Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja gazowa do IX gen montowana przed zakupem nowego pojazdu - warto?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A jakiej wielkości butle mieszczą się do Tourer'a?

Comment

Gwarancji na silnik żadne Aso nie da, mimo tego, że sami zamontują lpg. Dowiadywałem się i jeżeli Aso założy lpg i coś się stanie z silnikiem to jest "dżentelmeńska umowa", że oni to naprawią

Comment

Zamieszczone przez hondur87 Zobacz posta
        A jakiej wielkości butle mieszczą się do Tourer'a?
        Do Tourera wchodzi w schowek pod podloge 60 litrow.

Ja zakladam w przyszlym tygodniu.
        Zastanawiam sie tylko czy pojsc w BRC Sequent 32 czy moze w Staga 400. Koszt 3000 vs 2600 zl (z nawilzaniem zaworow), zbiornikiem 60 litrow i wlewem pod korkiem.
        Last edited by Thomas; 26-10-2016, 08:57.

Comment

Witam. Proponują mi do Civic 1,8 i-Vtec 2016 142km instalacje gazową BRC SQ 32. Z dodatkowym smarowaniem zaworów i gniazd zaworowych cena 3500 zł brutto. Jakie są Wasze opinie nt. gazu, spalania, działania auta? Jesteście zadowoleni?

Comment

Ważne żebyś trafił na dobry zakład który montuje instalację. Żeby nie było druciarstwa
            Popatrz na forum LPG może w twojej okolicy polecają jakiś zakład.
            Jeżeli wszystko będzie ok z montażem, pojeżdzisz długo bez problemów.
            W/W instalacja to sprawdzony produkt i wiele samochodów na tym jeżdzi. Mam w drugim aucie tylko wcześniejszy model i jestem bardzo zadowolony.
            Osiem lat bez usterki tylko regulacja i filtry.
            Spalanie średnio powinieneś mieć 7,5-8,5l. Jeżdżąc po mieście lub gnając po autostradzie około 10l.
            Z lubryfikacją sprawa dyskusyjna. Smarowane są TYLKO zawory dolotowe. A wylotowe które się bardziej grzeją niestety nie.
            Po założeniu lpg regulacja zaworów co 20kkm. Świece wymień w okolicy 100kkm.
            Więcej info znajdziesz na naszym forum w dziale LPG.

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
              Ważne żebyś trafił na dobry zakład który montuje instalację. Żeby nie było druciarstwa
              Popatrz na forum LPG może w twojej okolicy polecają jakiś zakład.
              Jeżeli wszystko będzie ok z montażem, pojeżdzisz długo bez problemów.
              W/W instalacja to sprawdzony produkt i wiele samochodów na tym jeżdzi. Mam w drugim aucie tylko wcześniejszy model i jestem bardzo zadowolony.
              Osiem lat bez usterki tylko regulacja i filtry.
              Spalanie średnio powinieneś mieć 7,5-8,5l. Jeżdżąc po mieście lub gnając po autostradzie około 10l.
              Z lubryfikacją sprawa dyskusyjna. Smarowane są TYLKO zawory dolotowe. A wylotowe które się bardziej grzeją niestety nie.
              Po założeniu lpg regulacja zaworów co 20kkm. Świece wymień w okolicy 100kkm.
              Więcej info znajdziesz na naszym forum w dziale LPG.
              Będę robił w ASO Honda Toruń :-)

Comment

Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
                Co za czasy, że już w ASO Hondy zakładają gaz. Można się zdziwić, choć podobno w Łodzi też i w Krakowie nawet, a w Katowicach (AUTOKOPEX) traktują to jak diabeł święconą wodę.

Comment

Co za czasy, że już w ASO Hondy zakładają gaz. Można się zdziwić, choć podobno w Łodzi też i w Krakowie nawet, a w Katowicach (AUTOKOPEX) traktują to jak diabeł święconą wodę.

Comment

Pomyśl też o odpowiednim oleju przy użytkowaniu samochodu na lpg.
                    Arkan istotnie ASO w Krk. Montuje lpg.
                    A sciślej współpracuje z zakładem który się tym zajmuje.Miałem propozycje od nich, kupna nowego civica i montażu od razu instalacji. Ale nie skorzystałem.$$$
                    Last edited by luzny41; 04-02-2017, 20:49.

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                      Pomyśl też o odpowiednim oleju przy użytkowaniu samochodu na lpg.
                      Arkan istotnie ASO w Krk. Montuje lpg.
                      A sciślej współpracuje z zakładem który się tym zajmuje.Miałem propozycje od nich, kupna nowego civica i montażu od razu instalacji. Ale nie skorzystałem.$$$
                      Z jakiego powodu nie skorzystałeś?

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                        Że co, że wiocha? czy o co chodzi? wydaje miesięcznie 600 zł na paliwo.

Comment

Z jakiego powodu nie skorzystałeś?
                          Nie byłem zainteresowany nowym samochodem.
                          Celowałem w trzyletniego i taki kupiłem.

Comment

Że co, że wiocha? czy o co chodzi? wydaje miesięcznie 600 zł na paliwo.
                            O nic. Stwierdzam fakty.

Comment

Przy jakich obrotach / prędkościach przełącza Wam się instalacja na fabryczną benzynę? Ile spalacie LPG? Jak z wymianą świec / filtrów gazowych? Podzieli się ktoś opiniami? Cały czas się waham :-/

Comment

Sporo na ten temat było już pisane i szkoda się powtarzać.
                                Spalanie na dystansie 50 tyś km - 8.5 l
                                Wymiana filtrów co przegląd czyli co 10 tyś km. Koszt przeglądu - 120 zł.
                                Regulacja zaworów co 20 tyś km - koszt ok 250 zł.
                                Świece wymieniał już luzny41 i pisał ile to go wyniosło.
                                W moim ASO nie widzieli konieczności szybszej wymiany świec niż instrukcyjnie. Ale przy 100 wymienie pewnie.
                                Poza tym -tankować i jeździć.
                                Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                                Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Working...
                                X