Wtryski juz maja ponad 130 tys. nalatane i wszystko gra.

Comment

W czasie jazdy na gazie schodzi wskaźnik zużycia paliwa, wg mnie jakby fałszywie bo jak zatankuje niewielka ilość to wskazówka mocno skacze do góry. Macie też taki problem?

Comment

Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
                            W czasie jazdy na gazie schodzi wskaźnik zużycia paliwa, wg mnie jakby fałszywie bo jak zatankuje niewielka ilość to wskazówka mocno skacze do góry. Macie też taki problem?
                            To całkiem normalne zjawisko. Aby wskazówka pokazywała rzeczywisty poziom benzyny w baku, powinien być zamontowany emulator paliwa. Wtedy wskazówka powraca do prawidłowego stanu po każdym uruchomieniu silnika. W praktyce to jest różnie. Ja mam emulator LPGTECH i działa nie za każdym uruchomieniem silnika, ale po przejechaniu większego dystansu.

Comment

Jezeli jest powyzej pol zbiornika PB to nie ma problemu i wskaznik wstaje sam, nie potrzeba zadnego emulatora w Hondach. Jezeli ktos ma mniej niz pol baku to są cyrki. Mozna się bawić w emulatory, ale wystarczy zawsze mieć te 65-75% zbiornika i nie ma problemów. Ja leje raz na 2 miesiące pod korek i nie mam problemu ze wskazaniami.

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                                Pomyśl też o odpowiednim oleju przy użytkowaniu samochodu na lpg.
                                Arkan istotnie ASO w Krk. Montuje lpg.
                                A sciślej współpracuje z zakładem który się tym zajmuje.Miałem propozycje od nich, kupna nowego civica i montażu od razu instalacji. Ale nie skorzystałem.$$$
                                luzny41 daj info jaki olej "najlepiej" albo jaki ty stosujesz??
                                Pzdr
                                Last edited by sebas; 03-01-2018, 21:59.

Comment

Working...
                                X